SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Stock photos | 50 gratis stock photo websites!

Hoe je het of went of keert, stock photos zijn soms echt super handig. Soms heb je gewoon geen tijd om goede of mooie foto’s te maken en om nou lelijke foto’s op je blog te zetten, daar ben ik niet zo fan van. Vandaag deel ik 50 gratis(!) stock photo sites met jou.

Het voordeel aan een stock photo

Het voordeel aan stock photos is eigenlijk heel simpel. Je download deze foto’s makkelijk, je bespaart er heel veel tijd mee en je hoeft je geen zorgen te maken dat je foto’s niet perfect zijn. Stock photos kan je namelijk helemaal zelf uitkiezen en ze zijn dus eigenlijk altijd perfect.

Het nadeel aan stock photos

Natuurlijk is het niet echt origineel om stock photos te gebruiken. Zo is het mogelijk dat je een foto die jij op je blog gebruikt, de volgende dag weer op een andere site terug ziet komen. Dit heb je (als het goed is ;)) niet met eigen foto’s die je zelf maakt. Daarnaast moet je heel erg opletten of het wel stockphotos zijn. Soms staan ze erbij als reclame of mag je die foto’s helemaal niet gebruiken.

stock photos

Waar moet je op letten?

Op elke stockphoto site staat een uitleg waar je de foto’s mag gebruiken en wanneer je de foto’s niet mag gebruiken. Ik raad je aan om deze regels goed door te lezen, want als je de stockphotos verkeerd gebruikt dan is het dus een schending van de auteursrechten. Natuurlijk hebben we geen zin in een waarschuwing of een eventuele boete.

De sites met stock photos

 1. Travel Coffee Book
 2. Stock Vault
 3. Photo Collection
 4. TookAPic
 5. Shutteroo
 6. SplitShire
 7. ISO Republic
 8. Stock Snap
 9. Kaboompics
 10. FancyCrave
 11. Barn Images 
 12. Good StockPhotos
 13. MMT
 14. Re:splashed
 15. Rawpixel
 16. Burst
 17. All The Free Stock
 18. Picjumbo
 19. Unsplash
 20. Death to the StockPhoto
 21. Jay Mantri
 22. Little Visuals
 23. Magdeleine
 24. Getrefe
 25. Gratisography

Lees tip: Elke maand geweldige freebies in jouw inbox

stock photo

Wil je nog meer stock photos? Word dan lid van mijn nieuwsbrief en ontvang nog 25 sites met stock photos! Ben je al lid? Dan ontvang je de sites als het goed is zondag 29 oktober in je inbox!

Sign up for beauty, fashion, blogging tips and freebies!


Gebruik jij al stock photos of had je hier nooit van gehoord?

Pin It on Pinterest

Share This