Stock photos | 50 gratis stock photo websites!
6 Comments

Written by Celine Klooster

oktober 29, 2017

Hoe je het of went of keert, stock photos zijn soms echt super handig. Soms heb je gewoon geen tijd om goede of mooie foto’s te maken en om nou lelijke foto’s op je blog te zetten, daar ben ik niet zo fan van. Vandaag deel ik 50 gratis(!) stock photo sites met jou.

Het voordeel aan een stock photo

Het voordeel aan stock photos is eigenlijk heel simpel. Je download deze foto’s makkelijk, je bespaart er heel veel tijd mee en je hoeft je geen zorgen te maken dat je foto’s niet perfect zijn. Stock photos kan je namelijk helemaal zelf uitkiezen en ze zijn dus eigenlijk altijd perfect.

Het nadeel aan stock photos

Natuurlijk is het niet echt origineel om stock photos te gebruiken. Zo is het mogelijk dat je een foto die jij op je blog gebruikt, de volgende dag weer op een andere site terug ziet komen. Dit heb je (als het goed is ;)) niet met eigen foto’s die je zelf maakt. Daarnaast moet je heel erg opletten of het wel stockphotos zijn. Soms staan ze erbij als reclame of mag je die foto’s helemaal niet gebruiken.

stock photos

Waar moet je op letten?

Op elke stockphoto site staat een uitleg waar je de foto’s mag gebruiken en wanneer je de foto’s niet mag gebruiken. Ik raad je aan om deze regels goed door te lezen, want als je de stockphotos verkeerd gebruikt dan is het dus een schending van de auteursrechten. Natuurlijk hebben we geen zin in een waarschuwing of een eventuele boete.

De sites met stock photos

 1. Travel Coffee Book
 2. Stock Vault
 3. Photo Collection
 4. TookAPic
 5. Shutteroo
 6. SplitShire
 7. ISO Republic
 8. Stock Snap
 9. Kaboompics
 10. FancyCrave
 11. Barn Images 
 12. Good StockPhotos
 13. MMT
 14. Re:splashed
 15. Rawpixel
 16. Burst
 17. All The Free Stock
 18. Picjumbo
 19. Unsplash
 20. Death to the StockPhoto
 21. Jay Mantri
 22. Little Visuals
 23. Magdeleine
 24. Getrefe
 25. Gratisography

Lees tip: Elke maand geweldige freebies in jouw inbox

stock photo

Wil je nog meer stock photos? Word dan lid van mijn nieuwsbrief en ontvang nog 25 sites met stock photos! Ben je al lid? Dan ontvang je de sites als het goed is zondag 29 oktober in je inbox!

Sign up for beauty, fashion, blogging tips and freebies!


Gebruik jij al stock photos of had je hier nooit van gehoord?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

6 Reacties

 1. Aneta

  Dank voor je lijstje. Tot nu toe gebruik ik alleen Pixabay en Unsplash, juist omdat ik weet dat ik er geen problemen mee krijg.

  Antwoord
 2. Evelyne

  Fijn zo’n lijstje, ik kan weer op ontdekkingstocht 😉

  Antwoord
 3. Marco

  Many thanks, Marco co-owner

  Antwoord
 4. Jeanine

  Heel handig lijstje!! Bedankt 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *