Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

blog te promoten

Je blog promoten is niet zomaar een dingetje. Het kost aardig wat tijd en dan wil je natuurlijk wel dat je hiervoor wat terug krijgt. Wil je weten hoe je alles uit je blogpost kun halen door te promoten? Hierdoor haal je de meeste bezoekersaantallen voor jouw blog.

Forums

Ik promote mijn blogposts vaak op forums. Ik gebruik hiervoor drie forums.

 • Beste Bloggers is leuk om te communiceren met je mede-bloggers. Hierdoor vind ik veel nieuwe posts om te lezen en ik ontmoet ook nog nieuwe bloggers. Op dit forum kun je je blogpost toevoegen en hij kan dan zelfs op de home-pagina terecht komen!
 • By Beautybloggers is een forum waar je ook je blogposts kan promoten. Ook zijn er hier andere topics aangemaakt voor bijvoorbeeld winacties, maar ook blogvragen. Je leest het al aan de naam. Dit forum is eigenlijk bedoeld voor beauty bloggers.
 • Girlscene is natuurlijk super breed, maar je hebt hier ook een forum. In dit forum heb je een thread waar je je laatste blogposts of winacties aan kan toevoegen.

Facebook

Facebook is mijn nummer รฉรฉn om mijn blog te promoten. Ik krijg hier zoveel bezoekers door. Als je nog niet gebruikt maakt van Facebook, dan moet je dit zeker proberen. Je kan natuurlijk hier een pagina op maken, maar je kan ook je blogposts promoten in Facebook groepen. Mijn top 10 Facebook groepen:

Twitter

Ik gebruik Twitter vooral om in contact te komen met andere bloggers. Ik krijg dan niet erg veel bezoekers via twitter, maar wel een beetje natuurlijk. Alle beetjes helpen en daarom staat deze ook tussen mijn promotie lijstje. Op twitter kun je je blogposts posten en als je dit vaak doet, kan je er een hoop bezoekers voor terugkrijgen.

Pinterest

Ik gebruik Pinterest nog niet erg lang, maar ik merk wel dat ik er veel Engelse bezoekers voor terugkrijg. Ik promote op Pinterest mijn Engelse blogposts en je hebt dan ook verschillende groep borden. In deze groep borden kun je jouw pins plaatsen en ook nog de pins van je mede-pinners bekijken. Als je vaak pint, dan kun je er een hoop bezoekers voor terugkrijgen.

Bookmarking sites

Ik denk dat niet veel bloggers van bookmarking sites hebben gehoord. Als je een link van je blogpost op een bookmarking site plaatst, dan kunnen andere mensen dit zien en vervolgens doorklikken naar de blogpost. Hierdoor bereik je een heel andere doelgroep en je hoopt natuurlijk dat daar een aantal vaste lezers tussen zitten. Mijn twee favoriete bookmarking sites zijn StumbleUpon en Digg

LinkedIn

LinkedIn is vooral belangrijk voor de bedrijven die met je willen samenwerken. Ik heb al met een aantal bedrijven samengewerkt die mij hebben gevonden via LinkedIn. Ik zie LinkedIn eigenlijk als een online CV, waar je ook je blogposts op kan promoten. Ik krijg hier niet hartstikke veel bezoekers voor terug, maar wel handig voor toekomstige samenwerking. Als een bedrijf mij bijvoorbeeld mailt voor een samenwerking, dan kijk ik eerst op LinkedIn of dit bedrijf betrouwbaar is. Dit kan natuurlijk ook net andersom. Bedrijven die kijken of een blogger betrouwbaar is.

Google+

Google+ zorgt ervoor dat jouw blogposts heel lang vindbaar blijven. Ik google soms mijn blog en dan zie ik dat een artikel van een jaar geleden nog steeds op de eerste pagina van google rankt. Hier krijg je dus een hoop aantal bezoekers van en je hoeft er niet eens veel voor te doen.

Programma's om jouw posts in te plannen

Ik denk dat het de droom van iedere blogger is, om automatisch zijn blogposts te promoten. Ik heb serieus een eeuw(!) gezocht naar een programma op automatisch je blogposts in Facebook groepen te promoten, maar dit bestaat dus niet. Nouja, het bestaat wel, maar ik ga hier niet dertig euro per maand voor neerleggen. Het zou echt hemels zijn om nooit meer in Facebook groepen te hoeven promoten. Ik heb wel een programma voor automatisch promoten op Twitter. Dit programma (of deze website ;) ) heet Buffer. Hier kan je je posts inplannen voor Facebook (page), Twitter, LinkedIn en Google+. Ik maak vooral gebruik van de Twitter optie, omdat de Facebook optie namelijk niet werkt bij mij. Ik wil altijd een vertaling toevoegen op mijn Facebook page, maar dat kan helaas niet via Buffer.

Printable

printables

Natuurlijk heb ik weer een printable voor jullie gecreรซerd. Niet zomaar een printable, maar een checklist voor socialmedia. Hiermee mis je nooit meer een post momentje en wat zullen jouw bezoekersaantallen groeien zeg! De printable is zoals vorige keer beschikbaar in paars en zwart. Paars voor de vrouwen en zwart voor de mannen ;). Enjoy!

Wat vind jij van de printables en deze tips?

68 gedachten over “Acht manieren om jouw blog te promoten

 1. Great post. I was checking continuously this weblog and I’m impressed!
  Extremely useful information particularly the last section :
  ) I deal with such info much. I used to be seeking this particular info for a very lengthy time.

  Thank you and best of luck.

 2. Hele hanig tips! Goed om dit lijstje er eens in de zoveel tijd bij te pakken ๐Ÿ™‚ Mag ik vragen hoe jij geschikte groepsborden vindt op Pinterest? Dit lukt me eigenlijk nog steeds niet, ik zit veel op Pinterest maar zou er veel meer uit willen / kunnen halen! Thanks alvast ๐Ÿ™‚

 3. Tof dat je een lijstje met tips heb geschreven! Ik had eigenlijk er nooit aan gedacht om LinkedIn te gebruiken voor mijn blog. Gebruik je hiervoor je eigen naam of heb je een speciaal LinkedIn account voor je blog aangemaakt?

 4. Amazinggg post!! U cnt imagine howuch u helped me!! Im a new blogger and lovedd these tips and the checklist! Will definitely use it <3 thank you! Would love if u check my blog and appreciate your feedback ๐Ÿ™‚

 5. Echt heel handig! Ik heb gelijk weer wat facebook groepen erbij waar ik mijzelf een beetje kan promoten haha!
  Wel een vraagje, dus je post ook je nieuwste artikeltjes op je Google+ profiel?
  En heb je een eigen pagina voor je blog op linkedin? of heb je bij je persoonlijke pagina erbij staan dat je ook blogt met de link naar je blog erbij?

 6. Hebben jullie er ook last van dat fb je aanmerkt als spammer? Ik post in een paar groepen en nu al voor de tweede keer vraagt fb mij bij elke deelactie of ik door middel van een code wil laten zien dat ik geen robot ben. Heel irritant! Belachelijk ook, want ik adverteer (en betaal daarvoor) ook bij fb.

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!