SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Affiliate links: Hoe werken deze? + Handige tips!

Affiliate links zijn linkjes van producten of andere goederen waar je aan kan verdienen. Wanneer iemand op jouw linkje klinkt en er vervolgens wat mee koopt, verdien jij een gedeelte aan dat bedrag. Het is natuurlijke lastig om affiliate linkjes te zoeken. Hier zijn verschillende sites voor, maar het is toch veel makkelijker als dit allemaal automatisch gaat?

Hoe werken affiliate links?

Affiliate links werken eigenlijk heel simpel. Jij schrijft over een product en wanneer iemand wat koopt via jouw link, krijg jij een bepaald percentage over dat bedrag.

Automatische links

Ik ben lui, dat is duidelijk. Ik besteed ruim vier uur om een artikel te maken. Als ik dan affiliate links wil toevoegen aan een artikel, dan moet ik eerst nog opzoek naar de goede linkjes die ik kan en mag gebruiken. Met Linkpizza gaat dat heel anders. Linkpizza zet automatisch affiliate linkjes in jouw artikel wanneer jij linkt naar een product of een bedrijf. Bijvoorbeeld, heb je een super leuk product gezien op bol.com en link je daarnaar? Dan komt er automatisch een affiliate link in de plaats van dat linkje. Super handig toch?

Lees tip: Do follow links onder bloggers

Affiliate links

Hoe werkt Linkpizza dan?

Je meld je heel simpel aan op de site van Linkpizza. Vervolgens installeer je de plugin van Linkpizza op jouw WordPress site. Linkpizza moet jouw site eerst nog goedkeuren, voordat je aan de slag kan, maar dit is super snel gebeurd. Als je op Blogspot zit, dan kan je via Javascript de gadget op jouw site krijgen. Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd, moet je een paar instellingen aanpassen, maar dat spreekt voor zich. Eigenlijk kan je nu al aan de slag!

Een mediakit en marktplaats

Linkpizza heeft niet alleen automatische affiliate links, maar ook een automatische mediakit! Ik weet dat dit heel belangrijk is onder veel bloggers en hiervoor hoef je eigenlijk helemaal geen moeite voor te doen. Ook de marktplaats is super handig. Hierop kan je super leuke samenwerkingen vinden en dan ook natuurlijk samenwerken met verschillende bedrijven.

Gebruik jij ook al affiliate links en ga jij gebruik maken van automatische affiliate links?

Pin It on Pinterest

Share This