SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Backup maken van jouw blog | HOW TO

Ik heb een aantal keer de vraag gehad hoe je een backup maakt. Een backup maken is echt heel belangrijk en je kan eigenlijk niets aanpassen zonder dat je een backup maakt. Vandaag leg ik je uit hoe je een backup maakt. Een van de belangrijkste dingen om te doen.

Backup maken met Filezilla

Ten eerste is het belangrijk dat je een programma download om de back-up van jouw blog te maken. Dit heet een FTP client. Ik gebruik Filezilla om mijn back-up te maken. Nadat je Filezilla hebt gedownload, heb je natuurlijk inloggevens voor jouw FTP client nodig. Dit krijg je via jouw hosting. Het verschilt per hosting hoe je jouw inloggevens kan krijgen, dus ik raad je aan om even de helpdesk van jouw hosting te raadplegen. Bij mijn hosting maak je heel simpel deze inloggegevens aan.

Vervolgens open je Filezilla en ga je naar bestand > sitebeheer > nieuwe site en vul je hier jouw inloggegevens in. Als je problemen met inloggen hebt dan moet je nogmaals jouw hosting contacteren. Ik hoor altijd van heel veel bloggers dat ze problemen hebben met inloggen. Als jouw inloggevens helemaal juist zijn dan klik je heel simpel op “verbinden”.

Lees tip: Fouten die je nooit meer mag maken tijdens het verbeteren van je blog

Nadat je bent ingelogd, maak je heel simpel een mapje aan op jouw computer. Ik heb dit gedaan onder mijn documenten. In deze map maak je vervolgens weer een andere map aan. Het is namelijk de bedoeling dat je regelmatig backups maakt. Deze map heb ik voor het gemak de datum van de dag genoemd. Als het bijvoorbeeld 17 september is, dan noem ik deze map “17092017”.

backup maken

Nu wil je natuurlijk een backup maken van jouw volledige blog. Je maakt dus een backup van je externe site: /. Dit is jouw volledige blog. Vervolgens sleep je rechts onder alle bestanden naar jouw aangemaakte map. Als het nu goed is zie je al “bestanden in de wachtrij” (links onder) oplopen en “geslaagde overdrachten” ook oplopen. Als “bestanden in de wachtrij” weer op 0 staat en er geen mislukte overdrachten zijn, dan is je backup gelukt.

Vergeet ook zeker geen back-up te maken van jouw database. Dit kan je heel simpel doen met de plugin UpdraftPlus. Je database bevat al je blog posts.

Hoevaak maak jij een backup?

Pin It on Pinterest

Share This