Waarom je als beginnende blogger nooit moet stoppen + tips
29 Comments

Written by Celine Klooster

maart 5, 2017

Ik hoor vaak dat veel bloggers stoppen met bloggen. Natuurlijk zijn er ook een aantal bloggers die voor een lange tijd bloggen en dan alsnog stoppen, maar er zijn ook veel beginnende bloggers die stoppen met bloggers. Vandaag vertel ik waarom je niet moet stoppen met bloggen en geef ik ook nog een aantal handige tips.

Stoppen voor bezoekers

Ik hoor heel vaak dat bloggers stoppen, omdat ze niet meteen veel bezoekers krijgen. Je moet begrijpen dat het erg moeilijk is om meteen veel bezoekers te krijgen. Dit kan soms maanden of zelfs jaren duren. Het ligt er natuurlijk ook compleet aan hoeveel bezoekers jij veel vind. Ik vind dat je überhaupt niet moet bloggen voor de bezoekers en dat je blij mag zijn met elke bezoeker die je krijgt.

Bloggen gaat je leven veranderen

Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar bloggen is echt geweldig. Het wordt echt een stukje van jouw leven. Misschien merk je het nu nog niet, maar je gaat uiteindelijk een beetje verslaafd worden aan bloggen. Bloggen is nu echt mijn kindje geworden.

beginnende blogger

Een eigen domeinnaam

Beginnende bloggers vragen zich vaak af waarom ze niet veel bezoekers krijgen. Je blog moet natuurlijk er aantrekkelijk uit zien. Wanneer ik een blog url zie die eindigt op .blogspot of .wordpress.com, dan denk ik eerlijk gezegd dat het nog niet veel voorstel. Ik vind het altijd veel aantrekkelijker op een .nl domeinnaam te zien. Als je dus goed hebt nagedacht over je blog en je graag door wilt gaan met bloggen, dan moet je zeker even kijken naar een eigen domeinnaam.

Regelmatig bloggen

Ook is het erg belangrijk dat je regelmatig blogt. Je kan super leuk één keer in de maand bloggen, maar dan krijg je echt geen regelmatige bezoekers. Als je dus toch graag bezoekers wilt hebben, zorg dan dat je regelmatig blogt. Ik blog bijvoorbeeld vier keer in de week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

Je blogt, omdat je het leuk vind

Ik neem aan dat je blogt, omdat je het leuk vind. Denk dus niet de hele tijd aan die cijfertjes en blog al helemaal niet om gratis spullen. Je moet het echt eventjes volhouden om een aantal vaste lezers te krijgen en zeg het nou zelf, bloggen is toch gewoon geweldig?

Ben je ooit gestopt en toch weer begonnen?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

29 Reacties

 1. Aneta

  Bloggen is zeker verslavend. Ik heb altijd mijn eigen magazine willen hebben en dat creëer ik nu dmv mijn blog. Geweldig! En wat je zegt: je moet je echt bewust zijn van het feit dat bezoekers niet zomaar aan komen waaien. En dat je het vooral niet moet doen om de hoeveelheid bezoekers.

  Antwoord
 2. Jessica

  Bloggen is heel verslavend en net als wat jij zegt, vind ik een wordpress site nooit echt “interessant” om naar te kijken. Ik ben er ook op begonnen, maar ben na 4 maanden overgestapt naar een .nl site, dit had ik overigens veeeeel eerder moeten doen, ook omdat het gewoon veel beter werkt met alle plugins die je kan installeren.

  Antwoord
  • Celine

   Helemaal gelijk! Ik had vanaf het begin ook een eigen domeinnaam!

   Antwoord
 3. Krystle/ Batboy

  Ik blog nu bijna 1 jaar dagelijks. Het is net wat je zegt heel erg verslavend! Ik heb direct gekozen voor een eigen domeinnaam.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Wow dagelijks, goed hoor! Dagelijks lukt me helaas nog niet.

   Antwoord
 4. Blijf liever Anoniem

  Ik blog nu in totaal denk ik 5 jaar en vind het heel leuk, echter mijn therapeuten vinden het niet ‘gezond’ voor mij. Ik krijg ook steeds vaker het verzoek te stoppen om meer bij mijzelf te blijven en niet te op te boksen wat een ander doet.
  Kijk met mijn PTSD kan bloggen ook een interne strijd worden met punten uit je verleden die eerst opgelost moeten worden.

  Antwoord
 5. Joy

  Echt gaaf dat je mensen inspiratie geeft om door te gaan! Ik heb zelf wel eens een break genomen van mijn blog en social media, toen ik met mijn nieuwe baan begon. Dat was even mijn hoogste prioriteit, maar nu ben ik ook weer back en ben blij dat ik die keuze genomen heb!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Bloggen is en blijft geweldig. Ik kan echt niet meer stoppen haha!

   Antwoord
 6. Sarah

  Ik blog nu al een tijdje en moet eerlijk bekennen dat ik vaak ook erg naar de cijfertjes kijk. Helaas zijn ze nog steeds niet heel erg hoog, al ben ik uiteraard al blij met de personen die me wel regelmatig volgen. Stoppen ga ik zeker niet meteen doen, daar doe ik het nog te graag voor.

  Antwoord
 7. Ilse van Kreanimo

  Ik denk dat er wel beginners tussen zitten die denken dat ze snel wat kunnen verdienen en niet zo zeer het bloggen zelf leuk vinden…
  En dan is het hard labeur in plaats van een hobby en dat werkt niet, denk ik.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Helemaal gelijk! Daar zijn er heel veel van. De bloggers die alleen bloggen voor gratis spullen.

   Antwoord
 8. MamaIssues

  Inderdaad bloggen omdat je het leuk vind is denk ik het aller belangrijkste…
  En die bezoekers ??
  Die komen dan vanzelf wel 🙂

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Die komen inderdaad vanzelf wel! Lekker genieten van het bloggen.

   Antwoord
 9. Linda de Haan

  Ik had meteen een eigen domeinnaam gekozen. Al kostte dat wel wat moeite omdat alles al bezet is XD. Maar het is het waard. Met bloggen kan ik mijn ei goed kwijt en dat is het belangrijkste voor mij.

  Antwoord
 10. Thea

  Leuk! Ik blog omdat ik het leuk vind. Er zit bij mij alleen nog niet echt veel regelmaat in 🙂

  Antwoord
 11. Chantal

  Ik ben zo blij dat ik begonnen ben met bloggen! Vind het superleuk en die leuke reacties zijn stiekem ook wel leuk. Maar het is echt mijn grote hobby.

  Antwoord
 12. Iraida

  Klopt, ik ben zo blij dat ik nooit gestopt ben!

  Antwoord
 13. Emma

  Ik ben het er helemaal mee eens. Wat is zelf leuk vind is dat je andere bloggers leert kennen en daarmee tips en ervaringen kan bespreken.

  Antwoord
 14. Ine-Maartje

  Hey! Wat gaaf, jouw blog! Wordt er helemaal blij van en het geeft me moed om toch door te gaan. Heb pas een erg nare persoonlijke spam gehad, waardoor ik echt even van de kaart was… Moest er even van bij komen, maar ga bezig met jou tips, en kijken of er nog een leuke domeinnaam te verzinnen valt voor mijn blog 🙂 Dankjewel, ik ga je volgen, jeej 🙂

  Antwoord
 15. Brittany Quinn

  I to am addicted to blogging it is literally fun and I enjoy it. The people who quit blogging I believe just simply don’t get the same feeling as I do blogging. If don’t look forward to your work I can see how some people would stop. I however from the beginning have just simply been addicted to blogging. Great blog post.

  Antwoord
 16. Alyssa

  Mooi artikel, het klopt wat je schrijft. Ik blog al bijna zeven jaar nu en af en toe heb ik nog steeds zin om er mee te stoppen, maar dan merk ik dat ik niet meer zonder het bloggen kan en ga ik toch maar door. Omdat ik het zo leuk vind om te doen ^^

  Antwoord
 17. Kimberly

  Ik ben nog niet op het punt gekomen waarin ik de gedachte heb gehad om te stoppen gelukkig maar ik ben dan ook pas begonnen haha. Maar mocht ik dat wel krijgen dan weet ik welk artikel ik weer even terug moet lezen 🙂
  Naast mijn fulltime job vind ik het soms wel lastig de tijd zo goed mogelijk in te delen voor het bloggen, terwijl ik zoveel heb liggen om over te bloggen! Super frustrerend soms.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *