Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020
0 Comments

Written by Celine Klooster

januari 6, 2020

Pinterest verandert constant en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit platform. Ook in 2020 is er weer een hoop veranderd en daarom is het belangrijk om jouw Pinterest strategie aan te passen. Je kan dus nog meer uit Pinterest halen door heel simpel een aantal aanpassingen te doen. Benieuwd naar de nieuwe en beste Pinterest marketing strategieën? Lees dan deze blog.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Beste Pinterest Marketing Strategieën: Gebruik Tailwind

Beste Pinterest Marketing Strategieën

Tailwind is een tool waarmee je makkelijk je pins kan inplannen. Zo post ik elke dag 50 pins voor mijn beide blogs en dat gaat makkelijk met een tool zoals Tailwind. Deze tool zorgt er natuurlijk niet alleen voor dat je pins automatisch worden gepubliceerd, maar het zorgt ook voor de beste tijden, het optimaliseren van je borden en daarnaast kan je ook lid worden van Tailwind tribes, waardoor je makkelijk je pins onder de aandacht kan brengen bij andere mensen.

Video pins

Video pins zijn vrij nieuw op Pinterest en als jij al regelmatig gebruik maakt van video’s, dan is dit ook echt een aanrader.

Zorg er natuurlijk niet voor dat je meteen je hele video laat zien, maar laat bijvoorbeeld een kleine preview (van bijvoorbeeld het leukste stukje in je video) zien, waardoor mensen nieuwsgierig worden en vervolgens doorklikken naar je video.

Afbeeldingen en beschrijvingen

Beste Pinterest Marketing Strategieën

Pinterest is slim en zo slim dat hij je afbeeldingen en beschrijvingen kan herkennen. Pinterest gebruikt verschillende methoden om er zo achter te komen waar je pin precies over gaat, zoals keywords, je foto, hashtags en meer!

De foto die je gebruikt op je pin is dus erg belangrijk.

Ik heb eerder al deze fout gemaakt, ik gebruikte namelijk vaak random foto’s die vervolgens helemaal niet bij mijn post pasten. Bijvoorbeeld: je hebt een blog over bloggen en je post een pin met daarop een dier. Dat past natuurlijk totaal niet bij elkaar en daardoor raakt Pinterest in de war waar je pin daadwerkelijk over gaat.

Beste Pinterest Marketing Strategieën: hashtags

Beste Pinterest Marketing Strategieën

Hashtags worden zijn belangrijker en daarom moet je regelmatig hashtags gebruiken voor jouw Pinterest pins. Ook deze hashtags bepalen namelijk dat Pinterest weet waarover je pin gaat en daarom moet je deze zeker niet weglaten.

Het is belangrijk om minimaal 2 en maximaal 5 hashtags te gebruiken. Wel moeten deze hashtags specifiek over de pin gaan. Heb je bijvoorbeeld een lifestyle blog, gebruik dan niet de algemene hashtag #lifestyle, maar ga dieper op de pin in.

Relevante keywords

Ik kan het niet genoeg herhalen: keywords zijn zo belangrijk op Pinterest.

Gebruik natuurlijk niet te veel keywords, maar ook zeker niet te weinig. Kies een aantal keywords en maak vervolgens om deze keywords een paar zinnen. Zet dus niet gewoon een aantal keywords in je beschrijving, maar maak er echt zinnen van.

Om makkelijk keywords te vinden, typ ik altijd het onderwerp van mijn pin in de zoekbalk en vervolgens komen dan de meest gebruikte keywords naar voren. Zie de foto hierboven voor een voorbeeld van deze keywords.

Pin voor later

Regelmatig nieuwe pins

Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe pins maakt. En dan bedoel ik niet alleen voor nieuwe posts, maar ook voor bestaande posts die het goed doen.

Nieuwe pins doen het altijd erg goed op Pinterest en als je wekelijks dus deze nieuwe pins plaatst, dan zal je meer traffic naar je blog krijgen.

Beste Pinterest Marketing Strategieën: Pins voor mobiel

Beste Pinterest Marketing Strategieën

Veel mensen maken gebruik van Pinterest op mobiel en daarom is het ook belangrijk dat je je pins optimaliseert voor mobiel.

Zoals je op de foto hierboven ziet, maakt 47.1% gebruik van een iPhone en 35.7% gebruik van een Android telefoon. Ook maakt 13.1% gebruik van de mobiele web versie.

Daarom is het belangrijk dat je ook checkt of de pin op je telefoon er goed uit ziet. Dit kan je heel simpel doen door daadwerkelijk de pin te openen op je telefoon.

Meer tips lezen over Pinterest? Bekijk dan deze blogs:

Wat heb jij geleerd van deze beste Pinterest marketing strategieën? En wat ga jij veranderen?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

De beste Pinterest strategie voor meer bezoekers

De beste Pinterest strategie voor meer bezoekers

Pinterest is voor veel mensen een goede manier om meer bezoekers te krijgen, maar dan moet je wel weten hoe het moet. In 2020 is er veel veranderd op Pinterest, waardoor voor mij een nieuwe strategie aan de pas moest komen. Deze...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *