Betere foto’s maken voor blog | Zo doe je dat!
0 Comments

Written by Celine Klooster

oktober 9, 2019

Goede foto’s op een blog zijn erg belangrijk. Deze foto’s trekken mensen aan en lezers verwachten dan ook goede foto’s op jouw blog. Ze willen je gezicht zien, mooie foto’s van producten en andere blog-gerelateerde foto’s. Maar wat als je geen fotograaf bent? Kan je dan betere foto’s maken zonder dat je er veel verstand van hoeft te hebben? Ja natuurlijk! Dat doe je makkelijk met deze tips.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Er zijn natuurlijk ook andere opties voor als je echt niet van fotografie houdt. Bekijk bijvoorbeeld deze opties hieronder:

  • Huur iemand in om foto’s te maken. Als je echt goede foto’s wil, kan je natuurlijk iemand inhuren om je foto’s te maken. Goede fotografen kan je bijvoorbeeld op Fiverr vinden. Aanrader!
  • Gebruik stock photos. Je kan natuurlijk ook stock photos gebruiken op je blog, maar het nadeel hiervan is wel dat deze stock photos door iedereen gebruikt kunnen worden. Als je op zoek bent naar gratis stock photo sites, bekijk dan zeker mijn blog over gratis stock photo websites.
  • Schiet betere foto’s. Dit is natuurlijk ook heel goed mogelijk! Zo weet je zeker dat deze afbeeldingen niet gebruikt zullen worden door andere mensen en heb je dus 100% originele content. In deze blog zal ik tips geven over hoe je betere afbeeldingen kan maken.

Gebruik een softbox voor betere foto’s

Betere foto's maken

Foto’s maken wanneer je wil, zelfs wanneer het slecht weer is? Dat kan met een softbox! Een softbox is een lamp die er voor zorgt dat het ding wat je fotografeert, perfect verlicht is. Daarnaast kan je deze softbox gebruiken om portretfoto’s te maken. Ik heb zelf een softbox van bol.com, wat echt de beste aankoop was die ik ooit heb gemaakt. Lees hier de review van deze softbox.

Een goede camera zorgt voor betere foto’s

Een goede camera is natuurlijk het halve werk. Zonder goede camera, geen goede foto’s. Natuurlijk is het een aanrader om eens te kijken naar een systeem camera of een spiegelreflex, omdat je daar gegarandeerd mooie foto’s mee maakt. Maar sinds kort is de iPhone 11 Pro uitgekomen en daarmee maak je ook gegarandeerd mooie plaatjes.

De iPhone 11 pro heeft drie 12 megapixel camera’s op de achterkant en één 7 megapixel camera aan de voorkant. Het diafragma van de camera’s op de achterkant zijn f/1.8 en die van de voorkant f/2.2. Ook heeft de camera een ingebouwde flitser, waardoor je in slecht licht ook goede foto’s kan maken. Ook de portret functie op deze telefoon is echt geweldig.

Fotografeer dichtbij een raam

Zonder goed licht, zien je foto’s er al meteen een stuk minder uit. De beste manier om goed licht te krijgen is van je raam. Heb je dus een groot raam, plaats dan je set-up dicht bij dit raam, zodat je het beste licht krijgt.

Probeer verschillende posities

Betere foto's maken

Soms ziet een product er beter uit vanaf de zijkant dan van de voorkant. Wissel dus regelmatig af van de posities waaruit je het product fotografeert. Ook kan je de positie van het licht veranderen als je een softbox hebt. Dat doet soms echt wonderen!

Betere foto’s maken: Photoshop!

Nee, ik gebruik Photoshop niet om alles nep te laten lijken. Photoshop kan je heel goed gebruiken om kleine aanpassingen te doen aan je foto. Denk hiervoor aan de helderheid van je foto, het contrast en natuurlijk kan je de foto bijsnijden. Soms zijn het maar kleine aanpassingen die je moet maken, maar deze kunnen al heel erg schelen!

Beweeg niet te veel

Niet-wazige foto’s is de eerste stap naar goede fotografie. Maak dus bijvoorbeeld gebruik van een statief als je niet je camera stil kan houden.

Gebruik props

Props zijn echt een must om betere productfoto’s te maken. Natuurlijk moet je niet te veel props gebruiken, maar props zoals leuke borden, koppen en andere props zijn echt een must. De meeste props die je nodig hebt, kan je gewoon vinden in je huis, dus het is niet nodig om extra props te kopen.

Maak horizontale en verticale afbeeldingen

Betere foto's maken

Het is zo belangrijk dat je horizontale én verticale maakt. De horizontale foto’s kan je dan gebruiken op je blog en de verticale foto’s zijn voor Pinterest.

Probeer verschillende achtergronden

Het is erg belangrijk om verschillende achtergronden te gebruiken. Denk dus niet alleen aan witte achtergronden, maar ook aan bijvoorbeeld producten op je achtergrond of juist andere kleuren. Zorg er alleen voor dat de achtergrond niet te druk is, want je product moet natuurlijk wel naar voren komen.

Betere afbeeldingen maken voor je blog is natuurlijk niet makkelijk, maar deze tips gaan je hopelijk wel helpen om betere foto’s te maken. Succes!

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *