SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
Bezoekersaantallen via Pinterest na drie maanden
7 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

juli 9, 2017

Ik houd van Pinterest. Natuurlijk is het altijd leuk om plaatjes te kijken, maar wist je dat Pinterest ook heel goed is om jouw bezoekersaantallen te verhogen? Vandaag laat ik jullie zien hoe hoog mijn bezoekersaantalle via Pinterest zien na drie maanden. Natuurlijk vertel ik ook hoe ik dit heb gedaan.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Mijn bezoekersaantallen via Pinterest

Ik heb dus geen flauw idee hoe je kan zien wat jouw unieke bezoekers zijn via een bepaalde bestemmingspagina, maar ik kan natuurlijk wel zien hoe hoog mijn sessies zijn. Toen ik begon met Pinterest had ik weinig tot geen unieke bezoekers via Pinterest. Na drie maanden heb ik iets meer dan 2500 sessies alleen maar van Pinterest. Ik ben hier al super blij mee, want drie maanden is natuurlijk erg kort.

Hoe heb ik dit precies gedaan?

Ten eerste maak ik gebruik van Tailwind. Als je hier meer over moet weten dan moet je zeker even dit artikel lezen. Om het toch nog even kort uit te leggen. Tailwind is een Pinterest schedule tool, waar je heel simpel al jouw pins kan inplannen. Ik heb nu ruim 2000 pins ingepland en dat is bijna voor heel de maand juli! Voor deze 2500 sessies (die nog zeker heel erg gaan stijgen, naarmate ik langer bezig ben met Pinterest!) hoef ik dus niet heel veel voor te doen. Tailwind heeft een super handige bulk feature en hiermee kan je ruim 20 pins tegelijk inplannen van bijvoorbeeld jouw favoriete board op Pinterest.

 

Bezoekersaantallen via Pinterest

Daarnaast heb je redelijk veel geduld worden. Ik kan natuurlijk wel gaan liegen dat Pinterest mij helemaal niet veel tijd kost, maar dat kost het natuurlijk wel. Toen ik net begon met Pinterest, deed ik alles handmatig en dat kost natuurlijk heel veel tijd. Al snel ging ik allemaal verschillende trials uitproberen van verschillende inplan programma’s en daar kwam Tailwind dan uit als beste van de test. Ik denk dat het begin moeilijk is, maar als je eenmaal bezig bent dan gaat het helemaal van zelf. Het enige waar ik mij nu nog zorgen om hoef te maken is of mijn Tailwind scheduler wel helemaal vol gepland staat. Daarnaast raad ik jou ook aan op veel pins van andere mensen te repinnen. Dit heeft mij tenminste heel erg geholpen om te groeien en vooral ook om meer bezoekers te krijgen naar mijn eigen site. Voor meer Pinterest tips kan je altijd even dit artikel lezen.

Meer lezen over Tailwind? Lees dan deze blogs:

Gebruik jij al Pinterest en wat zijn jouw bezoekersaantallen via Pinterest?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Pinterest verandert constant en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit platform. Ook in 2020 is er weer een hoop veranderd en daarom is het belangrijk om jouw Pinterest strategie aan te passen. Je kan dus nog meer uit...

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Het lijkt net alsof iedereen een website kan maken, maar dat is eigenlijk niet zo. Er komt veel meer kijken dan alleen maar een mooi design en daarom is dat thema van jou helaas niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan SEO of aan het feit dat je website zo klantvriendelijk...

Meer blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

7 Reacties

 1. Lifestyle Mommy's ~ Linda

  Ik gebruik zeker Pinterest, maar voor de blog is het nog in de beginfase. Mijn prive-Pinterest puilt uit hahaha

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Je moet zeker eens kijken naar de mogelijkheden voor jouw blog!

   Antwoord
 2. Linda

  Wat een onwijs goeie tip! Ik gebruik Pinterest privé al heel lang, maar wil het ook gaan gebruiken voor m’n blog. Heb meteen een account aangemaakt op Tailwind, thanks voor de tip!!

  Antwoord
 3. Sofie | Soofblogt.nl

  Ik gebruik Pinterest nog niet echt voor mijn blog. Is Tailwind gratis of moet je er voor betalen?

  Antwoord
  • Celine Klooster

   De tribes zijn volledig gratis. Tailwind zelf kost wel geld, maar je kan een gratis trial doen en een maand gratis krijgen.

   Antwoord
 4. Tessa | Dazzling Beauty

  Interessant! Ik probeer zelf steeds meer met Pinterest te doen, maar qua tijd schiet het er vaak een beetje in. Misschien eens die tailwind gaan gebruiken. Ook ben Ik benieuwd of je vaak bask in groepen deelt op Pinterest?

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Tailwind is sowieso erg fijn! Je hoeft er dan nauwelijks nog tijd in te besteden. En ja, ik deel heel vaak in groepen haha. Ik zit in ruim 50 groepen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This