SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Blog advies: Wij moeten respect hebben voor het bedrijf zelf

Een aantal weken geleden had ik een reeks artikelen geschreven aan de bedrijven zelf. Zo schreef ik over bedrijven die nooit hun mails beantwoorden of dat wij bloggers niet aan gratis reclame doen. Ik kwam laatst in contact met een bedrijf voor een samenwerking. Dit bedrijf had mijn artikelen gelezen, wat natuurlijk ook de bedoeling was. Van verschillende meningen kan je natuurlijk leren. Dit bedrijf had natuurlijk wel het een en ander te zeggen over mijn artikelen en was het deels hier niet mee eens. Uiteindelijk kwamen we tot het oordeel dat het bedrijf niet perfect is, maar natuurlijk de blogger zelf ook niet. Bekijk dus zeker even dit blog advies.

Blog advies

Ik kreeg een aantal voorbeelden doorgestuurd van bloggers die dit bedrijf hadden gemaild. Ik zeg niet dat alle bloggers zo zijn. Ik weet van mijzelf dat ik nooit zou durven om zo een bedrijf aan te spreken en ik weet ook dat er heel veel bloggers net als mij zijn. Toch valt hier wel het een en ander over te leren. Ik zeg trouwens niet dat deze voorbeelden waar zijn, maar ik zeg ook niet dat deze voorbeelden niet waar zijn.

– Zo heeft dit bedrijf van een mama-blogger de volgende zin ontvangen naar aanleiding van een verzoek tot een samenwerking voor een product review over producten met een waarde van meer dan € 100,-: “Als je maar niet denkt dat je wegkomt met alleen het toesturen van producten, je moet betalen voor een blog!” – Oh… eh… pardon. Ik vroeg gewoon of je interesse in een samenwerking had hoor.

Kijk het is niet helemaal normaal om zo te reageren. Je kan dit natuurlijk om een normale toon zeggen dat je ook graag betaald wilt worden voor de samenwerking en als ze dit niet kunnen of natuurlijk niet willen, dan heb je helaas geen interesse in een samenwerking.

Lees tip: Samenwerken met bedrijven | Zo doe je dat!

– Van een 16-jarige: “Hallo, ik heb een blog. Stuur me gratis producten anders hack ik je website. Ik weet hoe dat moet.” – Hmm volgens mij zijn “samenwerken” en “chantage” twee verschillende dingen.

Het zinnetje ‘van een 16-jarige’ vind ik een beetje vreemd. Ik ben zelf zestien jaar oud en het lijkt nu net of alle zestien jarige bloggers of überhaupt alle zestien jarige zo zijn. Oké, het is wel een beetje vreemd dat je een bedrijf gaat mailen met de dreiging om een website te hacken. Alleen maar voor gratis producten. Ik heb hier een beetje mijn vraagtekens bij.

Blog advies

Nog meer blog advies..

– Van een 13-jarige aanstormende, wereld-veroverende, blogger: “Ik zit er over na te denken om een blog te beginnen. Kunt u wat spullen naar mij toe sturen? Dan heb ik in ieder geval al wat liggen voor als ik wil beginnen.” – Ja, natuurlijk, doe ik. Het geld groeit immers op mijn rug.

Kijk, dit is een beetje onwetendheid. Ik denk dat deze 13-jarige beginneling denkt dat je moet bloggen voor gratis producten. Ook denkt zij waarschijnlijk dat we dan ook maar alles gratis kunnen krijgen en daar helemaal niets voor hoeven te doen.

– Van een 21-jarige Belgische blogger: “Graag zou ik uw producten promoten. U kunt het sturen naar (…..). Ik accepteer geen pakketten met een waarde onder de € 75 nu het mij als blogger gewoon is alles gratis te verkrijgen en de keuze te hebben waar ik over blog.” – Oke, leuk voor je.

Ehh.. Deze klinkt een beetje ongeloofwaardig. Ik denk niet dat als je een beetje een goed verstand hebt zou zeggen ‘nu het mij als blogger gewoon is alles gratis te verkrijgen en de keuze te hebben waar ik over blog’.

Kijk, ik zeg niet dat je niet bepaalde eisen mag stellen, maar het bedrijf zelf mag ook eisen stellen. Ook zeg ik niet dat alle bloggers zo zijn, maar er zijn waarschijnlijk wel ergens op de wereld bloggers die zo zijn. We horen hier allemaal over te leren en niet alleen de bloggers, maar ook de bedrijven zelf. Het is gewoon zo dat we respect voor elkaar moeten hebben en elkaar niet zomaar moeten afkraken. Je hoort als een blogger niet een bedrijf af te kraken en als een bedrijf hoor je ook geen blogger af te kraken. We doen dit allemaal voor ons plezier.

Hoe denk jij nou van dit blog advies? Zijn deze bloggers echt verkeerd of is dit slechts een beginnersfoutje?

Pin It on Pinterest

Share This