SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Blog als bedrijf inschrijven | Hoe doe je dat?

Een blog als bedrijf inschrijven is een belangrijke stap om te doen, als je er daadwerkelijk ook echt aan toe bent. Een tijd geleden was het voor mij eindelijk tijd om mijn blog in te schrijven als bedrijf, maar hoe heb ik dit precies gedaan? Dat lees je in deze blog!

Blog als bedrijf inschrijven bij de KVK

Inschrijven bij de kvk is iets waar je goed over na moet denken. Zo ben ik met mijn eerste blog, The Beautyboulevard begonnen in juli 2014 en heb ik mij in april 2019 ingeschreven bij de kvk. Dit heeft natuurlijk een hele lange tijd geduurd en wat mij over de streep trok, is het starten van The Blog Boss in september 2018. Ik verdien nu genoeg met mijn drie bedrijven, dat ik besloten heb op mij in april 2019 in te schrijven bij de kvk.

Het inschrijfformulier

Blog als bedrijf inschrijven

Eerst ga je naar de website van de KVK. Vervolgens klik je op inschrijven.

Blog als bedrijf inschrijven

Vervolgens klik je op “bedrijf”. Je wilt immers je blog inschrijven als bedrijf.

Blog als bedrijf inschrijven

Dan klik je heel simpel op eenmanszaak, als je tenminste je blog wil inschrijven. Wil je iets anders inschrijven, dan moet je even goed nadenken over welke rechtsvorm je wil inschrijven.

Blog als bedrijf inschrijven

Wanneer je op eensmanzaak heb geklikt, klik je op begin met inschrijven. Dit is de eerste stap van je inschrijving. Je komt dan op een inschrijfformulier terecht. Dit inschrijfformulier spreekt eigenlijk volledig voor zich. Je moet hier gewoon informatie invullen over je bedrijf.

Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld, maak je een afspraak bij de kvk. Wees hier wel op tijd bij, want de plekken zijn meestal erg snel vol.

Het gesprek bij de KVK

Het gesprek bij de KVK stelt echt helemaal niets voor. Je hebt een afspraak gemaakt en gaat daarvoor naar het kvk bureau bij jou in de buurt. Vervolgens ga je in een wachtruimte zitten en wachten tot je aan de beurt bent voor je afspraak. Ik dacht van te voren dat er echt heel veel vragen zouden worden gesteld en dat ik erg lang daar zou zitten. Nou, dat was echt totaal niet het geval.

Blog als bedrijf inschrijven

De medewerker van de kvk stelt zich voor en dan ga je zitten aan de tafel met twee computerschermen. Eerst moet je je ID geven en dan schrijft de medewerker wat gegevens van je op. Vervolgens zet de medewerker één van de twee schermen voor jou aan en daarop is jouw aanmeldformulier te zien. De medewerker gaat dan met jou door het aanmeldformulier heen en de medewerker heeft dan eventueel wat aanpassingen gedaan voor jou. Als je hiermee akkoord gaat, dan sluit ze de computer af en print ze wat papieren voor je uit. Dit uitprinten van de papieren duurt langer dan het gesprek zelf, haha.

Lees tip: Business tools die je nodig hebt om je bedrijf te groeien

Vervolgens moet je een paar dingen tekenen en krijg je je ID terug. Als laatste moet je dan de 50 euro pinnen en dan sta je ingeschreven bij de KVK. Voor deze 50 euro krijg je een aantal papiertjes wat je bedrijf dan echt officieel maakt en je krijgt er ook nog eens een heel fancy mapje bij. (Zo zo..)

En voilà! Je bent ingeschreven bij de kvk en je kan nu officieel beginnen met je bedrijfje!

Een blog als bedrijf inschrijven.. Zou jij dat doen of heb je dat al gedaan?

Pin It on Pinterest

Share This