Blog benodigdheden | Zo groei je met je blog!
0 Comments

Written by Celine Klooster

juli 2, 2019

Elke blogger begint met een laptop, maar naarmate je langer blogt, heb je steeds meer dingen nodig om beter te kunnen bloggen. Zo heb ik een aantal software en andere gear om echt efficiënt te kunnen bloggen. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van Tailwind en een softbox, maar ik maak natuurlijk ook gebruik van andere blog benodigdheden. Benieuwd naar deze spullen? Lees dan deze blog!

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Blog benodigdheden: Software

Tailwind

Blog benodigdheden

Wil je makkelijk je pins inplannen voor Pinterest en ook nog eens gigantisch groeien met jouw Pinterest profiel? Dan is Tailwind echt wat voor jou. Ik gebruik Tailwind nu iets meer dan 2 jaar en het is echt een geweldig programma. Ik ga binnenkort bijvoorbeeld 3 weken op vakantie en daarvoor kan ik dus heel makkelijk mijn pins inplannen, zonder dat ik er naar om hoef te kijken. Ik krijg hartstikke veel traffic van Pinterest binnen en dat komt mede natuurlijk door Tailwind. Als Tailwind er niet was, dan was het voor mij niet mogelijk om elke dag regelmatig te pinnen.

Meer lezen over Tailwind en Pinterest? Lees dan deze blogs:

Later

Later is een programma waarmee je heel makkelijk je Instagram posts kan inplannen. Later heeft de optie om je posts automatisch in te plannen of om een notificatie te krijgen wanneer de post online moet komen. Het programma is ook nog eens gratis, wat natuurlijk nog een groter voordeel geeft. Lees hier mijn review over Later.

Lees tip: Productiviteits apps om jouw dag te boosten

Blog benodigdheden zoals Grammarly

Als je in het Engels blogt, dan is het zeker een aanrader om Grammarly te downloaden. Dit is een programma dat de spelling checkt van jouw blog posts. Helaas is Grammarly niet voor Nederlandse blog posts, maar als je dus vaak in het Engels schrijft, dan is Grammarly echt een aanrader!

Vimexx

Blog benodigdheden

Vroeger had ik veel problemen met mijn hosting, maar sinds ik ben overgestapt naar Vimexx, ben ik helemaal probleem-vrij. Vimexx is een geweldige hosting en ook nog eens hartstikke betaalbaar. Ik heb geen problemen met Vimexx en de klantenservice is echt geweldig. Als ik wat vragen heb, dan kan ik altijd even appen en dan krijg ik binnen een paar minuten antwoord. Meer weten over Vimexx? Lees dan even deze review van Vimexx.

Nog meer blog benodigdheden

Stille pc

Wij bloggers zitten vaak achter onze pc en daarom is het belangrijk dat wij een stille pc hebben. Niets is zo irritant als het hebben van een pc die veel te veel geluid maakt. Zo werk ik vaak op de universiteit aan mijn blog en daarvoor heb ik natuurlijk meerdere programma’s nodig, die veel van mijn laptop vragen. Voor thuis vind ik het daarnaast ook belangrijk om een stille workstation pc te hebben, zodat ik makkelijk en in alle rust aan mijn blogs kan werken. Daarnaast is het hebben van een stille pc niet alleen handig voor mijn blogs, maar ook als ik druk bezig ben met mijn studie of als ik wil gamen.

Softbox

Blog benodigdheden

Een softbox heeft echt mijn blog foto’s gered. Deze softbox gebruik ik vooral voor mijn productfoto’s en ik ben er echt hartstikke tevreden mee. Het is een geweldig ding en ook nog eens hartstikke goedkoop. Het fijne aan deze softbox vind ik dat hij erg licht is, waardoor je hem makkelijk kan verplaatsen. Daarnaast kan je hem ook nog inklappen, waardoor je hem makkelijk kan opbergen. Voor een uitgebreide review van de softbox, lees deze blog post.

Panasonic DMC-G80

Een camera is natuurlijk een must-have als je wat serieuzer aan het bloggen bent. Ik heb een tijdje geleden een nieuwe camera gekocht, namelijk de Panasonic DMC-G80. Dit is een geweldige camera met heel veel verschillende mogelijkheden. Kort samengevat wilde ik graag een camera die meerdere dingen kon doen. Zo maak ik natuurlijk veel productfoto’s voor mijn blog The Beautyboulevard, maar ik maak ook veel travel foto’s voor mijn persoonlijke website, celineklooster.nl. Deze camera biedt alles wat ik wil hebben en daarom is het een erg goede aankoop. Voor deze camera heb ik twee verschillende lenzen, de 20-60mm lens die bij de camera zit en de 100-300mm lens voor reisfoto’s.

Blog benodigdheden zoals extra SD kaartjes

Iedere blogger heeft extra SD kaartjes nodig. Stel je voor, je hebt een paar honderd foto’s gemaakt (want tja, wij bloggers maken niet weinig foto’s) en vervolgens houdt je SD kaart ermee op. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Het is dan ook belangrijk om meerdere SD kaartjes te hebben en om ook regelmatig tussen deze SD kaartjes te switchen. Daarnaast raadt ik het aan om regelmatig een backup te maken van je foto’s.

Camera band

Ik zie veel bloggers die vaak hun camera gewoon vasthouden, zonder enige bescherming. Als je alleen naar wat persevents gaat, dan is een cameraband niet per se nodig (alhoewel ik het wel aanraad!). Als je wat meer op pad gaat met je camera, dan raad ik wel een cameraband aan. Ik heb zelf een cameraband van Aliexpress. Op het eerste gezicht valt een cameraband van Aliexpress natuurlijk niet te vertrouwen, maar sinds ik zulke goede ervaringen had met mijn vorige cameraband van Aliexpress, heb ik voor deze camera ook weer een cameraband van Aliexpress gekocht. Nou, ik ben er zeker tevreden mee.

Welke blog benodigdheden en software gebruik jij allemaal?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *