Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Ik blog nu al ruim twee jaar tweetalig en het is nog steeds echt mijn beste beslissing ooit. Ik krijg een hoop bezoekers hiervan en het is geweldig om nieuwe mensen en bedrijven te ontmoeten, doordat ik in het Engels blog. Toch is het niet al te makkelijk om in het Engels te bloggen. Je hebt hier een speciale plugin voor nodig en daarnaast moet je ook een aantal dingen aan je blog aanpassen. In deze blogpost vertel ik waarom WPML de beste plugin is.

Tweetalig bloggen

Ik blogde al een hele tijd tweetalig met qTranslate X, een plugin waarmee ik eerst begon. Dit is een gratis plugin, maar heeft wel een hele hoop nadelen. Zo kan je bij qTranslate X niet je SEO voor de Engelse versie instellen en krijg je dus nauwelijks bezoekers via Google naar de Engelse versie van je website. Hier kwam ik echter pas een aantal weken geleden achter, waardoor mijn SEO kapot is. Als je daarnaast Facebook gebruikt om je blog te promoten, kan je ook geen meta-tag toevoegen aan de Nederlandse of de Engelse versie van je website, waardoor ook bij de Nederlandse versie van mijn website, nauwelijks bezoekers van Google komen. Dit is natuurlijk een erg groot nadeel. Daarnaast is de plugin al ruim 2 jaar niet geüpdatet, waardoor het ook nog eens je website kan crashen en dat is natuurlijk al helemaal niet de bedoeling. Het is belangrijk dat je op let of je plugins geüpdatet zijn en of ze dus niet verouderd zijn. Verouderde plugins maken het een stuk makkelijker om je website te hacken.

Lees tip: Tweetalig bloggen. Hoe doe je dat?

WPML

WPML

Maar goed. Welke plugin gebruik ik dan nu? WPML is de plugin die ik tegenkwam om mijn blog tweetalig te maken. Echter kost deze geld, waardoor ik er heel lang over moest nadenken of ik deze plugin überhaupt wel wilde. Toch zorgt deze plugin ervoor dat mijn website veel hoger in de zoekresultaten terecht komt en daarnaast zit deze plugin veel beter in elkaar. Ik heb de plugin nu een paar dagen geïnstalleerd en het zorgt er nu al voor dat mijn bezoekers via Google worden vergroot.

Lees tip: Bloggen in het Engels. Mijn verwachtingen.

In de volgende blog post zal ik uitleggen welke functies WPML het beste maakt. Er zijn een aantal plugins te vinden op het internet die jouw blog tweetalig kunnen maken, maar WPML springt er echt bovenuit. In de volgende blog post vertel ik waarom.

Ben jij van plan om tweetalig te bloggen?

Wil je WPML ook hebben? Neem dan zeker even een kijkje op de website van WPML.

WPML is a plugin to translate your own blog or online business. With WPML you can definitely boost, skyrocket, grow and increase your blog traffic. Are you looking for tips and tricks on how to get more blog followers? With WPML you can't only increase your blog followers, but also your Pinterest, Instagram Facebook and Twitter followers.Check this article out if you want to know how. Entrepreneur | Articles | Writing | Free Printable | Awesome | Marketing | Link | Products #Blogging  #BloggerLife #BloggingForBeginners

1 gedachte over “Je blog bezoekers verdubbelen met WPML

  1. Voorlopig blog ik gewoon in het Nederlands, als ik tweetalige blogs zie en dan het Engels lees, dan kan ik alleen mijn hoofd schudden: als je een taal niet tot in de puntjes beheerst moet je je er ook niet aan wagen vind ik, dan komt je website niet professioneel over. Ik zou mijn kinderen kunnen laten vertalen, want zij hebben Amerikaanse highschool gedaan, maar ook zij zijn niet perfect. Dus, nee, ik laat het voorlopig zeker aan me voorbij gaan. Daar ben ik veel te perfectionistisch in 😉

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!