Blog investeringen | Maak deze om je blog te verbeteren!
2 Comments

Written by Celine Klooster

januari 6, 2019

Over het maken van blog investeringen moet je natuurlijk goed nadenken. Je investeert niet zomaar in iets en je wil er zeker wat voor terug zien. In deze blog post vertel ik alle blog investeringen die je moet maken om jouw blog te verbeteren. Van een domeinnaam naar handige social media tools.

Domeinnaam

Een domeinnaam is echt een must voor bloggers. Het geeft een professionele look aan je website en mensen zijn meer geneigd om naar je website door te klikken. Laten we eens twee verschillende urls met elkaar vergelijken. Blog A heeft een url zoals …wordpress.com en blog B heeft een blog wat gewoon eindigt op .nl. Blog B heeft een professionelere url en daardoor klikken mensen veel sneller door naar je website.

Dan hebben we het nog niet over bedrijven gehad. Wij als bloggers hebben een hoop concurrenten en daarom is het ook echt een must om zo professioneel mogelijk te lijken. Een .nl domein staat dan ook veel professioneler en als een bedrijf tussen blog A en blog B moest kiezen, dan zou dat bedrijf zeker voor blog B kiezen, omdat die gewoon een veel professionelere uitstraling heeft. Het laat zien dat je bereid bent om geld en moeite in je blog te steken en het laat ook zien dat je je blog ook echt serieus neemt. Dat .nl domein kan uiteindelijk dus toch echt de doorslag geven.

Een domeinnaam hoeft echt niet veel te kosten. Zo werk ik met wordpress.org en heb ik daarom ook een hosting aangeschaft bij Vimexx. Dit hostingbedrijf is echt hartstikke goedkoop en ook nog eens hartstikke goed. Mijn website is sinds ik bij deze hosting zit echt een stuk sneller en ik ben ook nog eens geen fortuin kwijt. Als je alleen op zoek bent naar een domeinnaam bijvoorbeeld, dan is het nog steeds een goede aanrader om eens naar Vimexx te kijken. Ze hebben bij Vimexx namelijk domeinnamen vanaf 0.80 cent per jaar!

Tailwind

Tailwind is echt een must voor alle bloggers. Pinterest in het algemeen is nog steeds vrij onbekend onder bloggers en dat begrijp ik echt niet. Het zorgt voor zoveel meer bezoekers en ruim 70% van mijn bezoekers bestaat uit Pinterest.

Meer lezen over Tailwind? Check dan deze artikelen: 

Blog investeringen zoals een email adres

Een email adres zoals …@gmail.com wordt toch veel minder serieus genomen dan een email adres zoals ..@theblogboss.nl?! Dit laat toch maar weer zien dat iedereen echt een professioneel email adres nodig heeft.

Stel er zijn twee blogs die voor een bedrijf helemaal hetzelfde zijn, behalve het email adres. Dat bedrijf zit de ene blog met een Gmail email adres en het andere blog met een professioneel eigen email adres. Nou, geloof me, dat bedrijf gaat echt gewoon voor de blog met het professionele email adres kiezen. Die keuze is echt hartstikke snel gemaakt.

Pin voor later

Looking for the best blog investments to make for your blog? This is the reason why you should invest in your blog to increase your traffic and earn passive income. You need these awesome blogging resources & tools to boost, increase and skyrocket your traffic and make money from your blog. So looking for a how to make money blog and the best tips and tricks for your social media, marketing, website and more ideas? Then read this post! #bloggingtips #bloggingadvice | Link | Posts | Medium

Thema

Een thema is natuurlijk een hele mooie manier om een professionele look aan je website te geven. Zo heb je gratis thema’s, maar ook betaalde thema’s.

Lees tip: Blog thema kopen. Waar moet je op letten?

Ik raad het zeker aan om eens te kijken naar een betaald thema. Door een betaald thema aan te schaffen, onderscheid je je echt van de rest. Een betaald thema hoeft dan ook niet eens zo duur te zijn. Je hebt al thema’s vanaf 5 euro. Creative Market, Creative Live en MyThemeShop zijn echt goede websites om een mooi thema op te kopen. 

Ebook of product

Een ebook of andere digitaal product laat zien dat je ergens expert van bent. Zo laat een digitaal product zien dat je ergens veel verstand van hebt (ik bedoel, waarom zou je anders een digitaal product maken) en daarnaast verdien je er ook nog eens aardig wat geld mee, wat je weer opnieuw kan gebruiken voor blog investeringen voor je blog.

Later

Net als Tailwind, is Later ook echt een must. Tailwind is voor Pinterest en Later is voor Instagram.

Ik merk om mij heen dat bloggers het erg lastig vinden om regelmatig op Instagram te posten. Eerlijk gezegd was ik daar een van. Toen ik erachter kwam dat je je Instagram posts heel makkelijk kan in plannen, zodat deze automatisch online gaan, ging er een wereld voor mij open. Natuurlijk moet je dan nog steeds hartstikke actief zijn op Instagram, maar het scheelt toch weer een hoop tijd, waardoor je meer tijd hebt voor andere dingen.

Lees tipGratis(!) Auto Posting Instagram Posts

Blog investeringen zoals Grammarly

Spellingsfouten zijn echt een no go als het gaat om bloggen. Wanneer ik een blog vol spellingsfouten lees, dan klik ik eigenlijk direct weer weg. Blog jij toevallig in het Engels? Dan is het zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen naar Grammarly. Dit programma heeft een gratis en betaalde versie. De betaalde versie is zeker een aanrader, omdat die laat zien waar je fouten precies zitten en hij geeft dan ook hartstikke veel suggesties hoe je deze fouten kan oplossen. Daarnaast heeft Grammarly ook een gratis versie en is het zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen naar dit programma.

Yoast

Blog investeringen

Oh wat houd ik toch erg van Yoast. Deze plugin zorgt ervoor dat mijn SEO helemaal op orde is. Zo kan je met Yoast helemaal jouw blog posts optimaliseren. Zoals je hierboven ziet kan je met dit programma een focus trefwoord aangeven en vervolgens laat die zien wat je allemaal kan doen om hoger te ranken op Google. 

WPML

Ik krijg altijd heel veel vragen hoe ik het voor elkaar heb gekregen om mijn blog tweetalig te maken. Nou, dit heb ik voor elkaar gekregen met WPML. Dit is een programma die ervoor zorgt dat jouw blog een tweetalig blog wordt. 

Het is zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen naar het tweetalig maken van je blog. Hierdoor kan je een hoop meer mensen bereiken en kan je daarnaast ook nog eens samenwerken met allerlei geweldige internationale bedrijven. Als je dus redelijk goed bent in een tweede taal, dan raad ik het zeker aan om tweetalig te bloggen. 

Meer lezen over WPML? Lees dan deze blogs:

Welke blog investeringen ga jij zeker maken?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

2 Reacties

  1. Macblogster

    WMPL heb ik een jaar of 2 geleden aangeschaft, maar er naderhand afgehaald ivm mijn schijfruimte en plugins die niet samen goed combineerden. Ik ben van plan het opnieuw te installeren omdat ik inderdaad bemerk dat de enkele Engelstalige blogs die ik heb geschreven tot de dag van vandaag nog steeds verkeer krijgen. Daarnaast reis ik en kom ik meer Engelstalige mensen tegen die mijn blog graag zouden lezen.

    Ik heb een betaalde Later account gebruikt, maar vond het achteraf gezien toch niet zo prettig. Ik ben nog op zoek naar een fijn alternatief. Heb je een andere tip?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *