Blog naam kiezen | Hoe krijg je er geen spijt van?
0 Comments

Written by Celine Klooster

januari 20, 2019

Een blog naam kiezen is niet makkelijk. Je moet er goed over nadenken, want je kan natuurlijk niet deze naam meteen weer veranderen. Het is dan ook belangrijk dat je meteen een goede en sterke naam kiest. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan deze blog.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Blog naam kiezen

Als je nog geen domeinnaam hebt, bekijk dan zeker deze hostings:

  • Vimexx (Domeinnaam 0.89 euro per jaar en hosting vanaf 0.45 euro per maand)
  • Bluehost (Domeinnaam eerste jaar gratis en hosting vanaf vanaf $3.95 per maand)
  • Siteground (Hosting vanaf €3.95 per maand)

Lees tip: De beste hosting voor bloggers

Vereisten

Domeinnaam moet beschikbaar zijn

Ik neem aan dat dit wel een beetje voorzich spreekt, maar je weet maar nooit. Natuurlijk moet een domeinnaam beschikbaar zijn. De domeinnaam moet namelijk hetzelfde zijn als je blognaam. Ik raad aan om dus even te kijken op Vimexx en daar te kijken of je domeinnaam wel beschikbaar is. Als je meer wil weten over Vimexx, lees dan zeker even dit artikel.

Social media accounts moeten beschikbaar zijn

Het is belangrijk dat je social media accounts overeenkomen met je blognaam. Hier had ik niet over na gedacht toen ik begon met bloggen op The Beautyboulevard en soms is dit eerlijk gezegd gewoon onmogelijk. Met Namechk kan je checken of deze social media accounts nog beschikbaar zijn. Zodra je een blognaam weet, zorg er dan voor dat je ook deze social media accounts claimt. Niets is zo vervelend als een social media naam die uiteindelijk al geclaimt is.

Uitspreekbaar

Ik kom wel eens domeinnamen tegen waarbij ik denk “eh wat?”. Je blog naam moeten mensen kunnen onthouden en dat doe je natuurlijk niet meer een blognaam die je niet eens kan uitspreken.

Pin voor later

Are you looking for ways to choose a blog name? Then this is the article for you! In this article I will tell you ideas, a generator to come up with a catchy blogname. This creative article will tell you how to come up with a blog name for travel, food, lifestyle, fashion, beauty, personal and more blogs. This list of clever, funny, sassy and good names is perfect for you! #bloggingadvice #blogging #bloggingtips | Mommy | Boho | Preppy | Chic | Quirky | Best | Short | Tips | Cool

Handige tools

Ik vind het erg lastig om op goede namen te komen, vooral als het gaat om zoiets belangrijks als een blognaam. Toen ik mijn blog naam moest kiezen, heb ik gebruik gemaakt van een aantal tools.

Lean Domain Search

Met deze tool begin je met een keyword, bijvoorbeeld het onderwerp waarover je gaat bloggen. Laten we zeggen, food. Met deze tool krijg je honderden ideeën voor je domeinnaam. Deze kan je vervolgens alfabetisch orderen.

Daarnaast kan je:

  • Je favoriete domeinnamen opslaan.
  • Je geschiedenis checken.
  • Je zoekresultaten delen.

Bust a Name

Dit lijkt eigenlijk een beetje op de vorige tool, maar dan met wat meer opties. Zo kan je met deze tool aangeven waarmee je domeinnaam moet eindigen. Ook kan je aangeven hoe “natuurlijk” je domeinnaam moet lijken en je kan ook aangeven uit hoeveel letters de domeinnaam maximaal mag bestaan. Deze tool kan je bijvoorbeeld combineren met de vorige tool!

Shopify Business Name Generator

Deze tool lijkt dan weer op de eerste tool, maar het kan natuurljk geen kwaad om eens te kijken naar de verschillen. Deze tool is gekoppeld aan Shopify, maar je kan deze naam natuurlijk gebruiken voor andere doeleinden.

Domain Puzzler

Deze tool heeft echt een hoop opties. In deze tool kan je bijvoorbeeld een aantal trefwoorden invullen en het zal dan ook deze trefwoorden combineren. Ook kan je deze tool gebruiken om de page rank te vergelijken met andere domeinnamen. Deze laatste optie is echt heel erg handig!

Nog een aantal tips uit ervaring

Een blog naam kiezen doe je niet zomaar. Soms komt het echt spontaan in je op, zoals The Blog Boss en blijf je eigenlijk op die domeinnaam, omdat het gewoon een hartstikke goede naam is. Echter, soms kom je er gewoon echt niet op. Het kan dan ook helpen om andere mensen te vragen om ideeën. Misschien loop jij wel vast, maar kunnen andere mensen heel makkelijk op een idee komen.

Twijfel tussen een aantal domeinnamen

Soms twijfel je tussen een aantal domeinnamen. Laat dan vooral andere mensen kiezen. Zo kan je mijn Facebook groep gebruiken om zo om suggesties te vragen of je kan natuurlijk je vrienden vragen.

Een Engelse naam?

Toen ik begon met bloggen op The Beautyboulevard, wist ik niet dat ik later ook in het Engels wilde bloggen. Ik ben zo blij dat ik toen al een Engelse naam had en ik dus niet van naam hoefde te veranderen. Denk je dus later ook in het Engels te willen bloggen, zorg er dan voor dat je ook meteen een Engelse naam hebt. Dit kan namelijk veel gedoe schelen.

Claim je naam direct!

Heb je een goede naam bedacht? Claim dan je naam direct! Het kan namelijk zo gebeuren dat je naam namelijk opeens bezet wordt als je er een tijdje mee wacht. Ik raad Vimexx aan om je naam te claimen. Als je op WordPress wil bloggen, dan is het een aanrader om een hosting te gebruiken via Vimexx. Dit gaat heel makkelijk en snel!

Wil je meer weten over bloggen en hoe je het beste kan beginnen? Meld je dan snel aan voor mijn gratis(!) e-course over bloggen.

freebie!

WORD LID VAN MIJN NIEUWSBRIEF EN ONTVANG DE WORD EEN BLOG BOSS E-COURSE HELEMAAL GRATIS!

Word nu gratis lid en groei je blog en biz!

Een blog naam kiezen is lastig.. Hoe heb jij het voor elkaar gekregen?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *