SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
Blog promoten in 2019 | Zo doe je dat!
4 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

januari 2, 2019

Je blog promoten in 2019 is erg lastig. Er zijn zoveel verschillende blogs op het internet en het is maar lastig om je goed te onderscheiden. In deze blog post laat ik de beste manieren zien om jouw blog snel en effectief te promoten in 2019.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Blog promoten in 2019

In 2018 heb ik geleerd dat het heel belangrijk is om je op maar enkele social media platformen te focussen. Zo focus ik mij noodzakelijk op Instagram en Pinterest. Pinterest gebruik ik voor mijn beide blogs en Instagram gebruik ik alleen voor The Beautyboulevard. Ik raad het dan ook aan om je op maar enkele platformen te focussen. Ik benoem hieronder een hoop verschillende dingen om te gebruiken om jouw blog te promoten in 2019, maar het is natuurlijk niet slim om op alle platformen te focussen.

Denk vooral na over welk platform het beste bij jouw blog past. Heb jij veel volgers die zich op Facebook bevinden? Of heb jij een doelgroep die zich bijna alleen maar op Instagram bevind? Focus je dan alleen op die social media platformen. 

Reddit

Reddit is een platform die eigenlijk vrij onbekend is. In het verleden gebruikte ik dit platform erg vaak en daardoor gingen mijn bezoekersaantallen echt heel erg omhoog. In 2019 ga ik een social media plan maken en daar ook zeker Reddit in meenemen. Ik wil namelijk opnieuw starten met dit social media platform, omdat het mij heel erg heeft geholpen in het verleden.

Meer lezen over Reddit om je blog te promoten in 2019? Lees dan deze blog: Promoten van je blog met Reddit

Facebook

Ik denk dat iedereen wel Facebook kent. Dit social media platform kan je eigenlijk gebruiken op drie verschillende manieren. Ten eerste kan je een Facebook pagina aanmaken. Dit is natuurlijk een erg makkelijke manier om je blog te promoten. Op deze manier kunnen mensen jouw Facebook pagina liken om zo op de hoogte te blijven van al jouw recente blog posts. 

Een tweede manier om jouw blog te promoten op Facebook is door Facebook groepen. Op Facebook heb je een hoop verschillende Facebook groepen en in die groepen kan je jouw blog promoten. Ik moet zeggen dat dit niet altijd effectief is. Het ligt geheel aan je blog niche. Zo is het promoten op Facebook voor The Blog Boss wel vrij effectief, doordat ik posts van dit blog in verschillende Facebook groepen kan plaatsen waar een hoop bloggers in zitten. Deze bloggers hebben meestal wel interesse in mijn posts, omdat zij natuurlijk allemaal een blog hebben.

Pin for later

Promoting your blog is pretty hard. In this blog post I share tips and tricks or small businesses and blogs on how to skyrocket, increase, grow and boost your traffic. Are you wondering how to get more traffic by growing your social media like Pinterest, Instagram, Facebook, Twitter and more? Then every online business, blogger and biz owner should check out this post. Make money | Tracker | Report | Awesome | #Bloggingtips #BloggingAdvice #Bloggingforbeginners | New | Website | Link

Voor The Beautyboulevard, mijn andere blog, is dit wat minder effectief, omdat er maar weinig Facebook groepen zijn die geheel gaan over beauty en fashion. Natuurlijk kan je heel makkelijk jouw eigen Facebook groep maken, maar dat betekent wel extra werk. Zo heb ik een Facebook groep genaamd Bloggers, support je mede bloggers, waarin ik zo actief mogelijk probeer te zijn. Deze groep is voornamelijk gemaakt voor The Blog Boss en er zitten ook alleen maar bloggers in.

Lees tip: Facebook groepen om je blog in te promoten

Als laatste kan je je ook aanmelden voor een Facebook community. Dit is eigenlijk hetzelfde als een Facebook groep, maar in deze groepen mag je niet zomaar je posts delen. Eigenlijk is mijn groep een soort van Facebook community, omdat men ook niet zomaar posts mag delen die niet gaan over bloggen. Daarnaast beoordeel ik deze blogs ook op kwaliteit. 

In zo’n Facebook community ga je eigenlijk netwerken met andere bloggers. Zo ontmoet je nieuwe bloggers en krijg je dan ook indirect naamsbekendheid. Natuurlijk is deze community niet bedoelt om je blog posts in te promoten, maar zo ontmoet je wel weer andere bloggers zodat je samen kan gaan groeien. 

Twitter

Twitter kan je vooral gebruiken om te netwerken. Natuurlijk kan je Twitter ook gebruiken voor het promoten van je blogs, maar uit ervaring blijkt het dat dit niet heel effectief is. Dit is dan ook de reden waarom je beter niet je tijd kan verspillen aan Twitter, want er zijn zeker andere social media platformen die meer uit je blog kunnen halen. 

Natuurlijk zeg ik niet dat Twitter niet voor jou hoeft te werken, er zijn natuurlijk ook bloggers die juist een groot deel van hun blog traffic uit Twitter halen. 

Instagram

Als je Instagram nog niet kent dan heb je echt onder een steen geleefd. Via Instagram krijg ik niet direct bezoekers binnen naar mijn blog, maar ik gebruik dit social media platform wel regelmatig voor mijn beauty en fashion blog. Vanaf 10k volgers krijg je een swipe functie in je stories, waardoor je dus mensen direct kan verwijzen naar je blog posts. Ik heb het gevoel dat dit heel erg kan helpen, dus zodra je die 10k volgers bereikt, kan je Instagram pas echt intensief gebruiken.

Ik gebruik Instagram nu vooral op foto’s te delen voor meer naamsbekendheid en voor samenwerkingen met bedrijven. Bedrijven vinden Instagram erg waardevol en dit is dan ook een van de reden waarom je Instagram zou moeten gebruiken. Instagram hoeft echt niet veel tijd te kosten. Ik gebruik zelfs een programma om zo mijn posts gratis in te plannen en automatisch te publiceren.

Lees tip: Gratis(!) Auto Posting Instagram Posts

Pinterest

Pinterest is echt een must voor alle bloggers. Pinterest is mijn number één bezoekersbron en ik hoef daar vrij weinig voor te doen. Zo maak ik gebruik van Tailwind. Dit is een geweldig programma die mijn ingeplande pins automatisch publiceert. Door dit programma en Pinterest, komt ruim 70% van mijn bezoekers van Pinterest af. Zeker een aanrader dus.

Wil je je blog promoten in 2019 met Pinterest? Check dan deze artikelen:

Bloglovin

Ja ja, Bloglovin bestaat ook nog steeds. De laatste tijd merk ik dat ik heel wat bezoekers van Bloglovin krijg, zonder dat ik hier iets voor hoef te doen. Toch handig om toch nog wat extra bezoekers binnen te krijgen zonder dat je hiervoor je blog echt moet gaan promoten. 

Email marketing

Email marketing is ook echt een must voor bloggers. Met email marketing kan je namelijk jouw grootste fans bereiken. Zo stuur ik regelmatig mailtjes met freebies, zodat mijn lezers meer kunnen groeien. Daarnaast kan je email marketing gebruiken om je blog te promoten door je laatste blog posts te delen. Wil je net beginnen met email marketing? Neem dan zeker een kijkje op Mailchimp. Met dit programma kan je gratis je email opstellen en zo een begin maken om subscribers te verzamelen. Ben jij al wat verder met email marketing? Dan raad ik Convertkit zeker aan.

Google

SEO is echt een hele belangrijke bezoekersbron. Wanneer je je blog optimaliseert, kan je echt een hoop extra bezoekers binnen krijgen. Zo gebruik ik de plugin Yoast SEO. Een gratis plugin die ervoor zorgt dat je heel makkelijk jouw blog posts kan optimaliseren. Zo is het zeker een aanrader om eens je oude blog posts af te gaan om die zo te controleren op SEO.

Welke social media platformen ga jij zeker gebruiken om jouw blog te promoten in 2019?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Pinterest verandert constant en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit platform. Ook in 2020 is er weer een hoop veranderd en daarom is het belangrijk om jouw Pinterest strategie aan te passen. Je kan dus nog meer uit...

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Het lijkt net alsof iedereen een website kan maken, maar dat is eigenlijk niet zo. Er komt veel meer kijken dan alleen maar een mooi design en daarom is dat thema van jou helaas niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan SEO of aan het feit dat je website zo klantvriendelijk...

Meer blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

4 Reacties

 1. LavieMamsElle

  Interessant om te lezen. Ik krijg vooral lezers vanuit Twitter en specifieke Facebook groepen. Ik heb instagram en pinterest ook. Begrijp Ik het goed dat je niet altijd alles moet gebruiken om je blogs te promoten?
  Groetjes Ellen

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Je kan wel alles gebruiken natuurlijk, maar het is gewoon handiger om je eerst op één of twee social media te focussen. Zodra het ene onder controle hebt, dan kan je aan de slag met de volgende.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This