Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!
0 Comments

Written by Celine Klooster

december 2, 2019

Het is de laatste maand van 2019 en daarom is het belangrijk om je weer voor te bereiden op je blog promoten in 2020. Ik ga het zeker weer anders aanpakken en dan ook mijn promotie strategie. Er zijn een hoop verschillende manieren om je blog te promoten, maar wat zijn deze beste manieren?

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Blog promoten in 2020

Pinterest

Blog promoten in 2020

Pinterest is de beste manier om je blog te promoten en dit blijf ik maar herhalen. Bij Pinterest is het vooral belangrijk dat je vol blijft houden en dan met name regelmatig verschillende pins plaatsen. Zo post ik elke dag 50 verschillende pins. Deze pins zijn natuurlijk pins van mezelf, maar ook pins van anderen.

Natuurlijk doe ik dit niet handmatig, maar met behulp van een programma die automatisch mijn pins post, namelijk Tailwind. Dit is een handig programma waarmee ik mijn pins kan inplannen. Elke week plan ik een dag wanneer ik weer nieuwe pins in plan en vervolgens ben ik dan weer voor een week zoet.

Meer lezen over Pinterest? Lees dan deze blogs.

Tailwind Tribes

Als je Tailwind hoort, denk je natuurlijk meteen aan Pinterest, maar toch valt Tailwind Tribes wel onder een andere promotie strategie. Tailwind Tribes kan je namelijk gebruiken om je pins net iets meer een boost te geven, maar ook om meer traffic naar je blog te krijgen. Mensen gebruiken namelijk ook Tailwind Tribes om pins te ontdekken, om vervolgens meer te lezen over een bepaald onderwerp.

Blog promoten in 2020

Tailwind tribes geeft je namelijk een overzicht van verschillende pins binnen een bepaalde niche, oftewel tribe. Ik zit bijvoorbeeld in veel tribes over blog tips en in deze tribes deel ik mijn pins, zodat andere mensen mijn blog tips kunnen ontdekken. Handig dus!

Blog promoten in 2020 > Facebook

Facebook is en blijft een goede strategie om je blog te promoten en dan met name via je eigen Facebook pagina en via niche specifieke Facebook groepen. Voor mijn blog tips deel ik bijvoorbeeld regelmatig mijn tips in verschillende Facebook groepen voor bloggers, omdat hier mijn niche zit. Echter is het voor andere bloggers van andere niches minder effectief om hier blog posts te delen, omdat hier gewoon niet de juiste niche zit.

Pin voor later

Lees tip: Facebook groepen om je blog in te promoten

Op mijn beauty blog deel ik regelmatig verschillende kortingen van beauty en fashion producten. Ik kan er dan voor kiezen om deze kortingen in de verschillende groepen voor bloggers te delen (en natuurlijk zullen sommige mensen daar daadwerkelijk op klikken!). Maar het is natuurlijk veel effectiever om deze kortingen in groepen speciaal voor kortingen te delen. Zo bereik je in één klap veel meer mensen en bespaar je ook nog eens veel tijd.

Blog promoten in 2020 > SEO

Blog promoten in 2020

SEO is een belangrijk onderdeel van je blog. Kort samengevat, SEO betekent Search Engine Optimalisation en deze SEO bepaalt hoe hoog jij in de zoekresultaten terecht komt. Sinds ik mijn SEO steeds meer verbeter, met behulp van plugins zoals Yoast SEO en door het juiste SEO-vriendelijke thema, kom ik steeds hoger in de zoekresultaten terecht. Dit zorgt vervolgens voor meer bezoekers naar mijn blog via Google.

Wil jij je SEO verbeteren? Lees dan deze blogs:

Focus niet op te veel dingen tegelijk

Zoals je hierboven kan lezen, promote ik mijn blog eigenlijk maar op drie manieren: via Pinterest, Facebook en door middel van SEO. Ik kan er natuurlijk ook voor kiezen om gebruik te maken van Reddit, Twitter of andere sociale media, maar het is handiger om je te focussen op enkele sociale media. Zo kan je je als het ware specialiseren in één sociale media, in plaats van dat je je focust op allerlei sociale media tegelijk. Zo krijg je uiteindelijk toch meer resultaat, in plaats van dat je maar een ‘beetje’ goed bent in alle sociale media.

Hoe ga jij je blog promoten in 2020?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *