SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Blog promotie | De acht manieren om je blog te promoten

Blog promotie is niet zomaar een dingetje. Het kost aardig wat tijd en dan wil je natuurlijk wel dat je hiervoor wat terug krijgt. Wil je weten hoe je alles uit je blogpost kun halen door te promoten? Hierdoor haal je de meeste bezoekersaantallen voor jouw blog.

Forums

Ik promote mijn blogposts vaak op forums. Ik gebruik hiervoor drie forums.

  • By Beautybloggers is een forum waar je ook je blogposts kan promoten. Ook zijn er hier andere topics aangemaakt voor bijvoorbeeld winacties, maar ook blogvragen. Je leest het al aan de naam. Dit forum is eigenlijk bedoeld voor beauty bloggers.
  • Girlscene is natuurlijk super breed, maar je hebt hier ook een forum. In dit forum heb je een thread waar je je laatste blogposts of winacties aan kan toevoegen.

Facebook

Facebook is mijn nummer één om mijn blog te promoten. Ik krijg hier zoveel bezoekers door. Als je nog niet gebruikt maakt van Facebook, dan moet je dit zeker proberen. Je kan natuurlijk hier een pagina op maken, maar je kan ook je blogposts promoten in Facebook groepen. Mijn top 10 Facebook groepen:

Lees tip: Facebook groepen om je blog posts in te promoten + tips.

Blog promotie

Blog promotie met Twitter

Ik gebruik Twitter vooral om in contact te komen met andere bloggers. Ik krijg dan niet erg veel bezoekers via twitter, maar wel een beetje natuurlijk. Alle beetjes helpen en daarom staat deze ook tussen mijn promotie lijstje. Op twitter kun je je blogposts posten en als je dit vaak doet, kan je er een hoop bezoekers voor terugkrijgen.

Pinterest

Ik gebruik Pinterest nog niet erg lang, maar ik merk wel dat ik er veel Engelse bezoekers voor terugkrijg. Ik promote op Pinterest mijn Engelse blogposts en je hebt dan ook verschillende groep borden. In deze groep borden kun je jouw pins plaatsen en ook nog de pins van je mede-pinners bekijken. Als je vaak pint, dan kun je er een hoop bezoekers voor terugkrijgen. Blog promotie met Pinterest is dus zeker een goede mogelijkheid.

Meer lezen over Pinterest? Lees dan deze blogs:

Bookmarking sites

Ik denk dat niet veel bloggers van bookmarking sites hebben gehoord. Als je een link van je blogpost op een bookmarking site plaatst, dan kunnen andere mensen dit zien en vervolgens doorklikken naar de blogpost. Hierdoor bereik je een heel andere doelgroep en je hoopt natuurlijk dat daar een aantal vaste lezers tussen zitten. Mijn twee favoriete bookmarking sites zijn StumbleUpon en Digg. Neem ook zeker eens een kijkje naar Reddit.

Lees tip: Je blog promoten met Reddit

Blog promotie met LinkedIn

LinkedIn is vooral belangrijk voor de bedrijven die met je willen samenwerken. Ik heb al met een aantal bedrijven samengewerkt die mij hebben gevonden via LinkedIn. Ik zie LinkedIn eigenlijk als een online CV, waar je ook je blogposts op kan promoten. Ik krijg hier niet hartstikke veel bezoekers voor terug, maar wel handig voor toekomstige samenwerking. Als een bedrijf mij bijvoorbeeld mailt voor een samenwerking, dan kijk ik eerst op LinkedIn of dit bedrijf betrouwbaar is. Dit kan natuurlijk ook net andersom. Bedrijven die kijken of een blogger betrouwbaar is.

Google+

Google+ zorgt ervoor dat jouw blogposts heel lang vindbaar blijven. Ik google soms mijn blog en dan zie ik dat een artikel van een jaar geleden nog steeds op de eerste pagina van google rankt. Hier krijg je dus een hoop aantal bezoekers van en je hoeft er niet eens veel voor te doen.

Programma’s om jouw posts in te plannen

Ik denk dat het de droom van iedere blogger is, om automatisch zijn blogposts te promoten. Ik heb serieus een eeuw(!) gezocht naar een programma op automatisch je blogposts in Facebook groepen te promoten, maar dit bestaat dus niet. Nouja, het bestaat wel, maar ik ga hier niet dertig euro per maand voor neerleggen. Het zou echt hemels zijn om nooit meer in Facebook groepen te hoeven promoten. Ik heb wel een programma voor automatisch promoten op Twitter. Dit programma (of deze website 😉 ) heet Buffer. Hier kan je je posts inplannen voor Facebook (page), Twitter, LinkedIn en Google+. Ik maak vooral gebruik van de Twitter optie, omdat de Facebook optie namelijk niet werkt bij mij. Ik wil altijd een vertaling toevoegen op mijn Facebook page, maar dat kan helaas niet via Buffer. Daarnaast is Tailwind voor Pinterest een hele goede optie.

Meer lezen over Tailwind? Lees dan deze blogs:

Printable

Blog promotie

Natuurlijk heb ik weer een printable voor jullie gecreëerd. Niet zomaar een printable, maar een checklist voor socialmedia. Hiermee mis je nooit meer een post momentje en wat zullen jouw bezoekersaantallen groeien zeg! De printable is zoals vorige keer beschikbaar in paars en zwart. Paars voor de vrouwen en zwart voor de mannen ;). Enjoy!

Wil je daarnaast net zoals ik een Blog Boss worden? Word dan snel lid van mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis(!) e-course “Become A Blog Boss” + nog meer gratis printables!

freebie!

WORD LID VAN MIJN NIEUWSBRIEF EN ONTVANG DE WORD EEN BLOG BOSS E-COURSE HELEMAAL GRATIS!

Word nu gratis lid en groei je blog en biz!

Wat vind jij van de printables en deze tips voor blog promotie?

Pin It on Pinterest

Share This