Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

2018 komt er bijna aan. Nog maar één dagje! Iedereen wil natuurlijk een goed begin maken met bezoekersaantallen en daarvoor moet je je blog promoten. Dit is dan ook de reden waarom ik even alle social media kanalen en andere handige sites geef om jouw blog te promoten. Lees dus zeker even dit artikel als je jouw bezoekersaantallen in 2018 de lucht in wilt laten schieten.

Instagram

Instagram staat sowieso op een van de hoogste prioriteiten voor mijn 2018 goals. Ik wil heel veel gaan groeien met Instagram, omdat dit social media kanaal heel goed werkt voor het promoten van mijn blogs. Daarnaast zul je merken dat heel veel bedrijven interesse hebben in jouw Instagram kanaal.

blog te promoten

Facebook

Als je nog geen Facebook gebruikt, dan mis je echt iets. Ik neem aan dat bijna alle bloggers een Facebook pagina hebben, maar ik herhaal het nog eens. Maak een Facebook pagina aan om jouw blogposts te promoten.

Reddit

Wist je dat je ook je blog kan promoten op Reddit? Huh? Wat is Reddit? Het is een geweldige site die mijn bezoekersaantallen omhoog heeft laten schieten. In 2018 ga ik zeker deze site weer gebruiken. Lees dit artikel voor uitleg over Reddit.

Pinterest

Pinterest is mijn nummer één blog traffic generator. Ik krijg erg veel bezoekers van Pinterest en ik houd echt van deze website. Ik heb dan ook al een aantal artikelen geschreven over Pinterest. Heel weinig bloggers gebruiken Pinterest, maar ik raad het zeker aan om dit te gebruiken. Als je dit niet doet dan weet je zeker dat je heel veel bezoekers mis loopt.

Meer lezen over Pinterest? Lees dan deze artikelen

Google

Ik moet echt werken aan mijn SEO. Dit kost helaas wel redelijk veel tijd en ik moet dus echt de tijd nemen om mijn SEO te verbeteren. Een tijd geleden heb ik hier wel een artikel over geschreven en ik probeer langzaam mijn strategieën nog beter toe te passen. Langzaam zie ik steeds meer bezoekers van Google komen. Ik zit nu rond de 700 unieke bezoekers per maand van Google.

Blog society

Een tijd geleden kreeg ik redelijk veel bezoekers van deze website. Om heel eerlijk te zijn, was ik deze site volledig vergeten, maar ik ga vanaf vandaag hem weer gebruiken. Een erg handige site waar je heel simpel jouw blogs kan toevoegen, zodat andere mensen deze kunnen lezen.

Wat gebruikte jij nog niet?

12 gedachten over “6 manieren om jouw blog te promoten in 2018

  1. Reddit en Pinterest gebruik ik nog niet. Moet je ook eerlijk bekennen dat ik niet zou weten wat ik dan op Pinterest zou moeten zetten. Ik schrijf veel columns met stock foto’s en maak zelden productfoto’s dus dan heb je wat betreft beeldmateriaal weinig eigen content natuurlijk. Ik zal je in ieder geval al vast volgen op instagram. Ben je daar alweer met 1 persoon gegroeid haha

    • Dankjewel voor het volgen, super lief! Je kan ook pins op Canva maken en daar hoeven niet per se foto’s van pas te komen! Columns doen het geloof ik wel altijd goed op Pinterest! Je kan misschien ook inspiratie zoeken door op ‘columns’ te zoeken! 🙂

  2. Ik wilde me voor komend jaar wat meer richten op Instagram, maar ik hoorde inmiddels van een aantal andere bloggers dat dat qua traffic toch niet zoveel deed als je zou hopen. Daarom focus ik me eerst toch gewoon meer op Pinterest en Facebook. Facebook heb ik al wel aardig onder de knie, Pinterest doe ik steeds meer mee. Ik heb daar ook een groepsbord voor bloggers. Als je daaraan mee wilt doen, dan kun je het altijd even laten weten, zie http://www.pinterest.com/adinev. Als je me/het bord volgt, kan ik je uitnodigen.

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!