SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Boardbooster vs. Tailwind | Verbeter je blog traffic

Een aantal weken geleden schreef ik een artikel over het verschil tussen Tailwind en Boardbooster. Ik had hierbij beloofd dat ik nog een vervolg artikel zou schrijven waar ik Boardbooster nog even extra uit zou leggen. Benieuwd naar de manieren om jouw Pinterest account te laten groeien en vervolgens ook jouw blog? Check dan dit artikel.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

In deel 1 van dit artikel leg ik de voordelen van Tailwind uit. Heb je deel 1 nog niet gelezen? Lees dan dit artikel eerst.

Boardbooster Scheduler

Met deze tool plan je je pins in. Als ik het moet vergelijken met Tailwind, dan vind ik de look van deze scheduler echt verschrikkelijk. Ik wilde eigenlijk een screenshot laten zien van Boardbooster, maar dit lukt niet, omdat ik met geen mogelijkheid Boardbooster aan mijn Pinterest account krijg gekoppeld. Boardbooster laat bij mij tot nu toe geen positieve indruk achter.

Looping

Looping is dus alleen bedoeld voor hele grote borden (wat ik eigenlijk niet helemaal begrijp). Het zorgt ervoor dat je oude pins een nieuwe leven krijgen door opnieuw gepinned te worden naar hetzelfde bord. Vervolgens wordt de beste pin behouden en de slechtste pin verwijderd.

Campaigns

Ik snap deze functie niet helemaal als ik heel eerlijk mag zijn. Op de site zelf kan ik hier ook helemaal geen uitleg over vinden, wat ik eigenlijk heel onhandig vind. Als ik echt wil weten hoe deze functie werkt, dan zou ik dus Google moeten afzoeken naar de juiste uitleg. Als ik het goed begrijp zijn er drie soorten campaigns. De random campaign, die gewoon een aantal random pins naar een ander board van jou pinned. Lijkt me niet zo handig als je bijvoorbeeld fashion en beauty boards hebt. Ook heb je de Pin Sourcing Campaign. Deze lijkt me wel heel handig, want die pinned eigenlijk de populairste pins van andere boards naar jouw board. Zo kan je dus veel meer groeien met Pinterest. Als laatste hebben ze de scheduled campaign. Als ik deze goed begrijp is dit hetzelfde als de interval functie van Tailwind.

Boardbooster

Pin mover

Met deze tool kan je een hoop pins naar een ander bord verplaatsen. Ik zou niet helemaal weten waarvoor je dit zou kunnen gebruiken, maar het is wel handig als je per ongeluk een pin in een verkeerd bord hebt geplaatst. De eerste keer dat je deze tool gebruikt is gratis, maar als je deze tool nog een keer wilt gebruiken dan moet je er helaas voor betalen naast je abonnement bij Boardbooster.

Pin doctor

Met deze tool kan je al je pins analyseren en kijken of er gebroken links in zitten, dubbele pins of andere dingen die je Pinterest profiel slechter maken. Heel handig, maar voor deze tool moet je helaas ook gewoon betalen naast je abonnement.

Group manager

Dit is gewoon dezelfde tool als de Tailwind functie genaamd “board lists”. Met deze tool kan je heel makkelijk je borden categoriseren.

Een tijdje geleden kwam ik al tot de conclusie dat Tailwind toch echt veel beter voor mij is. Het zit makkelijker in elkaar, heeft meer functies en is voor mij een stuk goedkoper, doordat ik heel veel pin.

Boardbooster bestaat helaas niet meer. Nu bestaat Tailwind alleen nog maar. Meer lezen over Tailwind? Lees dan deze blogs:

Welk programma trekt jou meer? Board booster of Tailwind?

Pin It on Pinterest

Share This