Met Bloglovin je bezoekersaantallen verhogen + freebie

Met Bloglovin je bezoekersaantallen verhogen + freebie

Onder de bloggers is Bloglovin waarschijnlijk wel bekend. Ik ken heel veel bloggers die Bloglovin niet gebruiken, omdat ze het maar zinloos vinden. Toch is Bloglovin een heel handig socialmedia platform, maar wel als je het goed gebruikt. Ik leg vandaag uit hoe je Bloglovin op de juiste manier gebruikt en hoe je echt je bezoekersaantallen kan verhogen. Dit is hoe je met bloglovin je bezoekersaantallen kan verhogen!

Met Bloglovin je bezoekersaantallen verhogen

Ik keek dus op Google Analytics en ik zag dat ik maar 42 unieke bezoekers van Bloglovin deze maand heb gekregen. Ik vond dit best weinig. Ik krijg namelijk elke week statistieken binnen van Bloglovin. In deze statistieken staat dat deze week 75 verschillende mensen mijn blogposts via Bloglovin hebben gelezen. 75 unieke bezoekers die dus op mijn blog horen te komen. Oké, laten we zeggen dat Bloglovin dit niet helemaal goed heeft uitgerekend, maar 42 unieke bezoekers vergelijken de 300 unieke bezoekers ( 75 x 4 ) is wel erg weinig. Ik deel mijn Bloglovin posts automatisch op twitter en ik wist dat veel van mijn bezoekers via deze deel functie ‘op mijn blog’ terecht komen. Oftewel, mijn “bezoekers” konden via Bloglovin mijn artikel lezen. Hierdoor kreeg ik niet het aantal bezoekers die het artikel stuurde, maar Bloglovin. Ik drukte op het artikel die via Bloglovin is gedeeld, zie ik opeens dat je gewoon het hele artikel kon lezen, zonder op mijn blog te komen. Dit was natuurlijk niet de bedoeling. Als ik voor Bloglovin wil schrijven, dan ga ik wel voor Bloglovin schrijven.

Verward

Via de normale Bloglovin site en via de mobiele versie, kwam je wel gewoon op mijn blog terecht. Tenminste, dat ging via mijn feed. Ik kon mijn eigen blog niet vinden via de normale Bloglovin feed, maar ik heb wel een aantal anders blogs uitgeprobeerd. Hier kwam ik ook gewoon op hun eigen blog terecht, in plaats van bloglovin zelfs. Hier zat dus niet het probleem, maar hoe kan het dat ik zoveel bezoekers misloop alleen maar via twitter? Er moest en zal nog iets anders zijn, waardoor ik zoveel bezoekers misloop, maar als ik het probleem met Twitter zal oplossen dan moet hij ook goed gaan via de andere problemen.

Met Bloglovin je bezoekersaantallen verhogen

De oplossing

Ten eerste moet je het frame van bloglovin uitschakelen. Dit doe je door naar Bloglovin.com te gaan, dan naar settings > account en dan het balkje naast frame uit te schakelen. Als je dit al hebt gedaan, dan hoef je dit natuurlijk niet nogmaals te doen, want dan zet je hem weer aan. Vervolgens ga je naar je wordpress.org account. Of dit voor blogger en de wordpress.com accounts werkt, dat zou ik niet weten. Dit hoor ik natuurlijk graag en anders zoek ik een andere oplossing voor deze gevallen. Ga naar jouw wordpress.org account > instellingen > lezen > voor elk artikel in de feed, toon “samenvatting”. Hier gaat gelukkig niet je read more button (als je die hebt!) de lucht in, want daar was ik eerlijk gezegd wel bang voor. Let wel op, bij de artikelen die je al online hebt gezet, linkt hij nog niet door naar jouw blog. Als je een nieuw artikel publiceert en die bijvoorbeeld opent via een bloglovin link op twitter, dan staat er “read more”. Hier moeten jouw lezers op klikken, als ze het artikel willen lezen. Door op deze button te klikken, kom je heel makkelijk bij jouw blog terecht.

Lees tip: Meer manieren om je blog te promoten

Je zou natuurlijk denken, dit heb ik vast niet. Ik zie bij heel veel bloggers (zie: bijna alle bloggers die ik lees!), dat dit probleem voorkomt. Dit is natuurlijk helemaal niet de bedoeling en dit hoort zeker opgelost te worden. Van Bloglovin’s kant hoor ik hier helemaal niets over en dat vind ik best wel raar. Ik heb nu het idee dat Bloglovin als het ware onze content steelt en hier ook niets van zegt. Zorg er dus voor dat deze instellingen goed staan bij jou. Voor sommige mensen zijn die honderd bezoekers misschien helemaal niets, maar ik weet dat het voor veel bloggers toch echt wel geld. Ook al gaat het in de eerste plaats er natuurlijk om dat je bloggen hartstikke leuk vind en het als het ware jouw passie is ;). Dit is dus de oplossing hoe je met Bloglovin je bezoekersaantallen kan verhogen.

Update 24-04-2017: Met de plugin framebuster (de groene) kan je de frame uitschakelen. Dit kan helaas niet meer in de instellingen. Wanneer je de frame niet uitschakeld, loop je nog steeds bezoekers mis.

Printable

Met Bloglovin je bezoekersaantallen verhogen

Een zondag blog artikel is natuurlijk niets zonder een gratis printable! Daarom heb ik vandaag weer een printable voor jullie gecreëerd. Ik heb een password log voor jullie gemaakt. Hier kun je makkelijk jouw password opslaan, zodat je ze nooit meer vergeet. Ik zeg niet dat ik het aanraad om dit midden is je huis te hangen, maar opgevouwen in je agenda of in een laatje is natuurlijk erg handig. Zoals je op de foto hierboven kunt zien, heb ik de password log in twee versies gemaakt. Voor de linker klik je hier en voor de rechter klik je hier.

Wat vind jij van de printables en natuurlijk de tip? Met Bloglovin je bezoekersaantallen verhogen is natuurlijk lastig. Was jij hier al achter gekomen?

47 gedachten over “Met Bloglovin je bezoekersaantallen verhogen + freebie”

 1. Hier kwam ik ongeveer een jaar geleden achter en sindsdien heb ik beiden al aangepast, maar ik merk totaal geen verschillen in bezoekers. Volgens mij klopt het nog steeds niet die bezoekersaantallen van bloglovin, want ik heb 630 volgers en maar 4 die er per dag opkijken? Lijkt me vreemd…

  • Ik merk anders wel al een heel groot verschil en ik heb het pas net aangepast. Zou waarschijnlijk niet helemaal kloppen zoals ik al zei, maar het geeft (tenminste bij mij!) wel verschil.

   • Bij mij levert het ook nauwelijks verschil op. Vorig jaar dit ook al ingesteld toen het rond ging en de ‘concurrentie’ oftewel keuzevrijheid op bloglovin is alleen maar groter. Je eerste alinea moet echt wel zo interessant zijn dat ze doorklikken om verder te lezen. Kans is groter dat ze dan maar naar de volgende gaan en je helemaal niet meer volgen.

 2. Toen ik hierachter kwam heb ik het inderdaad ook gelijk aangepast! Alhoewel ik wel moet zeggen dat ik in Bloglovin’ meer ‘reads’ heb dan daadwerkelijk op mijn site. Dus ik denk wel dat er veel mensen afhaken als ze door moeten klikken naar een blog. Dat is dan weer jammer!

 3. Ik heb dit in Mei 2016 ook ontdekt en er toen een artikel over geschreven. Nu dat ik jou artikel heb gelezen zal ik het mijne updaten denk ik. Ik blog op het Blogger platform en je content ‘samenvatten’ is inderdaad een heel ander proces. Ik heb hier ook research over gedaan en Bloglovin’ claimt nog altijd dat alle pageviews/bezoekers naar je blog gaan, wat uiteindelijk helemaal niet waar is. Het is inderdaad diefstal, en ik vermoed dat de reden waarom hier niet vaak over geschreven word is omdat Bloglovin’ het liever in de doofpot steekt. Bloglovin’ is een goed platform voor bloggers maar ze gaan eigenlijk helemaal niet eerlijk om met onze content. Bij mij was er zeker een verschil in pageviews en bezoekers sinds ik het aangepast heb.

 4. Hoi, bedankt voor de Bloglovin tip. Ik had al wel eens eerder gehoord dat veel lezers en bezoekers niet bij mijn Google Analytics te zien waren omdat ze mijn artikel via BL lazen. Niet cool. Ik had al wel het een en ander aangepast en nu dus de samenvatting maar aangevinkt. Hopelijk is het op deze manier opgelost.

 5. Jeetje zeg, als beginnende blogger me ook net bij bloglovin aangemeld. M’n blog bestond daar zelfs al met al m’n blogs erop maar zonder de koppeling aan m’n site. IK had de pagina bij bloglovin immers nog niet geclaimd. Vind dat proces etc maar raar. Omdat ik toch gewoon wil dat alles van mijn pagina onder mijn toezicht staat ook op bloglovin geclaimd…. Vond het zo raar. Ik ga je tips iig opvolgen!

 6. Ik had er inderdaad al van gehoord, toen dit pas veranderd was bij bloglovin. Jammer dat bloglovin dit nog steeds niet aangepast heeft, want ze pikken gewoon onze pageviews. Ik vind het zelf zo handig om een overzicht te hebben van alle blogs die ik volg, maar bloglovin mocht wel wat aardiger zijn voor zijn gebruikers.

 7. ik heb een probleem met bloglovin deze kan ik niet koppelen aan wordpress dat ik daar ook een icoon kan krijgen met hoeveel volgers ik heb de gratis versie met .com

  Google analystics kan alleen bij betaalde versies wat jammer is want ik heb nog een kleine Blogger

  en Twitter koppelen aan bloglovein lukt niet helaas. Wel heb ik de instellingen aangepast en de samenvatting aangezet.

 8. Handig om te weten! Heb het ook aangepast, dank je wel!

  Dan heb ik nog een vraag waar ik elke keer tegenaan loop. Ik heb mijn blog gekoppeld aan bloglovin, dus als ik vanaf mijn blog op het icoontje van Bloglovin klik zie ik al mijn gepubliceerde artikelen staan. Echter, als ik ‘gewoon’ naar de bloglovin website ga dan staat er bij mijn profiel ‘ claim your blog’. Dit begrijp ik niet, heb ik dan twee accounts? Misschien is het heel simpel maar raak altijd in de war van Bloglovin..weet jij hoe dit kan? Thanks alvast 🙂

Een reactie plaatsen