Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Ik word vaak gevraagd hoe ik mijn bezoekersaantallen kan verhogen via Pinterest. Ik wist hier al redelijk veel vanaf, maar ik had nog niet genoeg resultaten gehaald om nou precies te vertellen hoe dit moet. Ik heb verschillende strategieën uitgeprobeerd en heb een hele goede manier gevonden om mijn bezoekersaantallen te verhogen. Deze manier ga ik vandaag aan jullie uitleggen.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Pinterest business account

Allereerst is het heel makkelijk en handig om een zakelijk account te maken. Dit doe je heel simpel door je aan te melden op deze site. Wanneer je je account hebt aangemaakt, moet je je blog url bij de instellingen toevoegen. Dan ben je er helaas nog niet, want nu komt het lastige deel. Je moet namelijk je website bevestigen. Je drukt hiervoor simpel op de knop 'Website bevestigen'. Daarna moet je de meta tag toevoegen aan je index.html. Ik vond dit erg lastig, maar het is het echt waard. Als je het nog niet helemaal snapt, dan kan je gerust een reactie achter laten.

Rich pins

Rich pins zijn erg belangrijk om jouw blog te laten groeien. Hiervoor heb je wel een business account nodig, dus zorg er zeker voor dat je de vorige stap niet hebt gemist. Deze stap is erg makkelijk. Zorg ervoor dat je een business account hebt. Vervolgens ga je naar deze site om rich pins in te schakelen. Hier voeg je simpelweg je blog url aan toe. Na een paar uur of een paar dagen krijg je een mailtje dat de rich pins zijn geactiveerd. Door rich pins krijgen je pins de titel van je blogpost en krijg je onderaan ook nog informatie over het artikel.

Een goede beschrijving

Het klinkt misschien heel makkelijk, maar een goede beschrijving is serieus best lastig. Probeer zoveel mogelijk keywords in je beschrijvingen te gebruiken. Waar zou jij opzoeken om deze pin tegen te komen? Ik denk dat dit gewoon veel oefening vergt.

Verticale pins

Ik gebruik altijd Canva om verticale pins te maken. Zorg ervoor dat je en pakkende titel hebt en geen korte foto. Lange verticale foto's trekken namelijk veel aandacht.

Pinterest

Veel pinnen

Het klinkt natuur heel logisch, maar het is best lastig om veel te pinnen. Ik heb ondertussen geïnvesteerd in Tailwind en het is echt een geweldig programma. Wil je meer lezen over Tailwind? Lees dan deze posts:

Wil je zelf Tailwind bekijken? Check dan deze website.

Groupboards

Dit is echt de belangrijkste stap. In groupboards kan je heel simpel je pins delen. De meeste pinners in deze groep delen dan ook je pins weer. Door groupboards worden natuurlijk je pins door veel mensen gezien. Vergeet zeker niet pins van andere pinners te delen. Het wordt aangeraden om 20/80 te pinnen. 20% van jezelf en 80% van anderen. Ik houd me hier niet helemaal aan, maar probeer wel zoveel mogelijk van anderen te pinnen. Ik heb hieronder een lijst met de groupboards waar ik allemaal in zit. Sommige zijn Engels, maar hier kan je ook (mits je een Engelse afbeelding hebt) je Nederlandse blogs in delen. Er zitten namelijk genoeg Nederlanders in.

Beauty blogger groupboard. Dit is mijn eigen groupboard. Je kan een reactie achterlaten als je in deze groupboard wilt.

Pin your blogs. Nog een groupboard van mij. In deze group board kan je al je blogs pinnen, dus niet alleen beauty.

Bloggers Nederland

Blogger spotlight

Bloggers post it board

Top blogs - viral board

Pinlikecrazy

Blog community most repinned

Bloggers Unite

Bloggers gonna blog

Blogging pros group board

Blogging from bloggers

Blogging Connection

Pin your best pins

Share your blog!

Beauty & Style Blogs Group Board

#GirlBoss Bloggers

ALL THE BLOGS

Share Your Blog With The World!

Bloggers post share

Blogger's best

Blogger connection group

These gold bloggers

Bloggers

All about blogging group board

#Beautyblogboard

Our pretty wild world

Create your best life

Social media + Blogging group board

Blogging

Dutch beauty blogposts

Dutch lifestyle group boards

Post your blog!

Bloggers portal 

Beauty blogger group board

Blogging tips

Mostly blogging group board

Promote your blog!

Pin all the things

Everything but the blog

Blogger round up

Nou, met deze group boards heb je zeker een goede start. Bij de meeste group boards moet je de eigenaar een mailtje sturen en het Pinterest account of het bord volgen. Dit staat meestal in de beschrijving. Let ook zeker op waar deze groep voor is. Soms is het alleen voor beauty bloggers, soms voor iedereen, soms voor lifestyle bloggers etc.

Heb jij al Pinterest? Over drie maanden laat ik de groei van mijn blog zien via Pinterest!

Wil je je Pinterest profiel optimaliseren, maar weet je niet hoe? Bekijk dan eens mijn Fiverr profiel. Ik optimaliseer jouw profiel voor maar 4.50 euro.

46 gedachten over “Pinterest | Hoe verhoog je je bezoekersaantallen?

 1. Goed blog! Een tip voor het invoeren van meta tags en andere html codes op je website: gebruik de plugin ‘Insert Headers and Footers’. Dan kun je de codes (bijvoorbeeld hier met Pinterest voor het verifiëren van je website) gewoon invoeren onder de header, zonder dat je zelf de CSS in hoeft te duiken.

 2. Goed stuk voor iedereen die hier nog niet helemaal zijn weg in heeft gevonden. Mijn vraagteken plaats ik alleen over de group boards. Wat voor een nut heeft het voor een Nederlandstalige blogger om je blog te promoten op Engelstalige group boards. En zijn er genoeg Nederlandstalige namelijk.

  • Haha dat zeg ik ook niet. Ik schrijf ook in het Engels dus ik promoot mijn blog in die Engelstalige boards. Ik weet dat in veel van die groepen ook Nederlanders zijn, dus daar kan je het altijd proberen. Ik ken zelf geen Nederlandstalige group boards.

 3. BEdankt voor je tips. Ik zou graag toegevoegd willen worden aan jouw groupboards als dat kan. Het lukt me echter nog niet met de rich pins. Vanavond maar even kijken op de laptop.

 4. Ben benieuwd wat Pinterest voor jou gaat doen! Ik heb jouw blog ook gevonden via Pinterest, dus volgens mij doe je het niet verkeerd ;-). Ik heb het grootste deel van je tips al gedaan, moet me nu alleen aanmelden bij boards. En dat is nog het meeste werk volgens mij… Fijn dat je een lijstje hebt toegevoegd!

 5. Hi, I found your blog today and your blog is amazing! I would like to join “Blogging Pros Group Board”, #BEAUTYBLOGBOARD, • OUR PRETTY WILD WORLD Pinterest boards, If you don’t mind:) My Pinterest username: pinterest.com/joyenny and email is: benkhjin59@gmail.com

  Xoxo, eny<3

 6. Ik zit sinds kort op pinterest, maar snap er gewoon niets van en vind het er niet zo leuk uitzien als Instagram.
  En als ik m’n blog wil verbinden aan pinterest, lukt dat niet. Ik zit ergens met een probleem met Google Analystics, maar wederem: snap er niks van .
  Zal me er dus eens in moeten verdiepen denk ik. Alvast bedankt voor je tips

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!