Pinterest | Hoe verhoog je je bezoekersaantallen?
46 Comments

Written by Celine Klooster

februari 26, 2017

Ik word vaak gevraagd hoe ik mijn bezoekersaantallen kan verhogen via Pinterest. Ik wist hier al redelijk veel vanaf, maar ik had nog niet genoeg resultaten gehaald om nou precies te vertellen hoe dit moet. Ik heb verschillende strategieën uitgeprobeerd en heb een hele goede manier gevonden om mijn bezoekersaantallen te verhogen. Deze manier ga ik vandaag aan jullie uitleggen.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Pinterest business account

Allereerst is het heel makkelijk en handig om een zakelijk account te maken. Dit doe je heel simpel door je aan te melden op deze site. Wanneer je je account hebt aangemaakt, moet je je blog url bij de instellingen toevoegen. Dan ben je er helaas nog niet, want nu komt het lastige deel. Je moet namelijk je website bevestigen. Je drukt hiervoor simpel op de knop ‘Website bevestigen’. Daarna moet je de meta tag toevoegen aan je index.html. Ik vond dit erg lastig, maar het is het echt waard. Als je het nog niet helemaal snapt, dan kan je gerust een reactie achter laten.

Rich pins

Rich pins zijn erg belangrijk om jouw blog te laten groeien. Hiervoor heb je wel een business account nodig, dus zorg er zeker voor dat je de vorige stap niet hebt gemist. Deze stap is erg makkelijk. Zorg ervoor dat je een business account hebt. Vervolgens ga je naar deze site om rich pins in te schakelen. Hier voeg je simpelweg je blog url aan toe. Na een paar uur of een paar dagen krijg je een mailtje dat de rich pins zijn geactiveerd. Door rich pins krijgen je pins de titel van je blogpost en krijg je onderaan ook nog informatie over het artikel.

Een goede beschrijving

Het klinkt misschien heel makkelijk, maar een goede beschrijving is serieus best lastig. Probeer zoveel mogelijk keywords in je beschrijvingen te gebruiken. Waar zou jij opzoeken om deze pin tegen te komen? Ik denk dat dit gewoon veel oefening vergt.

Verticale pins

Ik gebruik altijd Canva om verticale pins te maken. Zorg ervoor dat je en pakkende titel hebt en geen korte foto. Lange verticale foto’s trekken namelijk veel aandacht.

Pinterest

Veel pinnen

Het klinkt natuur heel logisch, maar het is best lastig om veel te pinnen. Ik heb ondertussen geïnvesteerd in Tailwind en het is echt een geweldig programma. Wil je meer lezen over Tailwind? Lees dan deze posts:

Wil je zelf Tailwind bekijken? Check dan deze website.

Groupboards

Dit is echt de belangrijkste stap. In groupboards kan je heel simpel je pins delen. De meeste pinners in deze groep delen dan ook je pins weer. Door groupboards worden natuurlijk je pins door veel mensen gezien. Vergeet zeker niet pins van andere pinners te delen. Het wordt aangeraden om 20/80 te pinnen. 20% van jezelf en 80% van anderen. Ik houd me hier niet helemaal aan, maar probeer wel zoveel mogelijk van anderen te pinnen. Ik heb hieronder een lijst met de groupboards waar ik allemaal in zit. Sommige zijn Engels, maar hier kan je ook (mits je een Engelse afbeelding hebt) je Nederlandse blogs in delen. Er zitten namelijk genoeg Nederlanders in.

Nou, met deze group boards heb je zeker een goede start. Bij de meeste group boards moet je de eigenaar een mailtje sturen en het Pinterest account of het bord volgen. Dit staat meestal in de beschrijving. Let ook zeker op waar deze groep voor is. Soms is het alleen voor beauty bloggers, soms voor iedereen, soms voor lifestyle bloggers etc.

Heb jij al Pinterest? Over drie maanden laat ik de groei van mijn blog zien via Pinterest!

Wil je je Pinterest profiel optimaliseren, maar weet je niet hoe? Bekijk dan eens mijn Fiverr profiel. Ik optimaliseer jouw profiel voor maar 4.50 euro.

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

46 Reacties

 1. Mariska

  Bedankt voor het posten van de link naar mijn blog board 🙂

  Antwoord
 2. Sjoukje - meergeldminderstress

  Wat een fijne tips allemaal zeg! Ik had wel al mijn account bevestigd, maar dat van die rich pins wist ik niet. En dat er groepsborden waren al helemaal niet. Super dat je dit allemaal even uit hebt gelegd. Nu nog een bord voor financials vinden. 🙂

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ah succes! Je kan je ook aanmelden voor mijn group board! Daar kan je ook jouw blog posts in delen 🙂

   Antwoord
 3. Linda de Haan

  Goed blog! Een tip voor het invoeren van meta tags en andere html codes op je website: gebruik de plugin ‘Insert Headers and Footers’. Dan kun je de codes (bijvoorbeeld hier met Pinterest voor het verifiëren van je website) gewoon invoeren onder de header, zonder dat je zelf de CSS in hoeft te duiken.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Oh wow, wat een handige plugin! Die ga ik zeker onthouden!

   Antwoord
 4. Claire

  Wat een goeie tips! Ik ga eens aan de slag met Pinterest!

  Antwoord
 5. Romy

  Wauw, hier kan ik echt wat mee! Dankjewel voor de fijne tips!

  Antwoord
 6. Melanie

  Goed stuk voor iedereen die hier nog niet helemaal zijn weg in heeft gevonden. Mijn vraagteken plaats ik alleen over de group boards. Wat voor een nut heeft het voor een Nederlandstalige blogger om je blog te promoten op Engelstalige group boards. En zijn er genoeg Nederlandstalige namelijk.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Haha dat zeg ik ook niet. Ik schrijf ook in het Engels dus ik promoot mijn blog in die Engelstalige boards. Ik weet dat in veel van die groepen ook Nederlanders zijn, dus daar kan je het altijd proberen. Ik ken zelf geen Nederlandstalige group boards.

   Antwoord
 7. Come-Moda

  Fijne tips! Ik gebruik Pinterest alleen als inspiratie!

  Antwoord
 8. Kristy

  You have such a beautiful blog. I am beauty blogger too and would love to contribute your group beauty Pinterest board.

  Antwoord
 9. Chantal

  BEdankt voor je tips. Ik zou graag toegevoegd willen worden aan jouw groupboards als dat kan. Het lukt me echter nog niet met de rich pins. Vanavond maar even kijken op de laptop.

  Antwoord
 10. Ashley Gonzalez

  Thank you for the valuable tips! I’ve started using each of these tips, and I’m interested to see the results. I am also a beauty/fashion blogger and would love to join your group boards. 🙂

  Antwoord
 11. Johanne

  Ben benieuwd wat Pinterest voor jou gaat doen! Ik heb jouw blog ook gevonden via Pinterest, dus volgens mij doe je het niet verkeerd ;-). Ik heb het grootste deel van je tips al gedaan, moet me nu alleen aanmelden bij boards. En dat is nog het meeste werk volgens mij… Fijn dat je een lijstje hebt toegevoegd!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Serieus? Dat vind ik echt heel leuk om te horen! Ik ben druk bezig met Pinterest en hoop snel te verbeteren.

   Antwoord
 12. A bite of cravings

  Super bedankt voor deze tips! Vooral de pinterest groepen ga ik een uittesten. Ik vind trouwens de layout van je website echt supermooi. X

  Antwoord
 13. Ari

  I would like to join your Beauty blogger groupboard. 🙂

  Antwoord
 14. Astrid

  Wat een goede tips! Ik wil graag in jouw groepsbord. Wil er wel meer over weten 🙂 En wat is Canva?

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Wat is jouw Pinterest email? Dan voeg ik je toe! Canva is een programma waar je pins kan maken, maar ook andere foto’s. Ze hebben heel veel leuke templates!

   Antwoord
 15. eny

  Hi, I found your blog today and your blog is amazing! I would like to join “Blogging Pros Group Board”, #BEAUTYBLOGBOARD, • OUR PRETTY WILD WORLD Pinterest boards, If you don’t mind:) My Pinterest username: pinterest.com/joyenny and email is: benkhjin59@gmail.com

  Xoxo, eny<3

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Hi Eny! Unfortunately, I can’t add you to those groupboards. I am not the owner of those boards 🙁

   Antwoord
 16. Roelfien

  Ik moet me hier eens in gaan verdiepen… Het klinkt super ingewikkeld, maar wel heel handig!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Het is heel makkelijk hoor! Je moet er gewoon even wat tijd in steken, maar dan heb je het meteen onder de knie!

   Antwoord
 17. Kenzie Nield

  I would love to be added to both of your group boards

  Antwoord
 18. Debbythechocoholic

  Ik zit sinds kort op pinterest, maar snap er gewoon niets van en vind het er niet zo leuk uitzien als Instagram.
  En als ik m’n blog wil verbinden aan pinterest, lukt dat niet. Ik zit ergens met een probleem met Google Analystics, maar wederem: snap er niks van .
  Zal me er dus eens in moeten verdiepen denk ik. Alvast bedankt voor je tips

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik heb een hoop artikelen gemaakt over Pinterest. Als iets niet lukt dan kan je me altijd een berichtje sturen.

   Antwoord
 19. Jen

  Hi! I cannot figure out how to apply the code on my blog to confirm my website on Pinterest. I would love some help!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Have you tried the plugin “Insert headers and footers” ?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *