De beste Pinterest strategie voor meer bezoekers
0 Comments

Written by Celine Klooster

maart 23, 2020

Pinterest is voor veel mensen een goede manier om meer bezoekers te krijgen, maar dan moet je wel weten hoe het moet. In 2020 is er veel veranderd op Pinterest, waardoor voor mij een nieuwe strategie aan de pas moest komen. Deze strategie werkt echter wel erg goed met de nieuwe Pinterest algoritmen! Lees dit artikel voor de beste Pinterest strategie.

Pinterest kan veel bezoekers naar je website sturen. Maar hoe dan eigenlijk? Misschien ben je al een tijdje bezig met Pinterest, maar weet je eigenlijk nog steeds niet helemaal wat de beste Pinterest strategie is.. Nou daar kan ik eigenlijk maar een ding op zeggen:

De beste Pinterest strategie

Creëer meer nieuwe pins van hoge kwaliteit

Het lijkt nu net alsof ik een grapje maak, maar ik ben echt serieus. Ik zie nog zo veel Pinterest gebruikers dezelfde pins van zichzelf opnieuw pinnen naar ook nog eens super veel verschillende groepsborden en dat is in 2020 dus helaas niet meer de manier om bezoekers naar je blog te krijgen.

Het is belangrijk om nieuwe blog posts, nieuwe pagina’s, nieuwe producten, maar dan ook vooral nieuwe pins te maken voor je nieuwe en bestaande blog posts. Misschien heb je wel een blog post die het al heel goed doet, maar waarvoor je al een tijdje geen nieuwe pins heb gemaakt.

Pin voor later

Ik maak bijvoorbeeld mijn pins met Photoshop, wat ik een hele fijne manier vind. Ik heb namelijk van tevoren een template gemaakt voor mijn pins en zo kan ik binnen een paar minuten nieuwe pins maken voor mijn bestaande blog posts.

En dan moet ik zeggen. Nee, dat deed ik zo lang geleden helemaal niet. Ik pinde veel pins opnieuw, omdat ik hier simpelweg niet vanaf wist. Nu probeer voor elke blog post minstens 6 pins te maken, die ik dan vervolgens verspreid over de rest van het jaar. Daarnaast pin ik deze pins naar maximaal tien borden: persoonlijke en groepsborden.

De beste Pinterest strategie

Om deze pins vervolgens in te plannen, maak ik gebruik van Tailwind. Dit is een hele handige tool om makkelijk en snel je pins voor de rest van de week, maand of zelfs jaar in te plannen. Zo plan ik bijvoorbeeld vooruit als ik weet dat ik op vakantie ga of het een keer extra druk heb.

Meer lezen over Tailwind?

Met bovenstaande advies kan jij zeker je traffic via Pinterest een boost geven. Pinterest wil hun gebruikers nieuwe en goede pins geven en dat kan alleen als content makers deze pins ook maken. Daarom zal jij meer bezoekers krijgen als jij hier ook daadwerkelijk aan doet.

Maak jij ook al regelmatig nieuwe pins van hoge kwaliteit? Of ga jij nu deze beste Pinterest strategie gebruiken?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *