SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
De beste Pinterest strategie voor meer bezoekers
0 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

maart 23, 2020

Pinterest is voor veel mensen een goede manier om meer bezoekers te krijgen, maar dan moet je wel weten hoe het moet. In 2020 is er veel veranderd op Pinterest, waardoor voor mij een nieuwe strategie aan de pas moest komen. Deze strategie werkt echter wel erg goed met de nieuwe Pinterest algoritmen! Lees dit artikel voor de beste Pinterest strategie.

Pinterest kan veel bezoekers naar je website sturen. Maar hoe dan eigenlijk? Misschien ben je al een tijdje bezig met Pinterest, maar weet je eigenlijk nog steeds niet helemaal wat de beste Pinterest strategie is.. Nou daar kan ik eigenlijk maar een ding op zeggen:

De beste Pinterest strategie

Creëer meer nieuwe pins van hoge kwaliteit

Het lijkt nu net alsof ik een grapje maak, maar ik ben echt serieus. Ik zie nog zo veel Pinterest gebruikers dezelfde pins van zichzelf opnieuw pinnen naar ook nog eens super veel verschillende groepsborden en dat is in 2020 dus helaas niet meer de manier om bezoekers naar je blog te krijgen.

Het is belangrijk om nieuwe blog posts, nieuwe pagina’s, nieuwe producten, maar dan ook vooral nieuwe pins te maken voor je nieuwe en bestaande blog posts. Misschien heb je wel een blog post die het al heel goed doet, maar waarvoor je al een tijdje geen nieuwe pins heb gemaakt.

Pin voor later

Ik maak bijvoorbeeld mijn pins met Photoshop, wat ik een hele fijne manier vind. Ik heb namelijk van tevoren een template gemaakt voor mijn pins en zo kan ik binnen een paar minuten nieuwe pins maken voor mijn bestaande blog posts.

En dan moet ik zeggen. Nee, dat deed ik zo lang geleden helemaal niet. Ik pinde veel pins opnieuw, omdat ik hier simpelweg niet vanaf wist. Nu probeer voor elke blog post minstens 6 pins te maken, die ik dan vervolgens verspreid over de rest van het jaar. Daarnaast pin ik deze pins naar maximaal tien borden: persoonlijke en groepsborden.

De beste Pinterest strategie

Om deze pins vervolgens in te plannen, maak ik gebruik van Tailwind. Dit is een hele handige tool om makkelijk en snel je pins voor de rest van de week, maand of zelfs jaar in te plannen. Zo plan ik bijvoorbeeld vooruit als ik weet dat ik op vakantie ga of het een keer extra druk heb.

Meer lezen over Tailwind?

Met bovenstaande advies kan jij zeker je traffic via Pinterest een boost geven. Pinterest wil hun gebruikers nieuwe en goede pins geven en dat kan alleen als content makers deze pins ook maken. Daarom zal jij meer bezoekers krijgen als jij hier ook daadwerkelijk aan doet.

Maak jij ook al regelmatig nieuwe pins van hoge kwaliteit? Of ga jij nu deze beste Pinterest strategie gebruiken?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Het lijkt net alsof iedereen een website kan maken, maar dat is eigenlijk niet zo. Er komt veel meer kijken dan alleen maar een mooi design en daarom is dat thema van jou helaas niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan SEO of aan het feit dat je website zo klantvriendelijk...

Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Het is de laatste maand van 2019 en daarom is het belangrijk om je weer voor te bereiden op je blog promoten in 2020. Ik ga het zeker weer anders aanpakken en dan ook mijn promotie strategie. Er zijn een hoop verschillende manieren om je blog te promoten, maar wat...

Meer blogs

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This