SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
De nieuwe privacywet | Wat houdt dit in voor jou?
6 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

februari 25, 2018

De nieuwe privacywet komt eraan! Huh, wat? In deze nieuwe wetgeving wordt de consument weer de baas over zijn persoonlijke gegevens. Hierbij geldt ook dat de consument weer baas wordt over zijn e-mailadres. De meeste blogs gebruiken tegenwoordig een nieuwsbrief, maar daar moet nu het een en ander aan veranderen.

Wat is de nieuwe privacywet?

Dit is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (In het engels: The General Data Protection Regulation (GDPR)). Kort samengevat, gaat deze wet over ‘de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens.’

De klanten of lezers van jou hebben het recht om hun eigen gegevens in te zien, hun eigen gegevens te wijzigen, hun eigen gegevens over te dragen aan een andere partij, vergeten te worden en om informatie te krijgen.

Lees tip: Privacyverklaring maken. Hoe doe je dat?

privacywet

Eigenlijk houdt het dus in dat de klant bepaalt wie zijn persoonlijk gegevens mag opslaan en gebruiken. Hij bepaalt dus ook welke webshop of website hem wel of niet mag mailen. Hieronder de belangrijkste regels van de AVG voor e-mailmarketing:

Altijd kunnen uitschrijven

Je moet je daarnaast altijd kunnen uitschrijven. Dit is al het geval, dus zorg ervoor dat je onder je nieuwsbrief een knop hebt met de optie om uit te schrijven.

Actieve Opt-In

De klant of lezer moet actief kunnen aangegeven of hij/zij de nieuwsbrief wil ontvangen. De opt-in checkbox mag dus niet vooraf aangevinkt zijn. Dit heb ik als ik het goed heb dus wel, dus dit moet ik voordat de nieuwe wet in gaat aanpassen.

Altijd kunnen inzien en wijzigen

Klanten moeten daarnaast de mogelijkheid hebben om altijd te kunnen inzien en wijzigen. De meeste mailprogramma’s bieden deze mogelijkheid gelukkig al. Zo gebruik ik Mailchimp en daar is het al mogelijk.

de nieuwe privacywet

Privacy Policy

In je Privacy Policy zet je wat je met de informatie van je lezers doet. Deze moet ik ook zeker even aanmaken. Hierin moet staan hoe je zijn gegevens verwerkt, waar je ze bewaart en wat je ermee doet. Ook moet hierin staan wat je contactgegevens zijn.

Duidelijke toestemming

Waar meld je lezer zich voor aan? Dat moet je duidelijk vertellen wanneer een lezer zich aanmeld voor je nieuwsbrief.

Je hebt tot 25 mei 2018 de tijd om alles aan te passen.

Had jij al van de nieuwe privacywet gehoord?

Have you read the news articles about the new privacy law? This privacy law counts for a social media influencer, a blogger, companies and actually every medium. Even a student has to read this article about the new privacy law. #Blogging #Blogger

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Pinterest verandert constant en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit platform. Ook in 2020 is er weer een hoop veranderd en daarom is het belangrijk om jouw Pinterest strategie aan te passen. Je kan dus nog meer uit...

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Het lijkt net alsof iedereen een website kan maken, maar dat is eigenlijk niet zo. Er komt veel meer kijken dan alleen maar een mooi design en daarom is dat thema van jou helaas niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan SEO of aan het feit dat je website zo klantvriendelijk...

Meer blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

6 Reacties

 1. Claire

  Ik wordt altijd zo in de war van bloggen en wetten enzo, maar dit is zeker duidelijk! Was de Opt-in niet al eerder zo?

  Antwoord
 2. Sandra

  Kortom als je geen nieuwsbrief hebt, dan hoef je niets aan te passen of veranderen. Lees ik dat goed!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Dit artikel gaat alleen over de nieuwsbrief. Voor zover ik weet hoef je (als je geen nieuwsbrief hebt) niets te veranderen. Ik ga hier wel nog erder onderzoek naar doen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This