SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

De nieuwe privacywet | Wat houdt dit in voor jou?

De nieuwe privacywet komt eraan! Huh, wat? In deze nieuwe wetgeving wordt de consument weer de baas over zijn persoonlijke gegevens. Hierbij geldt ook dat de consument weer baas wordt over zijn e-mailadres. De meeste blogs gebruiken tegenwoordig een nieuwsbrief, maar daar moet nu het een en ander aan veranderen.

Wat is de nieuwe privacywet?

Dit is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (In het engels: The General Data Protection Regulation (GDPR)). Kort samengevat, gaat deze wet over ‘de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens.’

De klanten of lezers van jou hebben het recht om hun eigen gegevens in te zien, hun eigen gegevens te wijzigen, hun eigen gegevens over te dragen aan een andere partij, vergeten te worden en om informatie te krijgen.

Lees tip: Privacyverklaring maken. Hoe doe je dat?

privacywet

Eigenlijk houdt het dus in dat de klant bepaalt wie zijn persoonlijk gegevens mag opslaan en gebruiken. Hij bepaalt dus ook welke webshop of website hem wel of niet mag mailen. Hieronder de belangrijkste regels van de AVG voor e-mailmarketing:

Altijd kunnen uitschrijven

Je moet je daarnaast altijd kunnen uitschrijven. Dit is al het geval, dus zorg ervoor dat je onder je nieuwsbrief een knop hebt met de optie om uit te schrijven.

Actieve Opt-In

De klant of lezer moet actief kunnen aangegeven of hij/zij de nieuwsbrief wil ontvangen. De opt-in checkbox mag dus niet vooraf aangevinkt zijn. Dit heb ik als ik het goed heb dus wel, dus dit moet ik voordat de nieuwe wet in gaat aanpassen.

Altijd kunnen inzien en wijzigen

Klanten moeten daarnaast de mogelijkheid hebben om altijd te kunnen inzien en wijzigen. De meeste mailprogramma’s bieden deze mogelijkheid gelukkig al. Zo gebruik ik Mailchimp en daar is het al mogelijk.

de nieuwe privacywet

Privacy Policy

In je Privacy Policy zet je wat je met de informatie van je lezers doet. Deze moet ik ook zeker even aanmaken. Hierin moet staan hoe je zijn gegevens verwerkt, waar je ze bewaart en wat je ermee doet. Ook moet hierin staan wat je contactgegevens zijn.

Duidelijke toestemming

Waar meld je lezer zich voor aan? Dat moet je duidelijk vertellen wanneer een lezer zich aanmeld voor je nieuwsbrief.

Je hebt tot 25 mei 2018 de tijd om alles aan te passen.

Had jij al van de nieuwe privacywet gehoord?

Have you read the news articles about the new privacy law? This privacy law counts for a social media influencer, a blogger, companies and actually every medium. Even a student has to read this article about the new privacy law. #Blogging #Blogger

Pin It on Pinterest

Share This