Dingen verkopen als freelancer | Hoe doe je dat?
4 Comments

Written by Celine Klooster

augustus 19, 2018

Naast mijn blog verkoop ik ook regelmatig dingen als freelancer. Zo optimaliseer ik Pinterest profielen, test ik websites en vertaal ik teksten en dat allemaal voor een erg laag prijsje. Deze prijzen kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen en het werken als freelancer is gewoon hartstikke leuk. Ik doe dit naast mijn blog en het is natuurlijk een hartstikke leuke bijverdienst. Benieuwd hoe je makkelijk dingen verkoopt als freelancer? Lees dan deze blog.

Fiverr

Fiverr is het programma wat ik gebruik om mijn diensten te verkopen. Daarnaast heb ik een portfolio website, maar dat is natuurlijk geen must. Je kan een hoop verschillende dingen verkopen op Fiverr. Ben je bijvoorbeeld goed in tekenen of ben je meer van het designen? Alles kan op Fiverr. Daarom is Fiverr ook zo leuk. Fiverr is eigenlijk een grote marktplaats waar je al jouw diensten kan aanbieden, je kan het zo gek nog niet bedenken. Daarom is het ook zeker een aanrader om Fiverr te hebben als je bijvoorbeeld jouw portfolio wil vergroten.

Scrybs

Daarnaast bestaat er ook nog een programma genaamd Scrybs. Scrybs is een programma voor vertalers, waarbij je klussen kan aannemen om zo teksten te vertalen. Je krijgt 0.06 euro per woord, wat ongeveer uit komt op 12 euro voor een tekst van 200 woorden. Toch weer een leuk zakcentje dus! Als je een professionele vertaler bent, dan krijg je 0.12 euro per woord. Klik hier om je aan te melden.

Lees tip: Geld verdienen met je blog? Zo doe je dat!

freelancer

Het verkopen van diensten als freelancer

Een account aanmaken op Fiverr is natuurlijk één ding, maar daarnaast moeten deze producten ook verkocht worden natuurlijk. Het eerste wat ik aanraad is om sowieso je diensten erg uitgebreid te beschrijven. Beschrijf wat je doet, wat je aanbied en wat het eindproduct zal zijn. Heb je geen uitgebreide beschrijving, dan weten mensen niet wat ze kunnen verwachten en als ze niet weten wat ze kunnen verwachten, dan stappen ze makkelijk over naar een concurrent.

Het ligt er natuurlijk aan wat voor product je aanbied, maar de concurrentie is meestal heel groot. Bekijk dus wat de concurrentie doet en probeer je daarvan te onderscheiden. Zo kan je bijvoorbeeld een freebie aanbieden of kijken of je nog wat kan doen aan je prijzen.

Daarnaast is communicatie heel belangrijk. Meestal krijg ik eerst een berichtje of ik wel kan aanbieden wat ik aanbied. Meestal vraag ik dan wat ze precies willen en dan leg ik uitgebreid uit of dit mogelijk is. Communicatie is toch echt het meest belangrijke van alles.

Doe jij wel eens freelance opdrachten?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

4 Reacties

 1. Rachel

  Wat een fijne tips heb je gegeven, fijn weekend!

  Antwoord
 2. Astrid

  Goh eigenlijk nog nooit aan gedacht om zelf op Fiverr wat aan te bieden. Wel eens wat op gekocht, maar zelf verkopen kan natuurlijk ook

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Het is zeker een aanrader! Ik doe het nu al een tijdje! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *