Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Naast mijn blog verkoop ik ook regelmatig dingen als freelancer. Zo optimaliseer ik Pinterest profielen, test ik websites en vertaal ik teksten en dat allemaal voor een erg laag prijsje. Deze prijzen kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen en het werken als freelancer is gewoon hartstikke leuk. Ik doe dit naast mijn blog en het is natuurlijk een hartstikke leuke bijverdienst. Benieuwd hoe je makkelijk dingen verkoopt als freelancer? Lees dan deze blog.

Fiverr

Fiverr is het programma wat ik gebruik om mijn diensten te verkopen. Daarnaast heb ik een portfolio website, maar dat is natuurlijk geen must. Je kan een hoop verschillende dingen verkopen op Fiverr. Ben je bijvoorbeeld goed in tekenen of ben je meer van het designen? Alles kan op Fiverr. Daarom is Fiverr ook zo leuk. Fiverr is eigenlijk een grote marktplaats waar je al jouw diensten kan aanbieden, je kan het zo gek nog niet bedenken. Daarom is het ook zeker een aanrader om Fiverr te hebben als je bijvoorbeeld jouw portfolio wil vergroten.

Lees tip: Geld verdienen met je blog? Zo doe je dat!

freelancer

Het verkopen van diensten als freelancer

Een account aanmaken op Fiverr is natuurlijk één ding, maar daarnaast moeten deze producten ook verkocht worden natuurlijk. Het eerste wat ik aanraad is om sowieso je diensten erg uitgebreid te beschrijven. Beschrijf wat je doet, wat je aanbied en wat het eindproduct zal zijn. Heb je geen uitgebreide beschrijving, dan weten mensen niet wat ze kunnen verwachten en als ze niet weten wat ze kunnen verwachten, dan stappen ze makkelijk over naar een concurrent.

Het ligt er natuurlijk aan wat voor product je aanbied, maar de concurrentie is meestal heel groot. Bekijk dus wat de concurrentie doet en probeer je daarvan te onderscheiden. Zo kan je bijvoorbeeld een freebie aanbieden of kijken of je nog wat kan doen aan je prijzen.

Daarnaast is communicatie heel belangrijk. Meestal krijg ik eerst een berichtje of ik wel kan aanbieden wat ik aanbied. Meestal vraag ik dan wat ze precies willen en dan leg ik uitgebreid uit of dit mogelijk is. Communicatie is toch echt het meest belangrijke van alles.

Doe jij wel eens freelance opdrachten?

4 gedachten over “Dingen verkopen als freelancer | Hoe doe je dat?

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!