Een blog starten in 2019 | Zo doe je dat!
0 Comments

Written by Celine Klooster

januari 9, 2019

Iedereen wil een blog starten in 2019. Blogs zijn nog steeds hartstikke populair en iedereen start zowat een blog. Als je dit ook wil, moet je het dus eigenlijk meteen goed aanpakken om al een hoop concurrentie achter je te laten. Benieuwd hoe je een blog start in 2019 en hoe je dit helemaal goed doet? Lees dan deze blog.

Een blog starten in 2019

Een blog starten in 2019 is niet het makkelijkste wat je kan doen. Toch is het zeker een aanrader om een blog te starten als je er echt een passie voor hebt. Ik blog nu al ruim vier jaar en ik doe het nog elke dag met heel veel plezier. Het is geweldig om te bloggen en ik heb al zoveel leuke lieve mensen leren kennen, alleen maar door te bloggen. Daarnaast geeft bloggen de mogelijkheid om te doen wat ik echt het alle liefste doe en ik krijg door bloggen een hoop mogelijkheden die ik anders echt niet had kunnen krijgen.

Om een blog te starten in 2019 moet je natuurlijk eerst een onderwerp kiezen. Dit onderwerp is dus hetgeen waar je over gaat bloggen. Denk van tevoren goed na waarover je graag zou willen bloggen en hoe je dat precies voor elkaar kan krijgen. Je kan eventueel onderwerpen combineren. Zo blog ik op The Beautyboulevard over beauty en fashion. Deze twee onderwerpen passen erg goed bij elkaar en zijn dus ook heel goed te combineren. Echter, kan je bijvoorbeeld niet geld verdienen en geloof samen combineren (of er moet een hele goede link tussen die twee onderwerpen zijn). Het kan natuurlijk wel, maar uit eigen ervaring blijkt het dat je blog dan niet heel succesvol kan worden. Je doelgroep is namelijk dan veel te veel gesplitst.

Hier een aantal ideeën om over te bloggen:

 • Eten
 • Mama / familie leven
 • DIY
 • Boeken
 • Een gezond leven
 • Lifestyle
 • Fashion
 • Geld verdienen
 • Beauty
 • Geloof
 • Reviews
 • Dieren
 • Bruiloft
 • Shoppen
 • Tuin
 • Coupons
 • Auto’s
 • Het studie leven
 • Decoratie
 • Reizen
 • Persoonlijke leven

Als je eenmaal een onderwerp hebt gekozen, dan kunnen we beginnen met het echte werken: Het starten van een blog in 2019.

Ruim vier jaar geleden begon ik met een blog, The Beautyboulevard. Hier blog ik nog steeds op en in september 2018 ben ik The Blog Boss gestart, het blog waar je nu op zit. Toen ik vier jaar geleden begon met bloggen, wist ik eigenlijk helemaal niets af van bloggen. Ik werd gevraagd door iemand om samen een blog te starten en dat deden we dan ook. Ik had zo mijn eigen thema in elkaar geflanst en ik was begonnen op Blogger (waar ik later heel veel spijt van kreeg).

Ik wist dus helemaal niets af van bloggen, totdat ik 3 maanden later een mailtje kreeg van een bedrijf om samen te werken. Huh? Samenwerken? Wat is dat? Ik wist eigenlijk helemaal niets af van samenwerken met bedrijven en kreeg toen 50 euro voor een samenwerking. Nog wel redelijk veel voor een blog die eigenlijk net pas was gestart. De samenwerking was geweldig, maar ik wist toen die tijd nog niet dat er echt geld te verdienen was met bloggen. Ik bedoel, ik was pas veertien jaar en ik ben van mening dat je niet een blog moet starten om geld te verdienen.

Pin voor later

Starting a blog in 2019 is a hard thing to do. Maybe you want to make money or maybe you are looking for free tips and tricks for beginners? Then you are on the right place! I will give you a checklist and more on how to start a WordPress blog for fun. These ideas for lifestyle, beauty, fashion, travel and more blogs are great for everyone! In Australia | Dutch | English | Name | Mom | For Profit | For Teens | #bloggingtips #bloggingforbeginners #bloggingadvice | Planner | In College | Planner

Na een jaar stapte ik over van Blogger naar WordPress en toen begon mijn blog pas echt te lopen. Ik leerde mezelf heel veel dingen aan en mijn blog begon steeds beter te lopen.

Ik wil jou helpen om beter te beginnen dan ik. Niet dat ik een hele slechte start maakte, maar goed was hij ook niet. Dit is dan ook de reden waarom ik deze blog ben begonnen.

Hoe start je een blog vandaag?

Het is zeker een aanrader om meteen goed te beginnen. Om meteen goed te beginnen raad ik het aan om te beginnen met WordPress. Hiervoor heb je een hosting nodig. Deze hosting kost geld, maar dat geld is het zeker waard. De beste hosting voor bloggers is Vimexx. Dit is een hosting die goedkoop is, maar ook nog eens heel erg goed. Ik gebruik deze hosting al een tijdje en ik heb hier echt helemaal geen problemen mee gehad. Daarnaast is de support echt hartstikke snel en helpen ze mij ook nog eens met alles. Zo hebben ze mijn hosting gratis overgeplaatst van een andere hosting en gebeurde dit in een paar minuten.

Kies je plan

Als je een hosting koopt dan moet je natuurlijk wel het juiste plan kiezen. Je wil niet een te dure hosting kopen, maar deze hosting moet natuurlijk ook nog eens goed werken.

Ik heb gekozen voor de Plus Webhosting. Deze hosting kost maar 4.50 euro per maand en het is het zeker waard. Zo krijg je gratis SSL met deze hosting en heb je ook nog eens hartstikke veel schijfruimte en dataverkeer. Ben je dus op zoek naar een goede hosting? Neem dan eens een kijkje bij Vimexx.

Een domeinnaam

Een domeinnaam kiezen is echt heel lastig. Ik heb er altijd al moeite mee gehad om een goede naam te bedenken en ik kan eigenlijk maar één ding zeggen.. Neem vooral je tijd. Je kan namelijk niet zomaar je naam weer veranderen. Probeer vooral een naam te bedenken die laat zien waarover je blogt. Zo heb ik in mijn naam het woord ‘blog’ verwerkt en in de naam van mijn andere blog het woord ‘beauty’ verwerkt.

Wil je meer lezen over deze hosting? Lees dan deze blog: De beste hosting voor bloggers.

Nu heb je een blog gestart.. Maar wat nu?

Om alle beginnende bloggers te helpen heb ik een GRATIS e-course geschreven. Om deze e-course te ontvangen, kan je heel simpel lid worden van mijn nieuwsbrief. Dit is natuurlijk ook helemaal gratis en er zitten geen andere kosten aan verbonden. Wil je lid worden van mijn nieuwsbrief en de e-course “Word een Blog Boss” ontvangen? Word dan lid via het formulier hier onder!

freebie!

WORD LID VAN MIJN NIEUWSBRIEF EN ONTVANG DE WORD EEN BLOG BOSS E-COURSE HELEMAAL GRATIS!

Word nu gratis lid en groei je blog en biz!

Andere resources die je zeker moet gebruiken om jouw blog te laten groeien:

Creative Market is een webshop waarbij je allerlei geweldige thema’s kan kopen. Daarnaast kan je bij Creative Market ook gratis thema’s en andere freebies krijgen. Zeker een aanrader dus om eens een kijkje te nemen bij deze webshop. Klik hier om Creative Market te bekijken.

Tailwind is echt een geweldig programma om jouw pins in te plannen. Pinterest is echt een must voor blog traffic en ik raad het dan ook zeker aan om meteen te beginnen met Pinterest. Tailwind neemt al je werkt uit handen en je hoeft eigenlijk alleen nog maar wat pins in te plannen. Klik hier om Tailwind te bekijken.

Meer lezen over Tailwind om een blog te starten in 2019? Lees dan deze blogs:

Share A Sale is mijn nummer één affiliate programma waarmee ik mee werk. Bij Share A Sale heb je echt een hoop verschillende programma’s waarbij je je kan aanmelden. Klik hier om Share A Sale te bekijken.

Vimexx is de hosting die ik eerder al benoemde. Dit is echt mijn nummer één aanrader en het is ook nog eens een hartstikke goedkope hosting. Bekijk zeker deze hosting dus!

MyThemeShop is een website zoals Creative Market. Ook hier kan je namelijk thema’s kopen voor je blog. Deze webshop heeft ook een hoop prachtige thema’s.

Creative Live heeft een hoop gratis en betaalde e-courses waar je zeker een hoop bij kan leren. Ik bekijk zeker regelmatig deze website op zoek naar een aantal e-courses om van te leren.

Elegant Themes is een website vol met prachtige thema’s. Als je dus nog op zoek bent naar een mooi thema, dan is deze website echt een aanrader.

Mailchimp is een gratis programma waarmee je nieuwsbrieven kan versturen. Als je net bent begonnen met bloggen is dit programma dus zeker een aanrader. Daarnaast heb je Convertkit. Dit is een programma waar naar ik in de toekomst wil gaan overstappen. Dit programma is namelijk een nog een extra stapje op het versturen van nieuwsbrieven.

Meer blog posts om jouw blog te laten groeien en om een blog te starten in 2019: 

Ga jij een blog starten in 2019?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *