Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Wat kan je nou weer met een enquête doen? Waarschijnlijk vraag je je dat af terwijl je de titel van deze post leest. Geloof het of niet, maar je kan echt een hoop met een enquête doen. Wat dacht je van jouw blog verbeteren door de mening van jouw lezers of misschien wel een freebie creëren waardoor je meer bezoekers krijgt. Je kan een hoop met een enquête doen!

Waarom een enquête?

Ik heb hierboven natuurlijk al een beetje benoemd, maar je kan dus een hoop met een enquête doen. Zo heb ik voor mijn profielwerkstuk een enquête moeten maken, maar zonder een profielwerkstuk is een survey maken ook erg handig. Ik neem nu even als voorbeeld mijn profielwerkstuk. Voor mijn profielwerkstuk vraag ik een aantal simpele dingen, zoals wat verwacht je van deze website of wat kunnen we verbeteren? Simpele vragen, maar vragen waar je eigenlijk heel veel aan hebt. Met deze antwoorden kan je vervolgens weer jouw blog verbeteren wat weer voor meer bezoekers kan zorgen. Heel handig dus! Je lezers zien meestal meer dan dat jij ziet. Je lezers ervaren alles anders dan dat jij doet en het is dus belangrijk om ook de mening van jouw lezers te horen.

enquête

Hoe maak je dit?

Eerst moet je de plugin "Poll, Survey, Quiz, Slideshow & Form Builder" installeren. Dit is een simpele plugin die je kan installeren op jouw wordpress.org site. Nadat je deze plugin hebt geïnstalleerd, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de vragen die je wilt stellen. Wat is je doel? Je blog promoten? Een freebie ontwikkelen? Misschien wel een ebook? Wat zou jij willen weten van je lezers? Deze survey kan je maken op OpinionStage. Deze site is gekoppeld aan de plugin die je hebt gedownload. Als je de enquête hebt gemaakt ga je naar content en vervolgens klik je op "add to site". Je voegt dit toe via de plugin. Wil je de survey eerst nog even bekijken voordat je dit op jouw eigen blog installeert? Bekijk dan even mijn online magazine. Als je me wilt helpen door deze enquête in te vullen, klik dan hier. Het helpt ons erg als je deze invult!

Heb je al eens een enquête voor jouw blog gemaakt?

 

6 gedachten over “Enquête maken op je blog! | How to

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!