Slechte ervaring met bedrijf | Zo los je dat op!
47 Comments

Written by Celine Klooster

augustus 15, 2016

Ik moet hier even mijn frustratie uiten hoor. Ik weet dat niet iedereen perfect is en dat iedereen fouten kan maken, maar dit heeft wel zijn toppunt bereikt. Iemand kan iets vergeten zijn of iemand kan fouten maken, maar zoveel fouten achter elkaar maken is echt niet normaal. Het lijkt nu trouwens alsof ik alleen maar negatieve ervaringen heb met bedrijven, maar dat is echt niet zo. Later komt er ook een heel fijn en aardig artikel over bedrijven online. Soms springen er fouten uit en deze moet ik toch echt aan jou vertellen. Dit was toch echt een slechte ervaring met een bedrijf ..

Slechte ervaring met een bedrijf

Laten we beginnen bij het begin. Ik kreeg een mailtje van, laten we hem Henk noemen. Henk had mij een mailtje gestuurd voor een samenwerking. De web shop waarover hij mailde, die ik trouwens niet ga noemen, had erg leuke spullen en paste ook goed bij mijn blog. Ik had wel interesse in zo’n samenwerking dus. Zo gezegd zo gedaan, ik begon met een review. De review ging erg goed. Ik kreeg vlot de producten opgestuurd en de communicatie met het bedrijf ging ook heel goed. Ik was dan ook erg tevreden met de samenwerking en ik zei dan ook dat ze mij altijd nog konden mailen als ze nog interesse hadden in een andere samenwerking.

slechte ervaring met bedrijf

Na een maand benaderde het bedrijf mij opnieuw voor een samenwerking. Nu ging het om een winactie, erg leuk natuurlijk om een van mijn lezers blij te maken. Ik schreef het artikel en ik zette het artikel online. Hiermee begon de ‘ellende’ al. Ik stuurde het bedrijf een e-mail dat het artikel online stond. Ik kreeg hier geen antwoord op, maar ik dacht dat ze het gewoon druk hadden en het artikel wel gewoon hadden gezien. Na een tijdje kreeg ik alsnog een e-mail terug dat het artikel helemaal oké was. Toen de winactie was afgelopen koos ik de winnares uit. Die was natuurlijk helemaal blij en ik stuurde het bedrijf meteen een e-mail met de adresgegevens en de naam van de winnares.

Op deze e-mail kreeg ik helemaal geen antwoord, maar ik dacht dat ze deze e-mail niet hadden gezien en ik stuurde de e-mail nog een keer. Ik wist zeker dat ik de e-mail wel goed had verzonden en ik wist dus nu ook zeker dat er iets niet helemaal goed was gegaan. Na een aantal emails en al meer dan een maand wachten had ik er genoeg van en stuurde ik via Facebook een berichtje. Ik had hiervoor al geprobeerd om een berichtje via de site te sturen, maar hier antwoordden ze ook niet op. Helaas gaat de slechte ervaring met een bedrijf nog veel verder..

Lees tip: De fijne kanten van een bedrijf

Via Facebook legde ik mijn probleem uit en ik kreeg een simpel berichtje terug, dat ze mijn email hadden doorgestuurd naar Henk. Hier was ik het dus niet mee eens, want van Henk had ik al heel lang niets meer gehoord. Ik zei dit dus ook en ik kreeg weer hetzelfde simpele (waarschijnlijk een automatische) berichtje terug dat ze het berichtje hadden doorgestuurd naar Henk. Na nog eens vijf dagen wachten, was ik er helemaal klaar mee. Ik stuurde het bedrijf een berichtje via Facebook, dat als ze niet gewoon zouden antwoorden ik er wat over zou zeggen op mijn blog. Ik zou dit normaal nooit doen en ik was ook eerlijk gezegd bang voor de reactie, maar eigenlijk was dit mijn laatste optie. Door dit ‘dreigement’ kreeg ik meteen een mailtje terug dat het was opgelost.

Ik stuurde meteen de winnares met het goede nieuws en we waren eigenlijk dol blij dat het was opgelost. De winnares kreeg uiteindelijk (na lang wachten!) de prijs opgestuurd, alleen was het helemaal niet het product die ze had gewonnen. Ik baalde zo ontzettend van deze samenwerking en uiteindelijk moest er veel meer tijd ingestoken worden, dan ik had verwacht. Ik stuurde het bedrijf nogmaals een mail en de winnares bleef natuurlijk ook niet zitten. Zij zelf stuurde ook een mailtje naar het bedrijf over het verkeerde product. Na een tijdje kreeg ze het juiste product opgestuurd en waren we allebei helemaal klaar met dit bedrijf. Ik dacht dat ik eindelijk van het bedrijf af was, maar dit was helaas niet het geval.

Dit ongeval was een aantal maanden geleden, maar ik heb nu opeens een factuur van het bedrijf ontvangen met het bedrag dat ik moet ‘betalen’. Het grappige is nog dat ik dit bedrag helemaal niet kan betalen, want dit bedrag staat op het account van het bedrijf zelf. Handig hoor zo’n factuur, erg leuk voor mijn verzameling *kuch*. Ik heb ze een aantal uur geleden een berichtje gestuurd, maar ik krijg hier waarschijnlijk geen antwoord op.

Ik heb een hoop van dit bedrijf geleerd. Ten eerste, let altijd op met wie je samenwerkt! Check eens de beoordelingen van de klanten zelf (want bij dit bedrijf was dit zeer slecht) en vraag eens aan je  mede-bloggers of ze dit bedrijf toevallig kennen en of hij betrouwbaar is. Misschien komt hier nog een vervolg op, maar ik hoop het natuurlijk niet.

Heb jij ooit een slechte ervaring met een bedrijf gehad en hoe is dit afgelopen?

Meer lezen over mijn ervaringen of wil jij een slechte ervaring met een bedrijf delen? Volg dan mijn Facebook.

 

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

47 Reacties

 1. Marijke

  Aii wat vervelend zeg! Wat een werk. Ik kan mij voorstellen dat je de naam niet wil noemen maar ben stiekem wel erg benieuwd 😉

  Antwoord
  • Celine

   Haha je moet begrijpen, dat ik niet problemen wil krijgen, maar als ik zie dat er ook andere bloggers zijn die problemen krijgen, dan ga ik de naam wel noemen.

   Antwoord
 2. Jolien Nathalie

  Een factuur?! Dat bedrijf kent precies ook geen schaamte, het spijt me dat dit je is overkomen, hopelijk wordt het snel opgelost. Ik zou die factuur allesinds niet betalen, je heb niets getekend en het is niet besproken geweest via mail. Precies om die reden ben ik heel selectief over samenwerkingen met bedrijven, ze profiteren veel te veel van het feit dat bloggers niet zo sterk in hun schoenen staan vergeleken met zijzelf, en dat is heel jammer :/

  Antwoord
  • Celine

   Aha, ik ga echt niets betalen en heb de factuur netjes in mijn mailbox gelaten. Wij bloggers moeten inderdaad wel wat sterker in hun schoenen gaan staan 😉

   Antwoord
 3. Amy

  Wat een ontzettende nare ervaring is dit zeg, kan me goed voorstellen dat je hier niet tevreden mee was. Al helemaal niet als er lezers bij betrokken raken! Zelf heb ik ook al een aantal nare ervaringen achter de rug, het blijft altijd oppassen.

  Antwoord
  • Celine

   Precies. Het is de bedoeling dat het voor mijn lezers een leuke ervaring is dat ze wat gewonnen hebben, maar als het zo moet gaan..

   Antwoord
 4. Birgit

  Wat vervelend dat je zulke vervelende ervaringen hebt met dit bedrijf. Als het nou 1x misgegaan was, maar zo te lezen gaat alles structureel fout!

  Antwoord
  • Celine

   Als het een keer was misgegaan, dan zou ik het nog kunnen begrijpen, maar dit..

   Antwoord
 5. Kirsty

  Wat een nare ervaring zeg! Ik ben stiekem wel benieuwd om welk bedrijf het gaat, maar ik snap goed dat je dat niet zo midden op je blog gaat zeggen waar ook dat bedrijf het kan zien. Zo vervelend als de samenwerking die jij omschrijft heb ik het gelukkig nog nooit gehad. Nu ben ik ook wel behoedzaam wat dat betreft, maar alsnog heb ik wel eens dingen gehad die niet fijn waren, bijv. late betalingen of prijzen die pas weken later opgestuurd worden (waardoor winnaars mij al gingen mailen), maar dat is altijd vrij snel opgelost.

  Antwoord
  • Celine

   Als het opgelost wordt, dan zie ik het altijd door de vingers, maar nu..

   Antwoord
 6. anna

  Aaah wat een hel! En dan die factuur ook nog, wat vreemd… Trouwens, misschien kun je het bedrijf beter gewoon bellen? Dat is vaak veel sneller en duidelijker. Kun je ook gelijk laten weten hoe pissed je bent haha. In e-mail komt het vaak niet goed over vind ik.

  Antwoord
  • Celine

   Bellen is nooit zo mijn ding. Ik weet niet waarom, maar ik word daar altijd zenuwachtig van en dan kom ik juist niet goed over haha.

   Antwoord
 7. Tamara TS

  Ik heb het zelf als winnaar via Instagram meegemaakt. Een bekende Instagrammer organiseert regelmatig winacties in samenwerking met een bedrijf en ik won. Ik mocht zelf mijn gegevens in een privébericht naar het bedrijf sturen nadat zij mij op haar account als winnaar had uitgeroepen. Het bedrijf bleef foto’s en reacties posten, maar reageerde niet op de privéberichten van haar of van mij. Uiteindelijk was ik er wel klaar mee en heb ik het bedrijf maar uit mijn lijst gedaan. De Instagrammer schaamde zich ook kapot en wilde de prijs vervangen, maar ik heb laten weten dat dat niet hoefde. Wel heel jammer. Helaas zijn niet alle bedrijven even betrouwbaar.

  Antwoord
  • Celine

   Jeetje wat erg zeg.. Ik probeer het altijd op te lossen, maar natuurlijk lukt dit niet altijd helaas.

   Antwoord
 8. Susan

  Jeetje wat belachelijk zeg! Ik zou inderdaad die factuur lekker laten gaan.

  Antwoord
 9. Mariska

  Jeetje, wat een rot ervaring. Ik ben wel benieuwd naar welk bedrijf dat was, ook gewoon om andere bloggers te waarschuwen. Misschien kun je het een x in een gesloten blog Facebook groep kwijt oid.

  Niks aantrekken van die factuur trouwens 🙂

  Antwoord
  • Celine

   Ik heb wel al de Sisterhood of Bloggers gewaarschuwd, maar op mijn blog zetten doe ik nog niet.

   Antwoord
 10. sabrina

  Huh hoe stom is dat! Daar is nog ruimte voor verbetering..
  Erg vervelend voor jou en de winnares van de winactie, en never meer met dit bedrijf!

  Antwoord
  • Celine

   Aha.. Dat is wel een hoop verbetering. Nooit meer met dit bedrijf inderdaad, al geef je me duizend euro..

   Antwoord
 11. Noortje

  Wow, ik ben nog niet zover met mijn blog dat ik benaderd wordt door bedrijven voor samenwerkigen maar als dat ooit komt dan hoop ik dat mij dit niet zal overkomen! Bale meid!!

  Antwoord
  • Celine

   Dat hoop ik ook niet voor je! x

   Antwoord
 12. Marguerita

  Wat een raar verhaal. Ik zou zelf trouwens gewoon even de telefoon gepakt hebben om het op te lossen, dat werkt toch makkelijker en sneller dan de route die je nu bewandeld hebt. Desalniettemin erg vervelend en een rare actie van dit bedrijf om een factuur te sturen…

  Antwoord
 13. Yvonne

  Wat vervelend dat het dan zo moet. Wel gebruik maken van jouw diensten en dan zo met je omgaan. Goed dat je anderen waarschuwt. Mijn samen werkingen gingen tot nu toe goed maar het is wel een goed idee om een bedrijf nader te onderzoeken. Hopelijk overkomt je dit niet meer.

  Antwoord
 14. kristina

  och jeetje dat meen je niet! Wat een gedoe zeg 🙁 en ook nog dat factuur.. nu ben ik wel erg nieuwsgierig naar het bedrijf haha! Maar bedankt voor het artikel, nu zal ik in de toekomst ook beter opletten.

  Antwoord
 15. Karlien - Polished Cats

  Phoooe wat een vervelende ervaring. Niet enkel voor jou, maar ze betrekken je lezers er dan ook nog eens bij. Zonde!

  Antwoord
 16. Anke

  Super vervelend, één van mijn blogvriendinnen had dit laatst ook, precies hetzelfde met die winactie! Ook raar trouwens dat je een factuur hebt gekregen… Xx

  Antwoord
  • Celine

   Hmm.. Nu ben ik toch benieuwd met welk bedrijf jouw vriendin heeft samengewerkt

   Antwoord
 17. Jonna@Burgertrutjes

  Wat een nare ervaring! Kan altijd een keer gebeuren maar dit is wel heel extreme….

  Antwoord
 18. Miss

  Uuh pardon? Een factuur wat denken die wel niet! Pfff, zo erg dit!

  Antwoord
 19. Catherine

  Jeetje wat ontzettend vervelend! Ik had een artikel gemaakt voor een bedrijf, het was helemaal af. En nu negeren ze me gewoon totaal! Mijn geld heb ik niet gekregen. Een ander bedrijf wilde dat ik niet aangaf dat het om een samenwerking ging. Dat vond ik gewoon fraude! Toen wilde het bedrijf niet meer samenwerken. Zo asociaal!

  Antwoord
  • Celine

   Precies, dat heb ik nou ook gehad!

   Antwoord
 20. YuSt

  Ik heb ooit ook zoiets meegemaakt! Toffe samenwerking, leuk. Alles ging goed. Bedrag 100,- werd 75,- dat werd 50,- shoptegoed etc.
  Okay 50 doe ik het ook nog voor. Maanden later kreeg ik dus ook een factuur. Ik heb zoveel moeite moeten doen om aan te tonen dat het om een samenwerking ging. Dus bewaar je mails goed (ik had ze nog, pffff) en idd check de recensies.
  Dit betrof Your Look For Less…

  Antwoord
  • Celine

   Ik heb ook met dat bedrijf samengewerkt en dat ging voor mijn idee wel goed. Ik denk dat het ook een beetje ligt met wie je in contact komt..

   Antwoord
 21. www.shidukly.com

  I was recommended this website through my cousin. I’m no longer certain whether this post
  is written by way of him as no one else know such targeted
  about my trouble. You’re wonderful! Thanks!

  Antwoord
 22. Laura

  Zo dan! Het zou je maar overkomen, wat een nare samenwerking zeg! Het ergste is dan denk ik toch dat ze het verkeerde naar de lezer stuurden en automatisch reageerden of niet reageerden, heel naar is dat! Ik hoop dat je dit niet nog eens mee hoeft te maken! X

  Antwoord
  • Celine

   Ik denk dat het ooit iedere blogger wel overkomt. Ik kijk nu tenminste wel 10x het bedrijf na 😉

   Antwoord
 23. Kool Family

  Balen! Ik won zelf onlangs ook iets en kreeg het ook nog niet thuis gestuurd, zeg er niets van, maar mocht het over hetzelfde bedrijf gaan, doe ik wel mijn mond open!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Zou nog eens goed kunnen dat het over hetzelfde bedrijf gaat aha.

   Antwoord
 24. Linda | travellersoftheworld

  Wat een vervelende ervaring zeg. Samenwerken hoort iets leuks te zijn, maar dit is niet echt mijn definitie van leuk :p Hopelijk maak je dit niet meer mee op deze manier

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik vind samenwerken normaal ook hartstikke leuk! Dit was alleen wel een wat minder geval aha.

   Antwoord
 25. Esmeralda

  Wat een verschrikking en niet alleen al de tijd dat het kost!
  Ik heb drie kwart jaar geleden ook samengewerkt met een bedrijf. Alles was ok, ook het afgesproken tarief.
  Aanbetaling was prima, tot dat ik alles gedaan had en ik bericht kreeg dat de financiële situatie slecht was etc.
  Gevolg ik heb nu nog steeds niet al het geld binnen. Wat heb ik ervan geleerd? Ik werk daardoor niet meer zo snel met start-ups!
  Er zit nu zoveel tijd ook in om er steeds achteraan te blijven mailen en zeuren wat de status is. Afijn, al doende leert men!

  Antwoord
 26. Joyce

  Oh wat een nare situatie! Vind het echt erg dat sommige bedrijven misbruik van bloggers maken. Maar het positieve is wel dat je er iets hebt uit geleerd! 😀

  Antwoord
 27. Monica

  Wat onwijs vervelend. Ik ben er zelf ook wel bang voor vooral als het om een winactie gaat en ik het product zelf niet heb ontvangen. Je hebt niet alleen zelf pech maar een lezen van je ook. Super naar. Ik hoop dat dit nu klaar is voor je en naar dat factuur kunnen ze fluiten. Slecht ook dat zo’n webshop dit zichzelf aandoen.

  Antwoord
 28. Demi

  Wat naar hoe ze jou en de winnaar behandeld hebben.. En een factuur opsturen? Ik snap het niet hoor?! Jammer dat het zo is gelopen. Ben heel benieuwd naar je komende positieve verhalen!

  Antwoord
 29. Anja

  Zo, dat is wel heel erg zeg… Dat er een keer iets mis kan lopen kan ik me voorstellen: waar gewerkt wordt gaan nou eenmaal dingen mis. Maar tot 3x toe en dan ook nog eens tijdens een winactie (die kunje al afschrijven als klant!)? Nee, daar heb ik geen begrip voor.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. The Beautyboulevard - Waarom maak ik een voorwaarden document? - The Beautyboulevard - […] die na het publiceren van een artikel toch nog do-follow linkjes in het artikel wilde en in het verleden…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *