SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen
0 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

december 19, 2019

Het lijkt net alsof iedereen een website kan maken, maar dat is eigenlijk niet zo. Er komt veel meer kijken dan alleen maar een mooi design en daarom is dat thema van jou helaas niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan SEO of aan het feit dat je website zo klantvriendelijk mogelijk moet zijn. Helaas, een eigen website maken is niet mogelijk voor iedereen.

Waarom niet zelf een eigen website maken?

De meeste mensen maken tegenwoordig een website met open source CMS, oftewel met WordPress. Echter, ontdek je al snel dat dit niet al te makkelijk is. Je moet namelijk om meer dingen letten dan alleen dat mooie thema.

Eigen website maken

Met de nieuwe open source CMS kan je dus helemaal zelf een design maken en de meeste bloggers wagen zich ook daaraan. Je hebt hiervoor geen webbouwer meer nodig. Toch? Het valt me helaas vaak genoeg op dat deze bloggers alleen op het design van de website focussen en niet op het technische aspect van een website. Helaas lukt het niet meer met slechts even een thema aanschaffen.. Je hebt namelijk een WordPress site nodig die:

  • SEO-technisch werkt
  • Van bezoekers klanten maakt
  • Die herkenbaar is

Voordat je allemaal weet hoe je een WordPress site maakt, ben je al uren verder. Natuurlijk kan dit uitzoeken hartstikke leuk zijn, maar niet iedereen heeft zeeën van tijd om een eigen WordPress site te maken. Ook gaat er nog wel eens het een en ander mis. Ik krijg regelmatig vragen van bloggers die hun hele website kwijt zijn door één kleine verandering. Als ik dan vervolgens vraag of ze een back-up hebben gemaakt, dan krijg ik meestal één antwoord: nee. Daar gaat het natuurlijk al mis.

Deze fouten kosten natuurlijk een hoop tijd en die tijd heb je soms gewoon niet.

Stel je hebt volop opdrachten en jouw uurtarief is 75 euro per uur. Nou, als je dan 100 uur aan je website werkt… Je kan het vast wel zelf uitrekenen ;).

En dan is de vraag natuurlijk ook of je nou die 100 uur echt goed hebt besteed. Is je website eigenlijk wel zo goed als je denkt? Hoe zit het met je SEO? CSS? Websitestructuur?

Pin voor later

Als je een website wil laten maken, dan is het natuurlijk belangrijk dat je ook de juiste persoon vindt. Niet iedereen die creatief is, kan namelijk een website maken.

Een WordPress website maken is dus een lastige taak en daarom is het belangrijk om te kijken wat je precies wil. Voordat je een offerte aanvraagt, is het belangrijk dat je weet wat je wil. Je kan natuurlijk een hoop met WordPress en daarom is een goede webdesigner belangrijk. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je wil.

Heb jij dus veel vrije tijd en heb je zin om een website te maken, dan is het maken van een WordPress site zeker een aanrader. Je leert er hartstikke veel van en het is ook nog eens heel leuk. Heb je echter weinig tijd en heb je er ook nog eens weinig verstand van, dan kan je het maken van een WordPress site beter uitbesteden.

Een eigen website maken is lastig. Heb jij het al gedaan?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Pinterest verandert constant en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit platform. Ook in 2020 is er weer een hoop veranderd en daarom is het belangrijk om jouw Pinterest strategie aan te passen. Je kan dus nog meer uit...

Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Het is de laatste maand van 2019 en daarom is het belangrijk om je weer voor te bereiden op je blog promoten in 2020. Ik ga het zeker weer anders aanpakken en dan ook mijn promotie strategie. Er zijn een hoop verschillende manieren om je blog te promoten, maar wat...

Meer blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This