Elke dag bloggen (en waarom ik het niet doe!)
28 Comments

Written by Celine Klooster

januari 8, 2017

Elke dag bloggen is een lastig ding om te doen. Ik vraag me heel vaak af hoe bloggers het voor elkaar krijgen om elke dag te bloggen. Dit heeft natuurlijk heel veel voordelen, maar eigenlijk lijkt het voor mij onmogelijk.

Elke dag bloggen

Soms zie ik bloggers die elke dag kleine blog posts posten. Daar is natuurlijk niets mis mee en zo kan ik het ook. Toch zie ik ook bloggers die elke dag lange artikelen online zetten. Dit heeft natuurlijk heel veel voordelen. Zo zien lezers elke dag een artikel van jou. Ook kan je elke dag een nieuw artikel promoten en val je nooit in herhaling. Ik merk aan mijn eigen blogs dat een nieuw artikel altijd redelijk veel bezoekers krijgt in vergelijking tot een artikel van een dag oud. Het is duidelijk dat elke dag bloggen zorgt voor veel bezoekers.
elke dag bloggen
Toch begrijp ik niet helemaal waarom mensen elke dag bloggen. Ik kom best veel blogs tegen die elke dag bloggen en dan soms niet de meest kwalitieve artikelen schrijven. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Ik bedoel, ik zou het niet kunnen. Toch begrijp ik niet helemaal waarom je minder kwalitieve artikelen online zou zetten, terwijl je met meer tijd een kwalitiever artikel online kan zetten.

Lees tip: Door plannen je bezoekersaantallen verhogen

Zou ik het doen?

Natuurlijk, als je om de dag blogt, kan je nog steeds een minder kwalitief artikel online zetten. Ik heb soms ook wel eens een artikel gepost, waar ik later toch niet zo trots op was. Toch, als ik elke dag zou bloggen, dan weet ik van mijzelf dat er veel minder kwalitievere artikelen online zouden komen. Dit is dan ook een van de redenen waarom ik niet elke dag blog. Ik moet natuurlijk ook nog de blog van die dag vertalen in het Engels, dus dan is het toch nog meer werk. Ik zou er gewoon de geen tijd en inspiratie voor hebben. Ik zou denk ik wel elke dag willen bloggen, maar ik heb dan eigenlijk het idee dat ik al mijn andere hobbies, school en vrije tijd moet opgeven. Ik heb dan ook heel veel respect voor de bloggers die dit wel kunnen doen. Ik zou dan toch willen weten hoe zij dit voor elkaar kunnen krijgen, want ik weet zeker dat ik dit niet voor elkaar zou krijgen. Ik vind vier keer in de week bloggen wel genoeg.

Blog jij elke dag of zou jij het juist niet doen?

Volg jij mij al op Facebook?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

28 Reacties

 1. Darina

  Ik blog drie keer in de week. Meer lukt echt niet omdat ik fulltime werk en naast mijn werk ook nog een boek schrijf. En ik blog in het Engels dus dat duurt iets langer om het te schrijven 🙂 En ik vind drie artikelen in de week genoeg.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Aha ik weet precies hoe je je voelt. Ik blog in het Engels en Nederlands. Vier keer in de week + twee keer in de week een update van mijn boek vind ik echt wel genoeg.

   Antwoord
 2. Monica

  Ik blog zelf 3 tot 4 keer in de week. Vaker lukt mij gewoon niet en als ik het wel zou doen dan zouden het onzin blogs zijn. Dat zie je wel vaak bij bloggers die elke dag iets plaatsen. Het kost voor mij best veel tijd om foto’s te maken en te schrijven en buiten dat om heb ik gewoon een baan en een gezin te runnen. Dan maar minder bezoekers maar wel artikelen waar ik trots op ben en waar ik achter sta. Ik hoop dat mijn lezers dat namelijk ook kunnen waarderen.

  Antwoord
 3. Rosita

  Ik publiceer 2 keer in de week op vaste dagen. Dit geeft me structuur. Mijn doel is om 3 keer per week te schrijven. Momenteel heb ik de tijd en energie niet om meer te schrijven.

  Antwoord
 4. Emma

  Ik blog zelf om de twee dagen. Elke dag bloggen valt gewoon niet te combineren met school en ik denk dat de kwaliteit er ook onder zou lijden.

  Antwoord
 5. Froukje

  Ik blog 4x in de week en 1 youtube video. Deze structuur kan ik vasthouden en werkt fijn!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Als je eenmaal structuur hebt, dan werkt het inderdaad erg fijn!

   Antwoord
 6. Eva

  Tot nu toe lukt het me om in januari elke dag te bloggen. Dit zijn vaak geen super lange artikelen: outfits, collages, favoriete kledingstukken van webshops, maar ik zou over een outfit ook geen bladzijden vol kunnen schrijven haha.
  De reden dat ik bijna elke dag blog nu is puur omdat ik veel inspiratie heb. Als ik geen onderwerp heb om over te bloggen dan ga ik mezelf ook niet forceren om toch wel wat te schrijven 🙂 het moet wel leuk blijven natuurlijk~
  Hoe ik het doe? Ik werk vijf dagen in de week full-time bij een reisbureau. S’avonds na het eten besteed ik ongeveer een uur tot anderhalf uur aan mijn blog en daarna ga ik nog even serie kijken of lezen. Vaak lukt het me dan om in ieder geval wel een concept versie van een artikel te maken die ik dan de volgende ochtend vlak voor werk weer afrond. En als ik geen zin heb of een keertje geen tijd dan is er geen reden tot paniek, het is maar een hobby immers 😉

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Klinkt goed Eva! Jij bent zeker een van de bloggers die toch elke dag een goed artikel online kan zetten 😉

   Antwoord
 7. Cynthia

  Ik denk dat mensen helemaal gek van je worden, als je iedere dag post. Ik merk dat lezers echt vol verwachting op een nieuwe post van mij wachten. Als ik er dan weer een plaats, heb ik echt veel kijkers! Als het ooit mijn werk word, zou ik het wel doen!

  Antwoord
 8. george

  I couldnt never keep up in that pace, posting long 2000 word articles every day. I wish I had the time but it’s just not working for me. Right not I’m struggling with posting once every second week, and every post takes me maybe 20 hrs or more to complete. do you have any tips for us, that are non native speakers? Whenever I write in my own language, it takes me MUCH less time … but in english, I end up spending days and days trying to write a post. any tips would be much appreciated!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   I am a non native speaker as well. It just takes a lot of time and it depends on the article you write. I always write the article in my own language first and after that in English. That works for me pretty good!

   Antwoord
 9. Kiki

  Leuk artikel! Ik heb twee weken geleden besloten om inderdaad voor kwaliteit te gaan dan voor kwantiteit. Ik merk dat me dit meer rust geeft en dat ik het leuker vind om aan mijn blog te gaan werken, het werd namelijk een beetje ‘moeten’ en dat vind ik zonde. Hopelijk vind ik binnenkort een structuur zodat ik wel elke week minimaal twee (goede!) artikelen kan plaatsen.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Als het voelt als ‘moeten’ dan is het inderdaad zonde!

   Antwoord
 10. marleen@burgertrutjes

  Wij posten elke dag. Maar we zijn dan ook met zijn tweetjes en schrijven allebei over hele andere onderwerpen. 🙂

  Antwoord
 11. Tamal Anwar

  Hi Celine: when I was a full time blogger a few years ago, even then I was unable to publish daily content. It was exhausting.

  Now think about it from a reader’s perspective:

  A reader has a life, job, school or work. He/she needs to attend other things. It is natural for a person to visit their favorite blogs once or twice a week and read the new articles.

  But if there is more than they can consume, the reader will be overwhelmed by this and stop reading the blog altogether.

  Daily blogging makes sense for news based sites. That’s what I feel like.

  Antwoord
 12. Joanne

  Elke dag is voor mij te veel. Ik wil wel genoeg tijd kunnen steken in een artikel en alleen dingen online zetten waar ik echt achter sta 🙂

  Antwoord
 13. Marguerita

  Kwestie van discipline, toch? Ik blog dagelijks en kom echt pas aan schrijven toe als de kinderen op bed liggen. Overdag ben ik met andere zaken bezig, qua blog vooral events, mail en fotografie

  Antwoord
 14. Nishat Mahmud

  Wow,Great post. Thanks for sharing. Keep sharing with us. 🙂

  Antwoord
 15. Grace

  This is something I struggle with too and I was just questioning the other day to myself how these daily bloggers who have long articles do it! I’d rather post less but constantly put out quality content. Thanks for the great post.

  Antwoord
 16. Jeanine

  Elke dag bloggen daar zou ik van in de paniek raken. Lekker 2x per week vind ik wel genoeg. Het moet idd wel kwalitatief goed zijn.

  Antwoord
 17. Daisy

  Voor mij ook niet weggelegd hoor net als elke dag vloggen… probeer nu 1x per week te posten op mn blog.. om regelmaat te creëren

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *