Fijne kanten van een bedrijf | Bedrijven, let op!
19 Comments

Written by Celine Klooster

september 18, 2016

Laatst schreef ik over bedrijven die nooit hun mails beantwoorden of de slechte kanten van een blogger. Er zijn natuurlijk ook fijne kanten van een bedrijf (en fijne kanten aan een blogger!).

Fijne kanten van een bedrijf

Ten eerste heb je bedrijven die hartstikke persoonlijke mailtjes naar bloggers sturen. Dat ze eerste je blog bestuderen, voordat ze een mailtje sturen. Ik heb een paar van die mailtjes gehad en dan zie je echt dat bedrijven er moeite in hebben gestoken om je te mailen. Tenminste niet van die bedrijven die mailen met ‘Hey Celina’ of ‘Hey Selien’.. Kom op, als je twee seconden op mijn blog kijkt dan zie je meteen hoe ik heet. Het is echt niet zo moeilijk om gewoon even op een blog te kijken hoe iemand heet en waar hij of zij over blogt.

Ik vind het zo geweldig om een persoonlijk mailtje te ontvangen en vooral van bedrijven die ook echt bij mijn blog passen.

Een snelle betaling en reactie

Je hebt bedrijven die hartstikke snel betalen en vooral hartstikke snel reageren. Die bedrijven die binnen een kwartiertje reageren en zelfs met een hele lange e-mail. Als je dan ook nog kan merken dat ze nog echt moeite in deze mail hebben gestoken (en dus niet automatische mailtjes!), dan vind ik het al helemaal geweldig.

Tijdens een samenwerking kun je natuurlijk vragen hebben en dan is het echt geweldig om binnen enkele minuten al een antwoord te krijgen. Hierdoor kun je snel verder werken en hoef je dus niet je werk stop te zetten. Meestal als ik mijn artikel later verder schrijf, dan duurt het eerst nog een half uur voordat ik weet waar ik ben gebleven.

Nadat je klaar bent met een samenwerking en je een advertorial of een ander soort artikel waar je betaling voor krijgt heb gemaakt, dan wil je dus natuurlijk ook snel een betaling. Eerst moet je meestal een factuur invullen en hoef je daarna niets te doen om je betaling te krijgen. Er zijn bedrijven die eerst tien keer herinnerd moeten worden, voordat de betaling aan de gang wordt gezet. Er zijn gelukkig ook gevallen die meteen de betaling in de gang zetten en dat zijn de fijne kanten van een bedrijf.

fijne kanten van een bedrijf

Een beleefd bedrijf

Je hebt bedrijven die na een afwijzing helemaal los gaan. Gelukkig heb je ook bedrijven die gewoon beleefd blijven. Ook na een vraag of het vertellen van een budget, worden bedrijven niet helemaal blij. Ik begrijp dat je opzoek bent naar leuke bloggers, maar het wordt er niet veel leuker op als je onbeleefd gaat doen. Ik ben zo blij met bedrijven die hartstikke leuke complimenten geven of tenminste beleefd blijven.

Hulp wanneer nodig

Je hebt bedrijven die een opdracht geven en daarna denken ‘zoek het maar uit’. Er zijn gelukkig bedrijven die helpen wanneer het nodig is. Denk hierbij aan wat extra informatie verschaffen of aan het door lezen van het artikel op eventuele fouten. Dit betekent dus niet dat het bedrijf alles voor je doet. Gewoon een beetje hulp waar het nodig is.

Ik heb niet meer fijne kanten van een bedrijf mee gemaakt, maar misschien jij wel. Weet jij nog meer fijne kanten van een bedrijf?

 

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Eigen 404 pagina maken | Dat doe je zo!

Eigen 404 pagina maken | Dat doe je zo!

Iedereen heeft last van 404 pagina's. Zelf als je alles 404 pagina's op je website hebt weggewerkt, kunnen je bezoekers nog steeds op een 404 pagina komen, door bijvoorbeeld de URL verkeerd in te typen of door op een pagina te...

Waarom is jouw Domain Authority zo belangrijk | The Google Guide

Waarom is jouw Domain Authority zo belangrijk | The Google Guide

Als je een blog of een website hebt, dan wil je natuurlijk dat deze goed vindbaar is in zoekmachines, zoals Google. Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat jouw website goed scoort in Google. De meeste websites die in de zoekresultaten als eerste naar boven komen hebben vaak een hoge Domain Authority. In […]

19 Reacties

 1. Melike

  Ik kan echt elk mens of bedrijf waarderen die snel antwoord op mails. Ik weet niet waarom maar dat vind ik echt fijn en belangrijk.

  Antwoord
 2. Dalal

  You are so right! Nice article

  Antwoord
  • Celine

   Thankyou so much <3

   Antwoord
 3. aliyan khan

  Great post!

  You have a nice blog!

  Would you like to follow each other? Let me know on my blog.

  Antwoord
 4. Mariska

  Snelle en persoonlijke reacties vind ik het fijnst! Mensen die meedenken, ook altijd leuk. Daar word ik wel blij van 🙂

  Antwoord
 5. Lisa

  Leuk artikel! Ik kan het inderdaad zoveel meer waarderen wanneer ik een persoonlijke informeel mailtje terug krijg, dan wanneer het een automatische korte mail is. Maakt de samenwerking gelijk ook een stuk leuker!:)

  Antwoord
  • Celine

   Aha precies! Dan heb je ook zoveel zin om door te gaan met deze samenwerking 😉

   Antwoord
 6. Polly

  I like it when companies actually take the time to look at the content of my blog and feel that it is a great fit to work with them. I’ve had companies send me what seemed like generic copy and paste emails because their message didn’t seem personal or relate to my blog. If they can’t take the time to look at my blog and send me a personal email, then I most likely don’t want to work with them.

  Polly

  Antwoord
  • Celine

   That’s exactly how it works!

   Antwoord
 7. Catherine

  Sommige bedrijven zijn inderdaad hartstikke goed en werken snel. Dan werd ik bijvoorbeeld al betaald voordat een advertorial af was, super fijn! Nu ben ik al twee weken aan het wachten op een ander bedrijf waarvan ik de blogpost al af heb. Zo vervelend!

  Antwoord
  • Celine

   Er zitten helaas super grote verschillen tussen sommige bedrijven.. Ik heb deze keer ook weer een slechte ervaring te pakken..

   Antwoord
 8. joe

  Some companies do mail back and that is the right approach.

  Antwoord
 9. Jenny

  Ik word heel moe van bedrijven die mailen met ‘beste blogger’ of die ineens niets meer laten horen wanneer je je tarieven stuurt.

  Gelukkig zijn er ook bedrijven die je complimenteren met het afgeleverde product en dat delen op hun eigen pagina. Van zo’n samenwerking word ik blij!

  Antwoord
 10. Emy

  Hey Celine, hele andere vraag hihi waar heb je dat bruine hoesje voor je camera vandaan?
  Liefs Emy

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *