Geld verdienen als professionele blogger | Zo doe je dat!
0 Comments

Written by Celine Klooster

mei 26, 2019

Geld verdienen met bloggen is waar iedereen van droomt. Het is echter erg lastig om dit meteen voor elkaar te krijgen en natuurlijk moet je er eerst achterkomen welke manieren goed zijn om te verdienen met bloggen. Vandaag zijn er een aantal bloggers aan het woord die al regelmatig verdienen met bloggen. Wil jij ook geld verdienen als professionele blogger? Bekijk dan deze blog!

Mirjam Hart | Een goed verhaal

Geld verdienen als professionele blogger met gesponsorde blog posts

Mijn naam is Mirjam Hart en ik schrijf op mijn blog Een Goed Verhaal voornamelijk over duurzaam wonen en leven. Sinds een paar jaar ben ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is Een Goed Verhaal dus echt mijn bedrijf. In de eerste instantie schreef ik ook voor andere bedrijven, maar nu wil ik me alleen nog maar focussen op mijn blog.

Over mijn inkomsten mag ik niet klagen. 

Ik verdien in ieder geval meer dan toen ik nog in een winkel werkte of toen ik voor een tekstbureau werkte. Ik vond het een grote stap om volledig als zzp’er aan de slag te gaan, maar het was achteraf gezien de beste beslissing ooit.

Het meeste inkomen genereer ik met gesponsorde blogposts op mijn blog. Bedrijven vragen of ik iets wil schrijven over hun producten of initiatief en betalen hiervoor. Daarnaast verdien ik via Instagram (@mirjam_hart) door bedrijven te noemen in mijn feed en/of op stories. Ook werk ik met affiliate linkjes in mijn blogteksten, maar daar verdien ik hooguit een paar tientjes per maand mee. Dat is dus nog iets waar ik mee aan de slag moet!

Als tip zou ik willen meegeven: Werk je vaak alleen nog op barter basis? Probeer dan eens een vergoeding te vragen! Is je blog of social media nog niet zo groot, dan zou je kunnen beginnen met €50,-. Vraag bij ieder succes een beetje meer en laat je niet ontmoedigen door een afwijzing. Er zijn helaas veel bedrijven die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, maar gelukkig zijn er ook nog heel veel die je wel op waarde weten te schatten!

Styled by sabine

Geen gebruik van Google Ads

“Mijn grootste bron van inkomsten als blogger zijn campagnes die ik met bedrijven opzet. Vaak regel ik dit soort samenwerkingen rechtstreeks met een bedrijf, maar ik heb bijvoorbeeld ook PR bureaus die mij van opdrachten voorzien. Over het algemeen gaat het dan om een blogpost in combinatie met één of meerdere posts op Instagram. Omdat ik ook als fotograaf werk, komt het geregeld voor dat bedrijven de foto’s die ik voor een blogpost heb gemaakt, ook zelf willen gebruiken. In dat geval betalen ze me nog een extra bedrag om de foto’s af te nemen voor eigen gebruik. Affiliate marketing is een maar klein deel van mijn inkomen als blogger, hoewel ik wel merk dat de verdiensten hieraan langzaam toenemen. Ik verdien hier nu ongeveer 100 euro per maand aan. Persoonlijk vind ik dingen als bijv. Google Ads afdoen aan het design van mijn website, dus hier maak ik geen gebruik van.”

Mary-Lou Godfried | mamaLou blogt 

Eigen (digitale) producten

Toen ik net begon met bloggen had ik geen idee dat je er geld mee kon verdienen. Ik zag het vooral als een toffe hobby. Die liep vervolgens uit de hand en inmiddels droom ik van een carrière als fulltime blogger. Ik maak gebruik van affiliate marketing, maar dat schiet nog niet echt op. Ik verdien nu voornamelijk mijn inkomsten met het plaatsen van advertorials. Dit is alleen een verdienmodel waar ik nu een beetje van terugkom. Je kunt er maar zoveel schrijven, laat staan plaatsen per maand. Dankzij Profbloggers geloof ik er nu in dat een eigen product ontwikkelen niet alleen weggelegd is voor Amerikaanse bloggers. Met een mix van een betere affiliate marketing strategie, advertorials en mijn eigen (digitale) producten hoop ik dat fulltime bloggen niet alleen een droom blijft.

Eveline Meijvogel | www.zensitivity.nl

Ik blog, omdat ik het leuk vind.

Ik hou van schrijven om op deze manier mijn gedachtes en kennis te delen op mijn website. Ik doe het nu al 8 jaar, in het begin zag je zo nu en dan een mede blogger ergens verschijnen. En om hiermee geld te verdienen was een ver van je bed show. De laatste jaren is het een trend geworden, nieuwe kreten vliegen om je oren. De vloggers zijn in opmars, na jaren schrijven moet je nu met je hoofd in beeld. Bekende mensen die indirect producten promoten en andere namen deze trend over. Het grote geld binnen harken is begonnen. Eerst kon ik via advertentie op mijn website nog wat verdienen, nu worden de adverteerders op hun wenken bedient. Ze gingen eisen stellen: ranking in google, volgers op social media, DA, PA etc moeten zo hoog mogelijk zijn alvorens zij je toelaten. Ineens werd half Nederland een blogger, vlogger, influencer wat dan ook. De verhalen over het grote geld voor een stuk tekst of beeld, dat is waar men het voor doet. 

Ik was al blij als ik mijn webhosting kosten ervan kon betalen. Om nu te gaan bloggen om alleen geld te verdienen schiet je doel voorbij. Ik doe af en toe een betaalde klus als men erom vraagt. Dat is een stuk tekst schrijven over iemands dienstverlening of een interview aanvraag. En verder blog ik omdat ik het leuk vindt, voor het geld doe ik het niet. Ik verdien mijn geld als coach. Alles wat extra komt via mijn advertenties is mooi meegenomen.

Romy | Vaker vrolijk

Houd het leuk en persoonlijk!

Mijn blog Vaker Vrolijk ben ik begonnen als hobby en eigenlijk is het dat nog steeds. Dat neemt niet weg dat ik soms een zakcentje aan mijn blog verdien. Ik vind het een leuke uitdaging om samenwerkingen aan te gaan met mooie merken die bij mij en bij mijn blog passen. Ik wil niet dat lezers denken “Hè bah, wat een commercieel artikel!” en probeer daarom juist artikelen voor samenwerkingen een originele draai te geven en het heel dicht bij mezelf te houden. Dat houdt het leuk voor mij en hopelijk ook voor mijn lezer. 
Dat is ook mijn belangrijkste tip aan bloggers: houd het leuk en persoonlijk. Denk na over een creatieve insteek. Je kunt vaak ook met samenwerkingsartikelen nog heel veel kanten op. 
 
Ik verdien vooral geld aan bedrijven die tegen betaling in een artikel vermeld willen worden. Ik ga dan brainstormen over een originele en persoonlijke insteek en doe het bedrijf een voorstel. Als we beiden enthousiast zijn, werk ik het artikel uit en publiceer ik het vervolgens na goedkeuring. Soms krijg ik ook iets toegestuurd in plaats van dat ik betaald krijg. Dat doe ik overigens alleen als ik een product echt ga gebruiken. Laatst mocht ik bijvoorbeeld een vloerkleed uitzoeken voor mijn nieuwe woning in ruil voor een artikel. Helemaal blij kan ik daar dan van worden!

Amanda de Bruin-Wiegman | MindandBeauty.nl

Geld verdienen als professionele blogger met Advertorials & Affiliate Links

Met bloggen kun je geld verdienen. Dat weten we – gelukkig – inmiddels allemaal. Niemand kijkt er echt meer van op. Maar, hoe verdien je er dan precies geld mee? Dat is een vraag die mij met enige regelmaat wordt gesteld. Want ja, hoe betaal ik daar mijn rekeningen van? Of je nu een professionele blogger bent (en er dus van leeft) of je hebt bloggen als hobby, in beide gevallen kost bloggen geld. Denk aan zaken zoals hosting en de aanschaf van betaalde plug-ins (om nog maar te zwijgen over de enorme hoeveelheid tijd en aandacht die je in een blog steekt). Je kunt dit soort zaken natuurlijk uit je eigen zak betalen, maar je kunt deze ‘kosten’ als blogger ook op een andere manier terugverdienen én er zelfs nog een leuk bedrag aan overhouden (als salaris of om weer te investeren in je blog). 

Ik hoor je denken: hoe doe jij dat dan, Amanda? Leuke vraag! Ik verdien op twee verschillende manieren geld met mijn blog. Zo schrijf ik advertorials (= een blog waarvoor ik word betaald door een bedrijf) én ontvang ik commissie door het gebruik van affiliate links in mijn blogs (= ik als affiliate ontvang een klein percentage van het totaalbedrag als iemand via de link op mijn blog tot een aankoop overgaat). Daarnaast zou er nog tal van andere manieren om als blogger inkomsten te genereren, bijvoorbeeld door het plaatsen van banners of het tegen betaling plaatsen van een bericht op platformen zoals Instagram. Toch is het beste advies wat ik je kan geven om verdienmodellen te kiezen die passen bij jou en – het allerbelangrijkste – jouw lezers. Een blog verschilt wezenlijk van een fashionsite of nieuwssite, omdat jij als blogger het gezicht van de blog bent. Bezoekers komen voor jou en hechten waarde aan jouw mening. Als je oprecht blogt, ga je daar ook (heel) zorgvuldig mee om. Geld verdienen met bloggen is mooi meegenomen, maar het is voor mij nooit de motivatie geweest om te beginnen met bloggen. Het gebeurt dan ook zeker dat ik samenwerkingsvoorstellen afsla. Veel leuker vind ik het om zelf bijvoorbeeld op platformen als LinkPizza.nl te selecteren op mogelijk betaalde blogopdrachten die bij mij en natuurlijk mijn lezers passen.

Dionne Knooren | Dio Lifestyle

Vergeet je eigen waarde niet!

Mijn naam is Dionne, de eigenaar van de blogs Diolifestyle.nl en Ondernemen als een baas.nl waar ik beide geld mee verdien. Geld verdienen met bloggen is helemaal niet lastig als je eenmaal weet hoe je het moet aanpakken. Zelf verdien ik het meeste geld met betaalde (gesponsorde) artikelen en affiliatie marketing. Het is een fout om te denken dat je alleen maar geld met een blog kunt verdienen als je minimaal 50.000 unieke bezoekers per maand hebt. Neem mijn blog Diolifestyle.nl als voorbeeld.
Mijn blog is helemaal niet zo groot, ongeveer 8K unieke bezoekers per maand, maar ik verdien wel veel geld. In november heb ik bijvoorbeeld ruim €1.800,- omgezet met mijn blog. Ik ben daar heel transparant in en schrijf daar ook regelmatig over op mijn blog.
 
De allerbeste tip: vergeet je eigen waarde niet en zie het als een spel om steeds meer geld te vragen. Bedrijf betalen eenvoudig €300,- voor een artikel. Er zijn veel meer punten waar je rekening mee moet houden: de PA en DA van je website, volgers via social media, de kwaliteit en ga zo maar door. Je moet jezelf durven te verkopen.

Angeliek Nelissen | www.vrouwwatbenjemooi.nl

Geld verdienen als professionele blogger met affiliate Marketing!

Toen ik net startte met bloggen had ik maar 1 doel. Zoveel mogelijk traffic naar mijn blogs krijgen. Ik vond dat ik groot genoeg was als ik maandelijks minimaal 20.000 unieke bezoekers zou trekken. Ik zette in op SEO en maakte een vreugdedansje toen één van mijn blogartikelen na 3.5 week bovenaan in Google stond. Wow wat gaaf! 

Na een jaar vond ik het tijd dat ik met mijn blog geld ging verdienen. Ik heb eerst gezaaid en ben nu aan het oogsten. Ik ben in mijn blogs links naar het affiliateprogramma van Bol.com, Daisycon en Coolblue gaan zetten. Dat levert mij maandelijks een mooi bedrag op. Bij Bol.com en Daisycon word je snel toegelaten. Bij Coolblue gaat dat lastiger maar ik werd gelukkig na 1 dag al toegelaten. Mijn doel is om wekelijks minimaal 5 blogs te optimaliseren met deze links zodat mijn inkomsten uit deze kanalen steeds hoger word. 

Rein Onlein

Geld verdienen met je website? Ga experimenteren!

Het beste werkt om gewoon van alles te proberen. Sommige dingen werken verrassend goed, andere werken voor geen meter. En hoe sneller je dat leert, hoe sneller je jouw verdienmodel kunt uitwerken. Voor mijn eigen melig-informatieve website Wateengast.nl ben ik ooit begonnen met een standaard Adsense bannertje. 

 

Nu blijkt dat geld verdienen hiermee tergend langzaam gaat (en zeg nou zelf, klik jij zelf ooit op een banner?). Na een jaar staat mijn teller hiermee op ongeveer 12 euro en er wordt pas uitbetaald bij 70. Dat schiet dus niet op en wordt pas leuk als je veel meer bezoekers hebt dan ik.

Daarna ben ik aan de slag gegaan met affiliate marketing voor Bol.com en Coolblue. Dit gaat al een stuk beter, al is dit nog steeds geen vetpot (ongeveer 10 tot 20 euro per maand). Door het grote aanbod kan je in elk geval heel veel producten toevoegen aan je posts, en daar kan zomaar eens iets tussen zitten dat werkt. Nooit geschoten is altijd mis!

Wat uiteindelijk het beste bleek te werken was om een boekje te maken van de posts die ik toch al had geschreven. Niet door een uitgever, maar gewoon helemaal zelf. Aangezien je er toch nog geen duizend gaat verkopen kan dit prima en door alles zelf te doen is het een hele leuke, leerzame manier om wat bij te verdienen aan je site. Ik heb er ruim 50 verkocht en dat leverde me ongeveer 250 euro winst op. Bovendien staat er nu ook nog eens een eigen boekje in de kast. Hoe mooi is dat?

En zo probeer ik altijd weer wat anders. Als mensen willen weten hoeveel ik precies verdien met mijn inspanningen, kunnen ze dit gewoon lezen op een aparte pagina op mijn site. Door hier openhartig en transparant over te zijn naar je publiek denk ik dat het je ook steeds gegund wordt. Zo hoef je je in elk geval nooit te schamen als je weer wat nieuws uitprobeert om geld mee te verdienen aan je geliefde bezoekers.

Nadia | Happinessfromme

Affiliate Marketing!

Toen ik mijn blog Happinessfromme startte, was het eigenlijk niet de bedoeling om er geld mee te verdienen. Het was een uitlaatklep… Maar ik vond het zo leuk om te doen, dus ik besloot te kijken hoe ik er geld mee kon verdienen. Eerst kleine beetjes, met een keer een affiliate link van Bol.com. Maar ik werd ook gevraagd voor barter deals. Een product ontvangen en erover schrijven, erg leuk! Het werd meer en meer, ik kreeg verzoeken om betaalde links te plaatsen en schreef al vele betaalde artikelen. Soms vind ik een verzoek in mijn mailbox, maar ik pitch ook veel via de zogenaamde bloggers marktplaatsen (Linkpizza, BlogBrains, Hulc). Ondertussen heb ik mijn bedrijf (ik mag geen bedrijfje meer zeggen, want dan maak je jezelf klein) ingeschreven bij de KvK en is het mijn werk. Nee we kunnen er (nog) niet van rondkomen, maar dat is ook niet nodig. Het zijn hele prettige bijverdiensten die ik niet zomaar zou willen missen! Mag ik een tip geven?

Laat bedrijven nooit voor een dubbeltje op de eerste rang zitten! Sommige bieden zo’n lage vergoeding… Durf ook nee te zeggen, soms komen ze toch met een hoger bod en anders jammer dan. Want je wilt toch geen gratis reclamebord worden? De eerste keer is lastig, zeker in het begin, maar het werpt bij mij zeker zijn vruchten af!

Francis Thomassen | www.mamazetkoers.nl 

Betaalde opdrachten!

Hallo, ik ben Francis en blog op mijn eigen website Mamazetkoers.nl. Geld verdienen met bloggen, ik wist dat het kón maar nooit gedacht dat het mij ook zou lukken. Ik blog pas één jaar maar het is allemaal vrij snel gegaan. Ik heb nu ongeveer 2 betaalde opdrachten per maand en hier haal ik ook mijn grootste inkomsten vandaan. Ik verdien er (nog) niet veel aan maar het zou geweldig zijn als ik aan het einde van dit jaar er leuk met mijn gezin van op vakantie kan. Je moet ergens beginnen. Mijn tips voor jullie? Blijf dicht bij jezelf, doe wat goed voelt en bij jou past, zorg ervoor dat je website een hoge domeinwaarde heeft én blijf volhouden.

claire | Claire’s Mission

Geld verdienen als professionele blogger met mediabureaus

Het is mijn missie om een einde te maken aan dierenleed wereldwijd op een mindful wijze. Ik blog over alles wat hiermee te maken heeft. Daarom zeg ik tegen 80% van de betaalde opdrachten ‘nee’. Het moet namelijk 100% dierenleedvrij en vegan zijn én ik moet er in geloven. Op het moment dat dit allemaal goed zit en ik ‘ja’ zeg tegen een opdrachtgever, dan ga ik er ook echt voor! Ik zorg voor een goed blog artikel van minimaal 1000 woorden, eigen beeldmateriaal en ik deel het uitgebreid op mijn social media kanalen. Deze kwaliteit is nu mijn visitekaartje en zorgt ervoor dat ik regelmatig benaderd wordt door mooie mediabureaus met bijpassende opdrachten. Ook pitch ik zelf regelmatig op opdrachten die bijvoorbeeld staan op The Influencer Movement en Influentials. 

Daarnaast geef ik yoga nidra en meditatielessen + organiseer ik een geweldig leuke Kintsugi workshop samen met een goede vriendin. Mijn tip om geld te gaan verdienen met je blog? Blijf dicht bij jezelf, zeg regelmatig ‘nee’ en ga voor kwaliteit.

Desirée | Curvacious.nl 

Ingekochte advertorials

Ik blog nu alweer ruim 9 jaar en ik kan hier al geruime tijd goed van leven. Mijn voornaamste vorm van inkomen zijn de ingekochte advertorials (geschreven blogposts) maar daarnaast zijn er ook inkomsten uit gesponsorde social posts, bannering en affiliatepartners. De beste tip die ik kan delen is: weet wat je waard bent en durf hier voor op te komen! Bedrijven en merken onderhandelen natuurlijk graag, maar zeker wanneer je een mooi profiel en een hogere SEO DA/PA waarde hebt opgebouwd en kwaliteit levert is dat echt wel wat waard. Liever wat minder maar goed passende en fatsoenlijk betaalde opdrachten, dan een x aantal onderbetaalde opdrachten waar je dan vaak ook nog niet eens een goed gevoel aan overhoudt. Succes!

Celine Klooster | The Blog Boss & The Beautyboulevard

Volg je passie!

Toen ik voor het eerst begon met bloggen, kreeg ik na een maand al mijn eerste betaalde opdracht. Ik wist echter nog niet dat je kon verdienen met bloggen en deze opdracht kwam dan ook volledig als een verrassing. Na deze opdracht ging al snel het balletje rollen. Ik kreeg veel opdrachten, maar ik kreeg hier niet veel voor betaald. Al snel kwam ik erachter dat mijn blog echt wat waard was en niet die 50 euro die ik regelmatig voor een samenwerking kreeg. Bij de samenwerkingen die daarop volgden, vroeg ik al snel een hogere prijs en daar gingen de meeste bedrijven gewoon mee akkoord. 

Vijf jaar later verdien ik nog steeds met dit blog en ondertussen heb ik ook een ander blog gestart, namelijk The Blog Boss, het blog waar je nu op zit. Met The Beautyboulevard, mijn eerste blog, verdien ik vooral met advertorials, reviews en affiliate marketing. Met The Blog Boss verdien ik momenteel het meest met advertorials en affiliate marketing. Mijn tip? Het balletje gaat vanzelf rollen als je echt iets doet waar je een passie voor hebt. Geld verdienen als professionele blogger is niet voor iedereen weggelegd en ik zou dan ook niet een blog starten om alleen geld te verdienen. Het moet je passie zijn en daar kan je toch het verst mee komen.

Zoals je kan lezen, zijn er heel veel verschillende manieren om geld te verdienen als professionele blogger. Sommige verdienen er helaas (nog) niets mee en bij andere ging het balletje juist snel rollen. Het allerbelangrijkste is: volg je hart en zorg ervoor dat je niet alleen maar een die euro tekentjes denkt. Als het echt je passie is, dan ga je vanzelf wat geld verdienen als professionele blogger, door middel van bijvoorbeeld affiliate marketing, advertorials, advertenties of andere gave samenwerkingen.

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *