Geld verdienen met blog | De 10 methoden
0 Comments

Written by Celine Klooster

december 2, 2018

Geld verdienen met een blog .. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe gaat dit precies in zijn werking en wat zijn dan eigenlijk de methoden om geld te verdienen met je blog? Dat lees je in deze blog!

Geld verdienen met blog

Geld verdienen met een blog is een hartstikke leuke en fijne manier om wat extra verdienste te verdienen. Je hebt een hoop verschillende manieren hiervoor en dit zijn hartstikke makkelijke en fijne manieren.

Advertorial

Voor deze vorm van geld verdienen moet je blog al een tijdje bestaan. Een advertorial is eigenlijk een blog post wat volledig in het teken staat van één bedrijf. Bijvoorbeeld een advertorial over een bepaalde kledingwinkel waarin wordt verteld wat deze kledingwinkel allemaal aanbiedt en waarom de kledingwinkel zo geweldig is. Bij deze vorm van geld verdienen wordt je meestal zelf benaderd door het bedrag. Daarnaast kan je ook op programma’s, zoals Linkpizza, pitchen op opdrachten. Zo staan er op Linkpizza heel veel verschillende oproepjes dat bedrijven op zoek zijn naar bloggers. Deze oproepjes willen dan meestal een advertorial.

Geld verdienen met blog

Ads

Ads zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Zo heb je Google Adsense, die automatisch banners maakt op je blog (hiervoor krijg je echter vrij weinig voor betaald). Ook heb je programma’s zoals ShareASale. Dit is een affiliate programma waarbij je je aan kan melden bij verschillende bedrijven. Deze bedrijven bieden meestal een commissie per klik. Dit betekent dus dat je betaald wordt per klik (meestal rond de 0.20 – 1 euro). Dit is niet veel, maar kan natuurlijk wel erg oplopen als er veel mensen op klikken. Zo maak ik dus gebruik van banners van de verschillende bedrijven waarbij ik aangesloten ben (Hier sta ik natuurlijk wel 100% achter!).

Affiliate Links

Dit is een van mijn grootste inkomens voor mijn blogs. Affiliate links zijn links waar mensen opklikken en als zij vervolgens iets via die link kopen, dan krijg jij een kleine commissie daarover. Voor elke niche heb je wel affiliate links. Zorg er alleen wel voor dat je volledig achter deze affiliate links staat. Het heeft namelijk geen zin om affiliate links te plaatsen, als je toch niet achter deze links staat.

Zo maakte ik laatst een nieuwe website: Moestuin Stekjes

Meer artikelen over affiliate links:

Reviews

Voor reviews krijg je meestal producten opgestuurd. De meeste bloggers hebben hier een budget voor. Als het product dus niet evenveel waard is als je budget, kan je hier eventueel een extra vergoeding voor vragen. Het ligt er volledig aan hoeveel bezoekers je hebt en wat nou eigenlijk je budget is.

Cursussen geven

Offline kan je natuurlijk cursussen geven, maar dit kan ook online. Zo kan je gebruik maken van programma’s zoals Teachable, waarmee je heel makkelijk je eigenlijk online cursussen kan maken. Dit staat sowieso op mijn to-do lijstje voor volgend jaar!

Lees tip: Online geld verdienen | Zo doe je dat!

Een abonnement / membership

Wat dacht je van een betaalde membership area maken? Dit is natuurlijk ook een hele goede manier van geld verdienen. Zorg er dan alleen wel voor dat je al een redelijke fanbase hebt, want anders gaat dit waarschijnlijk niet goed werken.

Geld verdienen met blog

E-books

Zelf ben ik al een tijdje bezig met een e-book. Waarover ga ik natuurlijk nog niet vertellen. Het is echt een hele fijne manier om een beetje geld te verdienen en dan ook nog eens je lezers informeren over verschillende zaken. Voor een e-book heb je ook niet heel veel dingen nodig. Je kan zelfs een e-book maken in Word!

Lezingen / Webinars

Een hele goede manier om indirect, maar ook direct geld te verdienen is het doen van lezingen. Het geven van lezingen in je omgeving is een goede manier om indirect geld te verdienen. Je geeft een (gratis) lezing en vervolgens stuur je die door naar je blog. Als je je blog goed in elkaar hebt gezet, met banners en affiliate links, dan kan je dus geld verdienen met je blog. Ook kan je natuurlijk geld vragen voor deze lezingen. Daarnaast kan je ook betaalde webinars doen.

Evenementen organiseren

Hoe leuk is het om een evenement te organiseren? Wat dacht je bijvoorbeeld van een bloggersevenement waarvoor je een kleine bijdrage vraagt? Zelf zou ik hier niet zo snel een bijdrage voor vragen, maar dit is natuurlijk wel een hartstikke goede manier om te doen! Daarnaast kan je ook een evenement organiseren met gave lezingen waarvoor je vervolgens een toegangsprijs voor vraagt.

Betaalde nieuwsbrief

Ja, een betaalde nieuwsbrief bestaat echt! In deze betaalde nieuwsbrief kan je jouw lezers toegang geven tot exclusieve content. Wat dacht je bijvoorbeeld van printables, extra artikelen of meer tips. Dit kan allemaal! Zelf maak ik alleen gebruik van een gratis nieuwsbrief voor mijn lezers, maar een betaalde nieuwsbrief is natuurlijk ook een hele goede manier om geld te verdienen!

Van welke methoden maak jij gebruik om geld te verdienen met je blog?

Are you the looking for ways to earn money with your blog or do you want to make money with your blog? Then you should read this article. In this article I will give tips and tricks on how to earn money online. In this blogging tips blog tips I will give the best tips for beginners. For Business | Travel | Writing | Blogger | Social Media | For Teens | Tumblr | Lifestyle | Successful | #bloggingtips #bloggingforbeginners #startablog

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *