SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
Google Analytics Begrippen; dit moet je begrijpen! | The Google Guide
0 Reacties

Geschreven door Tessa van Verk

mei 12, 2018

Als je begint met het gebruiken van Google Analytics, dan word je overspoeld door alle verschillende vakterminologie en digitale termen. Om goed op weg te kunnen met Google Analytics is het belangrijk de Google Analytics begrippen te kunnen en te begrijpen. In het artikel van vandaag vertel ik meer over de basisbegrippen van Google Analytics, die belangrijk zijn om te weten als je blogt of een website beheert.

Dit is het tweede artikel van de nieuwe blogreeks ‘The Google Guide’. De komende tijd zal er regelmatig een nieuw deel online komen met nieuwe tips en informatie over de verschillende toepassing van Google, die handig zijn om te weten als blogger. Vorige week schreef ik in het eerste artikel waarom Google Analytics een belangrijk programma is voor bloggers en website-eigenaren.

Google Analytics Begrippen; dit moet je begrijpen.

Celine schreef een jaar geleden zelf op The Blog Boss al over Analytics. Sindsdien zijn er een aantal dingen veranderd en ik zal iets dieper op andere begrippen ingaan.

Het doelgroepoverzicht is voor bloggers en website-beheerders een belangrijke pagina om te begrijpen. In dit overzicht zie je hoeveel bezoekers jouw website hebben bezocht. Rechts bovenin kun je een bepaalde periode selecteren, waarop je graag wilt analyseren.

Gebruikers en nieuwe gebruikers

Het eerste begrip wat we tegenkomen zijn de gebruikers. De gebruikers zijn jouw unieke bezoekers. Daarnaast staan de nieuwe gebruikers. Dit zijn unieke bezoekers die jouw website (in de meetperiode) niet eerder hebben bezocht. In het cirkeldiagram aan de rechterkant van de pagina staan de nieuwe bezoekers (New Visitor) en terugkerende bezoekers (Returning Visitor) schematisch weergeven.Google Analytics Begrippen

Sessies

Een sessie is de periode dat een bezoeker actief is op jouw website. Dit getal is altijd hoger, dan het getal van de gebruikers en de nieuwe gebruikers. Dit komt omdat een bezoeker, soms meerdere sessies heeft. Aan één bezoeker kunnen zomaar vijf verschillende sessies vastzitten. Vervolgens wordt er een gemiddelde getrokken van het aantal sessies per gebruiker. Hoe vaak komt een gebruiker gemiddeld op jouw website.

Paginaweergaven

Er wordt bij de paginaweergaven aangetoond hoeveel pagina’s de gebruikers in totaal hebben bezocht. Wanneer een pagina meerdere malen door dezelfde persoon wordt bezocht, wordt dit ook meegeteld in het totaal van de pagina weergaven. De statistiek pagina’s/sessies geeft een gemiddelde hoeveel pagina’s een bezoeker gemiddeld bezoekt. Hoelang een bezoeker gemiddeld op jouw website verblijft is te zien bij het statistiek van de gemiddelde sessieduur.

Bouncepercentage

De bouncepercentage wordt vaak verkeerd begrepen. De bouncepercentage geeft aan hoeveel procent van de bezoekers de website heeft verlaten met slechts één sessie. Dit betekent dat de bezoeker na het bezoeken van bijvoorbeeld de homepagina of een blogartikel de website weer heeft verlaten zonder een nieuwe actie uit te voeren. Goed om te weten, natuurlijk!

Meer lezen over Google?

Mijn naam is Tessa van Verk, student Communicatie op Hogeschool Rotterdam en (food)blogger op Dagelijks Glutenvrij. De komende maanden neem ik jullie mee in de wereld van Google, in de Google Guide. Heb je een specifieke vraag of wil je graag iets duidelijker hebben uitgelegd over Google of één van de andere onderwerpen, die ik bespreek? Reageer onder de artikels of stuur een mailtje naar contact@dagelijksglutenvrij.nl. Bekijk ook eens mijn portfolio.

Welke Google Analytics Begrippen zijn voor jou onduidelijk?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Het is de laatste maand van 2019 en daarom is het belangrijk om je weer voor te bereiden op je blog promoten in 2020. Ik ga het zeker weer anders aanpakken en dan ook mijn promotie strategie. Er zijn een hoop verschillende manieren om je blog te promoten, maar wat...

Betere foto’s maken voor blog | Zo doe je dat!

Betere foto’s maken voor blog | Zo doe je dat!

Goede foto's op een blog zijn erg belangrijk. Deze foto's trekken mensen aan en lezers verwachten dan ook goede foto's op jouw blog. Ze willen je gezicht zien, mooie foto's van producten en andere blog-gerelateerde foto's. Maar wat als je geen fotograaf bent? Kan je...

Meer blogs

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

Affiliate programma’s voor 2020: De beste!

Affiliate programma’s voor 2020: De beste!

Geld verdienen met je blog, iedereen wil dat natuurlijk wel. In 2020 zijn er ook weer een hoop affiliate programma's te vinden op het internet. Echter is het niet erg handig om je meteen voor alle affiliate programma's aan te...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This