SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
Gratis thema’s voor WordPress. Mijn vijf favorieten!
8 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

april 16, 2017

Wie houdt er nou niet van gratis? Ik gebruik zelf een betaald thema, maar er zijn zoveel prachtige gratis thema’s voor WordPress te verkrijgen. Ben jij opzoek naar een nieuwe thema of ben jij gewoon benieuwd welke gratis thema’s te verkrijgen zijn?

Shop Isle

Ik houd van hele mooie, maar wel rustige thema’s. Ik heb liever dat ik meer met mijn foto’s kan spelen, dan dat mijn thema te veel afleidt. De header bovenaan is ook erg mooi, maar daar moet natuurlijk wel de juiste foto voor gebruikt worden.

Forever

Dit is een thema die je heel makkelijk kan bewerken. Het is een rustig thema, dus je kan makkelijk prachtige foto’s toevoegen en natuurlijk ook een mooie sidebar creeëren.

Gratis thema's voor WordPress

Engager

Wauw. Dit is echt een prachtig thema! Dit thema heeft een prachtige slider en een leuke startpagina. Met dit thema ziet jouw blog er tenminste anders dan anders uit.

Odierlite

Als ik niet het thema had die ik nu had, dan zou ik zeker dit thema gebruiken. Deze lijkt eigenlijk een beetje op het thema wat ik nu heb. Ik houd van een slider en het ziet er gewoon heel mooi en rustig uit.

Craze

Dit is een erg druk thema, maar wel erg mooi om te gebruiken voor bijvoorbeeld jouw fashion blog. Bij dit thema is het wel erg belangrijk dat je de rest een beetje rustig houdt. Gekke lettertypes of andere drukke dingen zijn hier niet van de partij. Anders wordt het gewoon echt teveel.

Gotta love a nice free theme

Hoe krijg ik deze gratis thema’s?

Je gaat eerst heel simpel naar de dashboard van jouw WordPress(.org) site. Als je niet op WordPress.org zit, dan raad ik je aan om daar zeker naar toe te verhuizen. Wanneer je in je dashboard zit, ga je naar weergave > thema’s > nieuwe toevoegen. Als je dan rechts boven kijkt, dan zie je een zoek optie en daar kan je de namen van de gratis thema’s in typen, die ik hierboven heb genoemd. Je kan natuurlijk ook zelf opzoek gaan naar nieuwe gratis thema’s voor WordPress.

Ga je ook jouw thema veranderen en wat denk je wat beter is, een gratis of betaald thema?  

Vond je deze blog post interessant? Pin het dan voor later!

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Het lijkt net alsof iedereen een website kan maken, maar dat is eigenlijk niet zo. Er komt veel meer kijken dan alleen maar een mooi design en daarom is dat thema van jou helaas niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan SEO of aan het feit dat je website zo klantvriendelijk...

Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Het is de laatste maand van 2019 en daarom is het belangrijk om je weer voor te bereiden op je blog promoten in 2020. Ik ga het zeker weer anders aanpakken en dan ook mijn promotie strategie. Er zijn een hoop verschillende manieren om je blog te promoten, maar wat...

Meer blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

8 Reacties

 1. thebeautyblognl

  Zelf heb ik een betaald thema maar voorheen gebruikte ik ook gratis thema’s. Er zijn zo veel leuke! 🙂 Fijn paasweekend! x

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik heb ook een betaald thema haha! Toch zijn er heel veel mooie gratis thema’s!

   Antwoord
 2. Emma

  Ik heb een betaald thema, ik vind de gratis thema’s lastig en je kan geen hulp krijgen door een profesioneel iemand en met een gekochte kan dat wel als je vragen hebt.

  Antwoord
 3. an

  Wat kost zo een betaald thema eigenlijk ongeveer? Mooie handige blog groetjes an creatief ( beginner bloggen met wordpress )

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik heb 30 euro voor mijn thema betaald. Je hebt ze ook goedkoper en natuurlijk duurder. Het ligt er echt aan wat jij precies wilt 🙂

   Antwoord
 4. Natascha

  Ik heb zelf een betaald thema maar heb vroeger ook nog gebruik gemaakt van de gratis thema’s 🙂 Als je een beetje handig bent met css kan je er vaak nog hele leuke dingen mee doen!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik heb ook een betaald thema! Ik vind deze echt tien keer fijner.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This