Het starten van een blog | De meest gestelde vragen
0 Comments

Written by Celine Klooster

februari 10, 2019

Het starten van een blog is altijd erg lastig. Je krijgt dit niet in een paar uurtjes voor elkaar. Om het proces toch wat makkelijker te maken heb ik de meest gestelde vragen voor het starten van een blog op een rijtje gezet. 

Het starten van een blog

Self Hosted vs. gratis blog platformen. Welke is het beste?

Hierover is eigenlijk maar één antwoord mogelijk en dat is self hosted. Toen ik net begon met bloggen, begon ik op een platform genaamd Blogspot, oftewel Blogger. Dit is een gratis platform waarop je een blog kan maken. Echter liep ik al snel tegen een hoop valkuilen aan en had ik meteen spijt dat ik niet voor een self hosted platform had gekozen. Na een jaar (Ja, na een jaar pas), koos ik ervoor om een hosting te kopen en over te stappen naar WordPress.org. 

Lees tip: Overstappen van Blogger naar WordPress

Lees tip: Self Hosted vs. gratis blog platformen. Welke is het beste?

Kies dan ook zeker voor een self hosted platform zoals WordPress(.org). Verderop in deze post lees je welke hosting ik hiervoor aanraad. 

Pin voor later

Are you starting a blog? Then you should keep these things in mind! In this blog post I tell you about all the frequently asked questions and all the things you should know. In this article I talk about how to make money for free, all the tips for beginners, work at home, an amazing checklist and of course, WordPress. Want to know all the nice ideas to improve your writing skills? This is the place to be! #BloggingTips #BloggingForBeginners #BloggingAdvice

Waar zou ik over bloggen? Hoe kies ik een niche?

“Waar ben ik goed in?”. Dat is de eerste vraag die je zou moeten stellen. Ga niet over een bepaald onderwerp bloggen, omdat je toevallig veel geld kan verdienen met dat onderwerp. Schrijf over iets waar je echt een passie voor hebt en probeer goed na te denken over het onderwerp. 

Probeer daarnaast niet teveel onderwerpen in een blog te stoppen. De reden waarom ik een tweede blog ben gestart is omdat ik heel graag wilde bloggen over bloggen. Dit deed ik al op The Beautyboulevard, maar dat past natuurlijk helemaal niet goed bij elkaar. Zie je het al voor je.. Een beauty en fashion blog met daarin ook nog eens wat blog tips tussendoor gegooid. Ja klopt, dat werkt gewoon niet. 

Hoe kies ik een naam voor mijn blog?

Dit is natuurlijk een lastige vraag. Toch heb ik daar een heel handig artikel voor geschreven! Zo kom je er zeker uit! Als ik een korte tip mag geven.. Neem gewoon goed je tijd! Denk er goed over na en zorg ervoor dat je over alles hebt nagedacht. Meer tips lezen? Lees dan mijn blog over het kiezen van een naam voor je blog.

Lees tip: Blog naam kiezen. Hoe krijg je er geen spijt van

Welke hosting zou ik kiezen voor het starten van een blog?

Een hosting kiezen is altijd erg lastig. Zo begon ik een paar jaar geleden met een hosting die eigenlijk veel te duur was en niet aan mijn verwachtingen voldeed. Iedereen wil gewoon een goede hosting zonder de hoofdprijs te betalen. Een tijdje geleden heb ik uitgezocht wat de beste hosting voor bloggers is. Lees zeker mijn artikel hier eens over.

Lees tip: Webhosting: Waar moet je op letten?

Uit mijn research kwam Vimexx als beste uit de test. Deze hosting is al vrij bekend in Nederland en staat echt hartstikke goed aangeschreven. Zo ben ik al een tijdje klant bij Vimexx en het is echt een hartstikke goede hosting! Mijn website is snel, de klantenservice is geweldig (zie: antwoord binnen een paar minuten!) en hij is ook nog eens heel goed betaalbaar.

Lees tipDe beste hosting voor bloggers

Heb ik een betaald thema nodig?

Nee! Het is dan wel een aanrader, maar het je hebt het niet per se nodig. Als je er toch over na zit te denken om een thema aan te schaffen om je zo te onderscheiden van de rest, dan raad ik je zeker aan om eens te kijken naar onderstaande websites. Dit zijn websites met hele uiteenlopende prijzen en thema’s. Zo is er voor ieder wat wils!

Lees tip: Blog thema kopen | Waar moet je op letten?

Welke plugins heb ik nodig?

Als je gebruik maakt van WordPress.org (degene waarbij je een hosting moet kopen), dan kan je tussen een heleboel plugins kiezen. Er zijn eigenlijk een paar plugins die echt een must zijn. Zo heb je Yoast SEO die ervoor zorgt dat je jouw blog posts kan optimaliseren. Door je blog posts te optimaliseren kom jij uiteindelijk hoger in Google terecht wat vervolgens weer leidt tot meer bezoekers.

Wil je achter alle beste plugins komen? Lees dan zeker mijn post over de beste WordPress plugins voor bloggers.

Met welke social media platformen zou ik beginnen? 

Er zijn super veel social media platformen op het internet. Als ik drie social media platformen moest aanraden zou ik Facebook, Pinterest en Instagram zeggen. Probeer echter wel al je gebruiksnaam aan te maken op alle andere social media platformen die er bestaan. Je wilt namelijk niet dat jouw naam zomaar wordt afgepakt. 

Daarnaast raad ik aan op je op één social media platform tegelijk te focussen. Optimaliseer eerst het ene platform en dan pas het andere. Een grote aanrader is om je eerst te focussen op Pinterest. 

Meer lezen over Tailwind of Pinterest? Check dan deze artikelen: 

Heb ik een email lijst nodig en hoe begin ik er een? 

Ja! Alsjeblieft, begin meteen met het verzamelen van email adressen. Een email lijst is zo belangrijk en je gaat echt spijt krijgen van het feit dat je niet eerder bent begonnen met het starten van een email lijst (tenminste, ik heb nu echt heel erg spijt!). Een email lijst zorgt voor meer bezoekers en daarnaast is het via je email lijst ook een stuk makkelijker om echt in contact te komen met je lezers.

Benieuwd welk programma je nodig hebt om een email lijst te starten? Lees dan mijn blog over email service providers.

Hoe vaak per week moet ik bloggen? 

Ten eerste, je moet bloggen niet als verplichting zien. Je moet het zien als iets leuks en als iets om mee te ontspannen. Daarnaast raad ik het aan om goed te kijken naar je planning. Hoeveel per week kan jij bloggen en zorgen voor goede kwalitatieve producten? Wordt dat één keer per week? Dat kan! Misschien kan je wel vaker bloggen? Of misschien juist minder? Ieder persoon is anders.

Denk echter niet dat je bijvoorbeeld elke dag moet bloggen om veel bezoekers binnen te krijgen. Ga dus niet artikelen afraffelen, omdat je per se elke dag wil gaan bloggen. Zorg ervoor dat je kwaliteit boven kwantiteit gaat.  

Hoe verdien ik geld met mijn blog?

Dit is een vraag die heel veel bloggers stellen. Eerst raad ik je vooral aan om eerst goed de tijd te nemen voor je blog. Denk niet meteen dat je geld wil verdienen met je blog, want dat werkt simpel gezegd niet. Als je al een tijdje bezig bent met bloggen, dan is het zeker een aanrader om eens te kijken naar de mogelijkheden om geld te verdienen met je blog.

Meld je ook zeker aan voor mijn e-course voor het starten van een blog. Dit is een volledig gratis(!) e-course over het starten van een blog en met deze e-course weet je zeker dat je een gigantische voorsprong op iedereen gaat hebben.

freebie!

WORD LID VAN MIJN NIEUWSBRIEF EN ONTVANG DE WORD EEN BLOG BOSS E-COURSE HELEMAAL GRATIS!

Word nu gratis lid en groei je blog en biz!

Ben jij al begonnen met het starten van een blog?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *