Hoe vaak moet je bloggen? (Onverwachte resultaten!)
2 Comments

Written by Celine Klooster

april 28, 2019

Regelmatig kom ik blog posts tegen die adviseren om elke dag te bloggen. Natuurlijk is het belangrijk om regelmatig te bloggen als je verder wil komen met je blog, maar elke dag bloggen is eigenlijk een beetje overdreven. Begrijp me niet verkeerd, er zitten serieuze voordelen aan elke dag bloggen, maar ook een hoop nadelen. Benieuwd hoe vaak je moet bloggen? Lees dan deze blog!

Hoe vaak moet je bloggen?

Voordelen van elke dag een blogpost schrijven

Een reden om elke dag een blogpost te schrijven is als je in een bepaalde niche zit die eigenlijk wel elke dag moet bloggen. Misschien schrijf je wel over de nieuwste fashion items die elke dag uitkomen of misschien heb je wel een nieuwswebsite waarvoor je eigenlijk wel elke dag moet bloggen. Dan kom je er eigenlijk niet onderuit..

Sommige bloggers doen het erg goed wanneer ze een vast schema hebben om te bloggen. Dit kan ik ook begrijpen, want zo wen je eraan om elke dag te bloggen. Je kan hierdoor een gewoonte aanleren waardoor je uiteindelijk elke dag kan bloggen.

Pin voor later

I have received a lot of questions about how often you should be blogging. One thing is for sure, you have to blog frequently and consistent, but how do you do that? If you are looking for ways for starting a blog in 2019, then you are on the right place! In this blog post I will tell you how to do that and how to create a successful blog to earn money. Just my posting frequently! Read this blog for more information. For beginners | For free | Ideas | #BloggingForBeginners | #BloggingTips

Het is daarnaast erg goed voor je SEO om elke dag te bloggen. Hoe meer pagina’s je hebt, hoe meer mogelijkheden je lezers hebben om je te vinden op Google, logisch natuurlijk. Natuurlijk moet je niet alleen maar veel bloggen om goed vindbaar te zijn op Google, maar komt daar nog veel meer bij kijken.

Meer lezen over hoe je hogerop komt in Google? Lees dan deze blogs:

Als je elke dag wil bloggen is het belangrijk dat je goed kan inplannen. Daarnaast kan je er misschien over nadenken om je posts vrij kort te houden of verschillende formaten te gebruiken. Denk hierbij aan een post met veel foto’s of juist een post met een video erin.

Waarom het beter is om wat minder te bloggen

Steeds meer bloggers beginnen minder te bloggen, maar waarom eigenlijk? Het is gewoon hartstikke lastig om elke dag weer goede content te publiceren. Sommige bloggers zijn hier goed in, maar het moet natuurlijk ook gewoon leuk blijven. Dat is dan ook de reden waarom ik twee keer per week blog op The Blog Boss. Daarnaast heb ik nog een ander blog, The Beautyboulevard, waar ik drie keer per week op blog.

Het fijne aan niet elke dag bloggen is dat je echt de tijd kan nemen om een blogpost te schrijven. Als je niets anders doet dan bloggen, dan kun je wellicht makkelijker de tijd nemen om elke dag te bloggen. Maar als je zoals ik ook nog andere dingen doet naast bloggen, dan is niet elke dag bloggen erg fijn. Zo kan ik nu echt mijn tijd nemen om een uitgebreide post te schrijven van rond de 1000 woorden, zodat mijn lezers ook daadwerkelijk wat aan de post hebben.

Hoe vaak moet je bloggen?

Daarnaast houd je natuurlijk ook tijd over als je niet elke dag blogt. Zo focus ik mij momenteel veel op sociale media, zodat ik ook mijn blog kan laten groeien. Bij bloggen komt natuurlijk zoveel meer kijken dan alleen maar artikelen schrijven en het is dan ook belangrijk dat je je blog daadwerkelijk op de markt zet. Zo raad ik het aan om ook eens te focussen op Pinterest:

Blog routine

Zelf maak ik gebruik van een blog schema. Zo post ik woensdag en zondag op The Blog Boss en maandag, donderdag en zaterdag op The Beautyboulevard. Dit werkt voor mij, maar dat hoeft natuurlijk niet voor jou te werken. Sommige bloggers posten eens per week, sommigen elke dag en sommige posten wanneer ze juist geïnspireerd zijn.

Hoe vaak moet je bloggen?

Een grote aanrader is om gebruik te maken van Trello. Dit is een (gratis!) programma waarmee je heel makkelijk verschillende borden kan maken om zo je blogs in te plannen. Zo zie je hierboven een van mijn borden die ik gebruik om mijn blogs in te plannen. Hartstikke handig dus!

Maar stel nou.. Je laptop is kapot en je zou hierdoor dus van je blog routine moeten afwijken.. Uit eigen ervaring is dit erg lastig. Toen ik op vakantie was en dus geen laptop had, wilde ik per se nog bloggen, maar ja dat kon natuurlijk niet. Als je laptop kapot is of als je geen laptop bij de hand hebt, is het misschien een idee om een laptop te huren. Laptops huren is heel makkelijk en hierdoor kan je ervoor zorgen dat je blog routine niet door de war wordt gegooid.

Zelf heb ik wel eens gehad dat ik van mijn blog routine moest afwijken en ik moet zeggen, het is dan erg moeilijk om je blog routine weer op te pakken. Bij Allrent kun je een laptop huren voor een bepaalde periode, of dat nu voor één uur is of juist voor enkele maanden, alles kan! Ook handig als je eens een (blog) workshop geeft! Je hoeft hierdoor nooit meer van je blog routine af te wijken, wat natuurlijk een grote aanrader is!

Hoe vaak moet je volgens jou bloggen?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

2 Reacties

  1. Mieke Van Liefde

    Ik denk dat maar weinig mensen de tijd vinden om dagelijks te bloggen, tenzij het hun enige broodwinning is.Ikzelf schrijf vrij lange posts waarbij ik erg hoge kwaliteit wil halen. Daarnaast schrijf ik ook nog een boek, dus het aantal posts per week is miniem. Gelukkig kan je oude blogs updaten en delen die als nieuw zijn voor je nieuwe volgers.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *