Webshop promoten op Pinterest | HOW TO
0 Comments

Written by Celine Klooster

juni 10, 2018

Ik gebruik nu Pinterest ruim een jaar en het is nog steeds de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Toch is Pinterest niet alleen handig om jouw blog te promoten, maar je webshop promoten is natuurlijk ook mogelijk. Dit gaat toch op een iets andere manier dan een blog promoten. Heb jij een webshop en wil je meer bezoekers trekken en daarnaast ook meer sales genereren? Lees dan zeker even deze blog post.

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Webshop promoten met verticale pins

Zorg ervoor dat je verticale pins gebruikt. Deze kan je maken door bijvoorbeeld Canva te gebruiken of je producten ook verticaal te fotograferen. Horizontale pins vallen totaal niet op op Pinterest en het is dan ook echt een aanrader om verticale pins te maken.

Webshop promoten via bloggers

Misschien heb je helemaal geen zin om met Pinterest te beginnen en alles zelf uit te vogelen. Dan is er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om met bloggers samen te werken die op Pinterest zitten. Dit kan tegen een klein bedrag, maar je kan natuurlijk ook altijd gebruik maken van affiliate links. Als een blogger dan al toevallig jouw product heeft gekocht, dan heeft deze blogger een grotere neiging om het product alsnog te promoten met affiliate links. Met affiliate links verdient de blogger een klein bedrag over de sale.

Gebruik Tailwind

Tailwind is sowieso een must als je Pinterest gaat gebruiken. Ik begon eigenlijk direct met Tailwind toen ik Pinterest begon te gebruiken en dit is nog steeds echt een hartstikke goede keuze. Kort samengevat zet ik even een aantal geweldige functies op een rijtje. Ten eerste heeft Tailwind een SmartSchedule. Dit zorgt ervoor dat jouw pins op de beste tijd worden gepubliceerd. Zo ben je er 100% zeker van dat jouw pin bij de juiste personen op de juiste tijd terecht komt. Daarnaast heeft Tailwind een browser extensie, waarmee je dingen kan pinnen vanuit je browser. Deze extensie heeft een bulk functie, waarmee je ruim 200 pins tegelijk kan pinnen. Het is dan ook handig om van deze functie gebruik te maken, want dit scheelt echt verschrikkelijk veel tijd.

Als je er toch niet helemaal uitkomt, heeft Tailwind altijd nog een goede klantenservice die je helpt bij elk klein dingetje. Zo kwam ik in het begin niet helemaal goed uit bij bepaalde dingen en stuurde ik gewoon even snel een berichtje naar een van de medewerkers en kreeg ik meteen weer een berichtje terug. Super handig dus!

Als je meer wil lezen over Tailwind dan moet je echt even de artikelen lezen die ik hieronder heb gezet.

Meer lezen over Tailwind of Pinterest? Check dan deze artikelen: 

20/80

Pin niet alleen maar van je webshop, maar ook van andere pinners. Heb je bijvoorbeeld een webshop waarin je beauty producten verkoopt? Pin dan beauty producten van andere mensen naar jouw boards. Ik raad het aan om 20% van jezelf te pinnen en 80% van andere mensen. Zo weet je zeker dat ook jouw pins gezien worden.

webshop promoten

Board maken

Maak altijd een board waar je alleen pins van jezelf op pint. Als je een voorbeeld wil hebben van welke boards je allemaal kan maken, neem dan even een kijkje op mijn Pinterest profiel. Heb je bijvoorbeeld een fashion shop, maak dan één board om jouw eigen producten in te pinnen en maak daarnaast ook andere boards aan om andere pins in te pinnen. Zo kan je bijvoorbeeld een zomer kleding board aanmaken, maar ook een winter, herfst en lente kleding board.

Opvallende pins

Een webshop promoten doe je met opvallende pins. Vallen je pins niet op? Dan kan je beter stoppen met pinnen. Toen ik net begon met pinnen, gebruikte ik altijd pastel tinten en allerlei lichte kleuren. Dat is niet erg handig, want dat valt natuurlijk helemaal niet op. Toen ik eenmaal mijn pins veranderde en felle kleuren begon te gebruiken, kreeg ik meteen een hoop nieuwe repins en daarnaast een hoop bezoekers naar mijn website. Maak dus zeker gebruik van verticale pins met felle kleuren. Daarnaast kan je het beste in je pins niet teveel tekst gebruiken, maar genoeg tekst om iemand aan te sporen jouw website te bezoeken of een sale te maken. Als je een voorbeeld nodig hebt kan je alsnog mijn Pinterest profiel bekijken.

Beschrijvingen

Je pins zijn natuurlijk niet alleen belangrijk, maar ook de beschrijvingen van je pins zijn erg belangrijk. Zo moet je ervoor zorgen dat er genoeg zoektermen in je beschrijving staan. Als ik bijvoorbeeld een pin maak over blog tips. Dan zoek ik op Pinterest naar “blog tips” en dan zie je erboven alle relevante zoektermen die je dus in jouw beschrijving kan gebruiken. Heel handig dus. Als je nog niet helemaal begrijpt wat ik bedoel, bekijk dan even de foto hierboven. Die spreekt voor zich.

Webshop promoten met groep borden

Groep borden zijn echt een must have als je op Pinterest zit. Groep borden zijn eigenlijk borden met een hoop personen waar jij vervolgens jouw pins weer op kan delen. De pins die je hierop deelt hebben vervolgens weer een veel grotere mogelijkheid om gerepind te worden en om zo uiteindelijk viral te gaan. Ik zit in ruim 50 groep borden en stuk voor stuk helpen ze mijn pins om meer zichtbaarheid te krijgen. Let wel op in verband met een Etsy shop, of je wel je eigen producten mag delen. Dit staat meestal in de beschrijving van de groep bord.

Als je eruit bent aan welke groep borden je wil deelnemen, moet je simpelweg de eigenaar even een mailtje sturen. Het emailadres staat dan ook meestal in de beschrijving. Ook kan je de eigenaar een berichtje sturen op Pinterest. Ik heb zelf ook drie groep borden, *Pin Your Blogs*, Beauty bloggers groupboard en Bloggers Nederland. Als je bijvoorbeeld beauty producten heb, kan je deze in de groep beauty bloggers groupboard promoten, mits je je aan de regels houdt. Check daarnaast de lees tip hier beneden voor meer groep borden.

Lees tip: Blog traffic verhogen via Pinterest.

Tailwind tribes

Gebruik je Tailwind? Dan is het sowieso echt een aanrader om Tailwind tribes gebruiken. Echter heb je hier alleen een Tailwind account voor nodig die je gewoon gratis kan aanmaken. Je hoeft dus geen betaald abonnement te hebben om Tailwind tribes te gebruiken. Met Tailwind tribes zorg je ervoor dat je pins meer worden gerepind. Elke maand pin ik dan ook al mijn nieuwste pins in deze Tailwind tribes. Ik merk dan echt dat mijn pins veel meer gerepind worden. Lees de lees tip hieronder aan welke Tailwind tribes jij zeker moet deelnemen. Klik hier om (gratis!) lid te worden van Tailwind. Zelf heb ik ook een aantal Tailwind tribes. Mijn tribe *Pin Your Blogs*, is voor alle bloggers en webshop eigenaren. De tribe Beauty Bloggers Tribe is voor alle beauty bloggers en beauty shop eigenaren. Daarnaast heb ik nog een tribe genaamd Dutch Bloggers. Deze tribe is natuurlijk voor alle Nederlandse bloggers of webshop eigenaren.

Lees tip: Jouw bezoekersaantallen verhogen met Tailwind tribes.

Regelmatig pinnen

Je kan alleen je webshop promoten door regelmatig te pinnen. Ik ken zoveel webshop eigenaren en bloggers die dan zeggen dat ze Pinterest gaan gebruiken, maar vervolgens toch niet doen, omdat ze simpelweg te lui zijn. Je kan natuurlijk handigmatig pinnen, maar je kan ook een Pinterest scheduler gebruiken om dit te doen. Vergeet gewoon niet om regelmatig te pinnen en dan zul je echt zien dat jouw bezoekers en sales vergroot zullen worden.

Ben jij al een expert in het promoten van je webshop en maak je al gebruik van Pinterest?

Are you looking for ways to promote your webshop on Pinterest, Instagram, Facebook or even Snapchat? Then this is the right place to be! In this tutorial I will give you tips, tricks, ideas and inspiration on how to promote your webshop on Pinterest. Do you have lots of products or are you in the fashion, beauty, lifestyle or any other business? Then check out this blog post! Starten | Photography | Layout | Packaging | Clothes | Logo | Marketing | Ecommerce | Name | Template

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *