SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
Instagram Engagement | 6 tips om meer volgers te krijgen
4 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

juni 3, 2018

Iedereen gebruikt Instagram. Het is een van de meest bekendste social media platforms. Toch is het erg lastig om te groeien op Instagram en het algoritme maakt het er niet makkelijker op. Een tijdje geleden ben ik achter een aantal hele handige tips gekomen om jouw Instagram engagement te vergroten.

Wees actief voor je Instagram engagement

Ik was vroeger nooit erg actief op Instagram. Ik postte dan wel elke dag foto’s, maar dat was het dan ook wel weer. Het is belangrijk dat je regelmatig foto’s van andere mensen liket. Zo kies ik meestal een hashtag uit die ik vaak gebruik en like ik vervolgens de foto’s die ik dan ook daadwerkelijk mooi vind.

De juiste telefoon

Het is belangrijk om een goede telefoon te hebben met de juiste camera. Je kan dan wel heel leuk een prachtige camera hebben, maar die kan je natuurlijk niet overal meenemen. Daarom ben ik momenteel verliefd op de Samsung Galaxy S9. Deze telefoon heeft een 12 megapixel camera achterop en een 8 megapixel camera voorop. Deze megapixels zorgen natuurlijk voor goede foto’s. Ook heeft de camera een flitser en wat ik vooral belangrijk vind is autofocus. Mijn huidige telefoon heeft geen autofocus en dat is vrij vervelend. Daarnaast heeft Samsung Galaxy S9 gezichtsherkenning, wat natuurlijk ook erg handig is.

Instagram engagement

Stel een vraag in je beschrijving

Uit ervaring merk ik dat als je een vraag stelt in je beschrijving van een post, dat je een hoop reacties hierop terugkrijgt. Ook heb ik altijd de neiging om op een post te reageren als iemand een vraag stelt in de beschrijving.

Lees tip: Hashtag finder 2.0 | Groei jouw Instagram met Tailwind

Reageer op alle reacties

Het is erg belangrijk dat je op alle reacties op je post reageert. Hierdoor komt je post hoger in de zoekresultaten en dat leidt dus weer tot een hogere Instagram engagement.

Gebruik hashtags

Het is misschien een beetje voor de hand liggend, maar het is heel belangrijk om hashtags te gebruiken. Echter, niet zomaar hashtags, maar hashtags die dan ook echt bij je foto passen. Zo gebruik ik fashion hashtags als ik een foto over kleding post en zo gebruik ik beauty hashtags als ik een beauty product post. Daarnaast analyseer ik welke hashtags het goed en welke hashtags het slecht doen. De slechte hashtags moet je dan natuurlijk niet gebruiken. Gebruik daarnaast ook alle 30 hashtags.

Call to Action

Doe altijd een call to action in de beschrijving van je post. Dit kan bijvoorbeeld zijn “klik op de link in mijn bio om mijn blog te lezen” of “klik in de link in bio om mee te doen aan de winactie”.

Wat doe jij om je Instagram engagement te laten groeien?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Beste Pinterest Marketing Strategieën voor 2020

Pinterest verandert constant en daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit platform. Ook in 2020 is er weer een hoop veranderd en daarom is het belangrijk om jouw Pinterest strategie aan te passen. Je kan dus nog meer uit...

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Eigen website maken: Waarom je het niet moet doen

Het lijkt net alsof iedereen een website kan maken, maar dat is eigenlijk niet zo. Er komt veel meer kijken dan alleen maar een mooi design en daarom is dat thema van jou helaas niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan SEO of aan het feit dat je website zo klantvriendelijk...

Meer blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

4 Reacties

  1. Nicky

    Hier heb ik zeker wat aan! Ik maak nu gebruik van mijn blog instagram en kan wel alle hulp goed gebruiken

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This