De Instagram grid gaat veranderen ..
15 Comments

Written by Celine Klooster

september 24, 2017

Ik schrok toen ik dit nieuws las. Het is toch echt waar, de Instagram grid gaat veranderen. Al onze mooie feeds en creaties gaan verdwijnen, doordat Instagram het een goed idee vindt om de grid te veranderen. Wanneer deze officieel gaat veranderen, dat is nog niet duidelijk. Het enige wat ik jullie kan zeggen dat er grote veranderingen gaan gebeuren..

De Instagram grid

Leuk he? Dat algoritme van Instagram. Opeens zie je posts in je feed van ruim drie of vier dagen geleden. Recente posts die kan je bijna niet meer zien en bij mij zijn de likes heel erg verminderd. Toch luistert Instagram niet naar haar gebruikers en daar moet natuurlijk wel een goede reden achter zitten.

De Instagram grid

De laatste tijd ben ik druk bezig met mijn feed te verbeteren. Hier heb ik veel tijd en werk in gestoken en nu begint het tenminste al op iets te lijken. Sinds kort besteed ik ook veel meer tijd op Instagram, omdat ik toch echt merk dat Instagram een belangrijk deel van mijn blog is. Ook is Instagram een van de populairste social media platforms en dat kan ik dus echt niet achterwegen houden. Ik post nu elke dag een foto op Instagram.

Grid

Ik had dus heel veel tijd hieraan besteed, totdat ik hoorde dat de grid gaat veranderen. We hebben nu een grid van 3×3. Een mooi formaat en een formaat waar iedereens feed aan aangepast is. Instagram is met het geweldige idee gekomen om de grid te veranderen naar 4×4. Wanneer ze dit gaan doen, dat weet ik helaas nog niet, maar ik sta er tenminste niet voor te springen.

De Instagram grid

Stiekem hoop ik dat Instagram met de optie komt om of een 4×4 feed te hebben of een 3×3 feed. Dit lijkt me alleen heel onwaarschijnlijk. Het enige voordeel van deze 4×4 feed is dat ik dan de mogelijkheid heb om mijn feed zo aan te passen dat ik twee witte foto’s en 2 gekleurde foto’s kan plaatsen om zo mijn feed mooier te maken. Ik heb namelijk soms het probleem dat ik witte foto’s tekort kom.

Wat vind jij van deze verandering?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

15 Reacties

 1. Shanie

  Ik vind het ook totaal niet nodig om dat aan te passen. Er zijn veel mensen die enorm veel tijd hebben gestoken in het maken van een mooie feed en dat is dan allemaal voor niets geweest. Ikzelf heb dat probleem niet maar ik kan de frustratie begrijpen. Instagram zou beter de dingen veranderen waar we om vragen in plaats van tegen te werken! :/

  Antwoord
 2. Mirthe

  Gaan al je foto’s dan verwijderd worden? NO WAY TOCH HE?!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Nee nee! Geen paniek haha. Ze worden alleen in plaats van 3×3, 4×4 gezet 😉

   Antwoord
 3. Jessica

  Ik had zoiets al gehoord ja. Nu ben ik niet bezig met de perfecte grid, maar het lijkt me zwaar irritant als je dit wel hebt! Ik vind dat algoritme echt iets om van te kotsen. Zo niet fijn!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik ben eigenlijk wel bezig met de perfecte feed.. Maar goed, dan beginnen we wel weer opnieuw.

   Antwoord
 4. Aartie

  En ik ben nog zo aan het wennen aan die algoritme :-/. Zo lastig hè. Ik weet niet of ik 4×4 wel wat vind. We gaan het zien.

  Antwoord
 5. Alyssa

  De keuzes die IG de afgelopen tijd gemaakt heeft, zijn voor zoveel mensen niet te begrijpen… Ik vraag me soms af of ze zelf wel doorhebben dat dit niet oke is. Het algoritme vind ik zelf erg vervelend.

  Antwoord
 6. Ingrid Ferwerda-Jacobs

  Ik denk dat het juist goed is. Iemand die jouw account bezoekt, wil de foto’s dan waarschijnlijk nader bekijken (groter zien)…

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Daar zeg je me wat.. Zo heb ik er nog niet eens over nagedacht!

   Antwoord
 7. Hannah Kagenaar

  Dit kunnen ze echt niet maken….. Ze moeten eerst vragen aan de gebruikers wat zij willen. Ze gaan hele feeds slopen. Sommige accounts hebben hele kunstwerken door middel van de huidige grid..

  Antwoord
 8. Eva

  Instagram luistert inderdaad echt totaallll niet naar zijn gebruikers… Zo jammer want daar kunnen ze veel uithalen. Mijn feed is niet per se afgesteld op 3×3 maar ik zou het erg jammer vinden als mijn illustraties (want mijn instagram staat vol met mode illustraties) nog kleiner worden in de feed en het daardoor rommelig wordt. Hopelijk bedenken ze zich nog

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Noujaa.. We zullen zien.. Misschien gaat er helemaal niets gebeuren na alle negatieve berichten haha

   Antwoord
 9. Ratelaar

  Ik zit amper op instagram. Nog niet echt ontdekt.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *