SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Instagram story highlight covers | Hoe maak je dat?

Instagram is een erg belangrijk social media platform voor bloggers. Ik gebruik het nu al een tijdje en ik vind het echt een geweldig platform. Zo maak ik graag een mooie feed en wil ik ook dat mijn highlight covers goed bij mijn feed past. Hiervoor maak ik dus mijn eigen Instagram story highlight covers. In deze blog lees je hoe ik dit doe.

Hoe maak je Instagram story highlight covers?

Instagram story highlight covers zijn echt heel makkelijk om te maken. Zo maak ik mijne met Canva. Een programma waarmee je heel makkelijk pins, foto’s, maar ook covers mee kan maken. Elk seizoen verandert mijn feed en zo pas ik ook elk seizoen weer mijn covers aan.

Lees tip: 6 tips om jouw Instagram engagement te vergroten

Instagram story highlight covers

Eerst maak je een template op Canva aan. Ik heb zelf de grootte 540px x 960px gebruikt. Vervolgens kies je op Canva een kleur die je als achtergrond wil. Vervolgens ga je naar elements > icons en kies je daar een icon van. Zo heb ik een computer, waar ik mijn Instagram stories die te maken hebben met bloggen plaats. Vervolgens sla ik de cover op en heb je heel makkelijk een cover gemaakt voor jouw highlights.

Lees tip: Instagram stories verbeteren? Zo doe je dat!

Hoe komen deze op Instagram?

Na het maken van je cover, moet je deze natuurlijk nog op Instagram krijgen. Om dit te doen plaats je eerst je covers in je Instagram stories. Vervolgens ga je naar je highlights en maak je, als je dat nog niet hebt gedaan, een aantal onderwerpen voor je highlights aan. Zo heb ik fashion, beauty, blog tips en goals. Waarschijnlijk ga ik er in de toekomst nog wat meer toevoegen.

Als je deze onderwerpen heb aangemaakt klik je op een van je highlights en voeg je de story toe aan je highlight. Vervolgens klik je op “omslag bewerken” en voeg je die story toe als omslag foto. Heel makkelijk en zo heb je ook nog een goed bij elkaar passende feed!

Heb jij al je eigen Instagram story highlight covers?

Pin It on Pinterest

Share This