Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Het doel van de meeste Instagram gebruikers is toch wel het krijgen van zoveel mogelijk Instagram volgers. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar zeker niet elke manier is even handig. Zo zijn er zelfs manieren die echt grote ergernissen opwekken bij andere Instagrammers en manieren die zorgen dat je bijna geen interactie krijgt op je foto’s. Dit willen we natuurlijk voorkomen. 

Instagram don'ts

Follow and unfollow

Dit is een van de makkelijkste manieren om volgers te trekken maar dit is wel een slechte manier. Zeker als je iedereen gaat ontvolgen. De actieve mensen zullen je ontvolgen en de inactieve mensen blijven je volgen, hierdoor krijg je een hoog volgersaantal en zeer weinig interactie waardoor je account heel ongezond wordt. Een betere versie is het ontvolgen van de mensen die je niet terug volgen, maar pas hier ook mee op, want als je te vaak dezelfde mensen volgt en ontvolgt worden zij niet blij.

Instagram

Foto’s plaatsen en het daarbij laten

Instagram is een social media platvorm die veel tijd kost. Het is echt belangrijk om naast het plaatsen van foto’s actief te blijven. Denk hierbij aan veel liken en vaak reageren op je volgers. Niet alleen bij soort gelijke accounts, maar ook zeker bij persoonlijke accounts. Spread your name through Instagram. Als je reageert onder foto’s doe dit dan niet met een reactie zoals “on fleek” of iets in die trend, maar echt iets wat er goed bij past. Alsof je alle tijd genomen hebt om de reactie te schrijven.

Instagram must do

Terug volgen

Veel mensen hebben een hekel aan een groot volgers getal? Waarom? Terug volgen is juist erg belangrijk om te zorgen dat je account veel interactie krijgt. Door wat liefde terug te geven aan je nieuwe volgers zullen zij ook actiever blijven op jouw account. Zorg er daarnaast voor dat je als je ze terug volgt even een flinke dosis likes geeft om te laten zien dat je ze echt gezien hebt.

Unfollow apps

Dat getal bij volgers schiet de lucht in, maar we hebben ontvolgers. Onze ontvolgers kunnen we makkelijk opsporen via de unfollow apps die je kunt downloaden in de playstore en in de appstore. Ik heb zelf een iPhone en werk graag met de apps Volgers+ en Followers+. Per uur kan je hierop 60 mensen ontvolgen en ze laten je ontvolgers heel goed zien.

Grote vergelijkbare accounts volgen

Dit klinkt misschien als een rare tip, maar dit werkt echt. De “fans” van deze grote accounts volgen namelijk graag de nieuwe volgers van hun fans. Dit zorgt voor nieuwe volgers en vaak blijven ze je ook volgen. Mocht je deze grote accounts na een tijdje niet meer willen volgen kan je ze makkelijk ontvolgen via de unfollow app.

Andere handige apps

Instagram kent helaas geen inplan app die automatisch mag posten, maar ze kennen wel andere handige apps. Tailwind is een app met een tijdsschema die de beste tijd voor je uitkiest om de foto te plaatsen en helpt je met het kiezen van de aller beste hashtags. Je kan hierbij 30 foto’s gratis posten en daarna zal je een abonnement moeten afsluiten. Maar niemand zegt dat je de hashtags niet mag opslaan in een document zodat je ze later kan gebruiken.

Crowdfire zorgt ervoor dat je meer interactie krijgt op je Instagram account (dit werkt ook voor andere social media-accounts). Iedere dag krijg je van de app een berichtje die je helpt met interactie krijgen, zo moet je bepaalde accounts volgen en bepaalde foto’s liken je helpen meer interactie te krijgen. Als je dit iedere dag doet werkt het echt.

Instagram groepen

Op Instagram bestaan verschillende groepen die je helpen met meer interactie. Je moet hier je nieuwste foto delen en dan reageren de anderen uit de groep op jouw foto en zullen ze die liken en jij doet dit bij de anderen. Dit zorgt voor meer responds op je foto’s waardoor ze beter vindbaar zijn en misschien wel in het lijstje met populaire berichten komen en één ding is zeker, dan krijg je pas echt veel nieuwe likes en volgers. Helaas heb je geen invloed erop of je hierin komt.

Dit artikel is geschreven door Emma van Luxe Life Lover. Ben je benieuwd naar nog meer Instagram tips? Laat dan zeker een reactie achter.

10 gedachten over “Acht manieren om je Instagram volgers te laten groeien

  1. Ik ben sinds vorige week begonnen met het reageren op andere accounts. Vaak doe ik dit tijdens het lopen. Dat is mijn Instagramtijd. Het leukste vind ik dat je meteen verschil kunt merken. Je krijgt zelf ook reacties.

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!