Instagram volgers laten groeien? Probeer deze manieren!
10 Comments

Written by Celine Klooster

augustus 20, 2017

Het doel van de meeste Instagram gebruikers is toch wel het krijgen van zoveel mogelijk Instagram volgers. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar zeker niet elke manier is even handig. Zo zijn er zelfs manieren die echt grote ergernissen opwekken bij andere Instagrammers en manieren die zorgen dat je bijna geen interactie krijgt op je foto’s. Dit willen we natuurlijk voorkomen. 

Instagram don’ts

Follow and unfollow

Dit is een van de makkelijkste manieren om Instagram volgers te trekken maar dit is wel een slechte manier. Zeker als je iedereen gaat ontvolgen. De actieve mensen zullen je ontvolgen en de inactieve mensen blijven je volgen, hierdoor krijg je een hoog volgersaantal en zeer weinig interactie waardoor je account heel ongezond wordt. Een betere versie is het ontvolgen van de mensen die je niet terug volgen, maar pas hier ook mee op, want als je te vaak dezelfde mensen volgt en ontvolgt worden zij niet blij.

Instagram

Foto’s plaatsen en het daarbij laten

Instagram is een social media platvorm die veel tijd kost. Het is echt belangrijk om naast het plaatsen van foto’s actief te blijven. Denk hierbij aan veel liken en vaak reageren op je Instagram volgers. Niet alleen bij soort gelijke accounts, maar ook zeker bij persoonlijke accounts. Spread your name through Instagram. Als je reageert onder foto’s doe dit dan niet met een reactie zoals “on fleek” of iets in die trend, maar echt iets wat er goed bij past. Alsof je alle tijd genomen hebt om de reactie te schrijven.

Instagram must do

Terug volgen

Veel mensen hebben een hekel aan een groot volgers getal? Waarom? Terug volgen is juist erg belangrijk om te zorgen dat je account veel interactie krijgt. Door wat liefde terug te geven aan je nieuwe volgers zullen zij ook actiever blijven op jouw account. Zorg er daarnaast voor dat je als je ze terug volgt even een flinke dosis likes geeft om te laten zien dat je ze echt gezien hebt.

Unfollow apps

Dat getal bij volgers schiet de lucht in, maar we hebben ontvolgers. Onze ontvolgers kunnen we makkelijk opsporen via de unfollow apps die je kunt downloaden in de playstore en in de appstore. Ik heb zelf een iPhone en werk graag met de apps Volgers+ en Followers+. Per uur kan je hierop 60 mensen ontvolgen en ze laten je ontvolgers heel goed zien.

Grote vergelijkbare accounts volgen

Dit klinkt misschien als een rare tip, maar dit werkt echt. De “fans” van deze grote accounts volgen namelijk graag de nieuwe volgers van hun fans. Dit zorgt voor nieuwe volgers en vaak blijven ze je ook volgen. Mocht je deze grote accounts na een tijdje niet meer willen volgen kan je ze makkelijk ontvolgen via de unfollow app.

Andere handige apps

Instagram kent helaas geen inplan app die automatisch mag posten, maar ze kennen wel andere handige apps. Tailwind is een app met een tijdsschema die de beste tijd voor je uitkiest om de foto te plaatsen en helpt je met het kiezen van de aller beste hashtags. Je kan hierbij 30 foto’s gratis posten en daarna zal je een abonnement moeten afsluiten. Maar niemand zegt dat je de hashtags niet mag opslaan in een document zodat je ze later kan gebruiken.

Lees tip: Hashtag finder 2.0 | Groei je Instagram met Tailwind!

Crowdfire zorgt ervoor dat je meer interactie krijgt op je Instagram account (dit werkt ook voor andere social media-accounts). Iedere dag krijg je van de app een berichtje die je helpt met interactie krijgen, zo moet je bepaalde accounts volgen en bepaalde foto’s liken je helpen meer interactie te krijgen. Als je dit iedere dag doet werkt het echt.

Instagram volgers groeien met Instagram groepen

Op Instagram bestaan verschillende groepen die je helpen met meer interactie. Je moet hier je nieuwste foto delen en dan reageren de anderen uit de groep op jouw foto en zullen ze die liken en jij doet dit bij de anderen. Dit zorgt voor meer responds op je foto’s waardoor ze beter vindbaar zijn en misschien wel in het lijstje met populaire berichten komen en één ding is zeker, dan krijg je pas echt veel nieuwe likes en volgers. Helaas heb je geen invloed erop of je hierin komt.

Dit artikel is geschreven door Emma van Luxe Life Lover. Ben je benieuwd naar nog meer Instagram tips? Laat dan zeker een reactie achter.

I am sharing six Instagram tips and tricks to help you boost your engagement, increase your followers, and find your target audience. These Instagram tips will help you build your following and get sales from Instagram with step-by-step instructions.

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

10 Reacties

 1. MC Kleuver

  Ik ben sinds vorige week begonnen met het reageren op andere accounts. Vaak doe ik dit tijdens het lopen. Dat is mijn Instagramtijd. Het leukste vind ik dat je meteen verschil kunt merken. Je krijgt zelf ook reacties.

  Antwoord
 2. Nina

  These are great tips! I myself am in several Instagram pods! They are awesome for engagement. I also try to spend some time each day following accounts and interacting.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Indeed! I want to focus on Instagram more next month 🙂

   Antwoord
 3. Kim

  Zijn deze apps wel veilig?

  Antwoord
 4. Soph

  Great post! Will definitely be trying this out.

  Antwoord
 5. Deval Shah

  Awesome Post CELINE !!!!
  gonna need to try similar follow section.
  Hope it works…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *