Gratis spullen voor een blog? | Hoe krijg je die?
30 Comments

Written by Celine Klooster

oktober 9, 2016

Gratis spullen voor een blog? Hoe krijg je die? Ik hoor vaak van mensen ‘oh heb je dit ook weer gratis gekregen voor je blog?’. Nou, eigenlijk heb ik dit helemaal niet gratis gekregen, want ik werk hier hartstikke hard voor. Ik vind bloggen natuurlijk hartstikke leuk, maar het is natuurlijk niet zomaar even een artikeltje schrijven.

Gratis spullen voor een blog

Je kunt het natuurlijk als gratis zien en dat begrijp ik eigenlijk wel. Als ik geen blogger was en naar bloggers zou kijken, dan zou ik ook denken ‘oh heb je dat ook weer gratis gekregen?’. Ik ontken niet, ik vind het hartstikke leuk om dingen te reviewen en überhaupt te bloggen. Als je werk hebt dat je hartstikke leuk vind, dan krijg je toch ook gewoon betaald? Het zou erg raar zijn als je hier niet voor betaald zou krijgen. Net als bij normaal werk hoort het betalen voor mijn werk er ook gewoon bij.

gratis spullen voor een blog

Te blij met producten

Ik merk soms wel dat ik te blij ben met producten. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het echt geweldig om producten te ontvangen, maar soms neem ik dingen te snel aan. Ik moet er wel opletten dat ik niet een beetje ‘underpaid’ wordt. Als je geen blogger bent, dan zou je waarschijnlijk denken ‘huh? Het is toch gewoon geld? Wees er toch blij mee!’. Elk blog op het internet is geld waard en het is net zoals je minder geld krijgt dan dat je eigenlijk doet. Bij een blog is niet alleen de hoeveelheid tijd die je in een blogpost steekt geld waard, maar ook de hoeveelheid bezoekers. Ik zie soms blogs met een super hoog bezoekersaantal en die verdienen dan best een laag bedrag. Dit komt waarschijnlijk, omdat ze zich snel laten overhalen door bedrijven of gewoon snel iets aannemen van bedrijven. Soms durf ik geen nee te zeggen, omdat ik dan het idee heb dat bedrijven dan boos worden (eigenlijk best stom!). Soms doe ik dit hartstikke beleefd en dan worden bedrijven toch nog steeds pissig.

Lees tip: Freebies | Ontvang deze elke maand in je inbox!

Printable

gratis spullen voor een blog

Je zou waarschijnlijk denken, hoe maak je in hemelsnaam een printable bij dit artikel? Ja, dat vroeg ik mij ook eerst af. Ik heb een wishlist voor jullie gemaakt! Ik ga hier op aangeven wat ik met mijn blog verdien en welke producten ik ontvang. Ik doe dit sinds kort in mijn kleine notitie boekje, maar een checklist is natuurlijk ook erg handig! Ik heb deze checklist weer gemaakt in paars en grijs. Als je een andere kleur wilt, dan kun je dit natuurlijk aan mij doorgeven!

Dus.. Krijg jij ‘gratis’ spullen voor een blog?

 

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

30 Reacties

 1. Jamey

  Lol krijg jij alles voor je blog voor niks?!! Ik krijg die vraag ook zoooo vaak.

  Antwoord
  • Celine

   Ik dacht even dat die eerste vraag voor mij bedoeld was haha.

   Antwoord
 2. rachel

  via blogger next door hier terecht gekomen 😉 en ja gratis of niet het is en blijft leuk toch 😀

  Antwoord
  • Celine

   Is inderdaad super leuk! x

   Antwoord
 3. Diana valverde

  Hi there!
  By reading your I totally relate to you.
  I love blogging and I’m still fairly new at this. Everything I review I buy it so all comes from my pocket. I do it gladly because my opinion might help someone else or by what I write someone can connect with it. I do it. Or just because is something I like doing but also because I might help someone or make happy other. 🙂
  Keep doing what you do if it makes you happy! Hope o can learn something from you 🙂

  Antwoord
  • Celine

   Ahw that’s so sweet!

   Antwoord
 4. Mariska

  Vind het niet zo’n probleem als mensen dat vragen. Is een beetje onwetendheid, onhandig geformuleerd en zeker niet slecht bedoeld.

  Ik maak me niet zo druk om ‘underpaid’, ik maak me meer druk om hoe leuk ik iets vind en of ik het bij m’n blog vind passen 🙂

  Antwoord
  • Celine

   Daar moet je natuurlijk ook opletten ;). Maar het is ook zo dat je niet een product van tien euro krijgt, terwijl je normaal een budget krijgt van vijftig euro.

   Antwoord
 5. Jennifer

  I used to think how fun it would be to try free product and it is! But, the reviews, post, social media and sometimes videos that goes along with the product is time consuming and takes a lot of work. So, it is definitely not free.

  Antwoord
  • Celine

   Exactly what you say!

   Antwoord
 6. Ellie Augustin

  I totally agree. You can’t cheap yourself because you know what your blog and your time is worth. I love that list I think I will use it. Thanks so much for sharing.

  Antwoord
  • Celine

   Thankyou for your comment!

   Antwoord
 7. Janine

  Gelukkig heb ik zulke reacties nog nooit gehad en zet ik er altijd bij of het artikel gesponsord is, zo weten de lezers waar ze aan toe zijn. K vind het een best logische vraag maar soms worden ze niet altijd juist geformuleerd. Wel vind ik dat je als Blogger zijnde niet alles moet aannemen omdat je het leuk vind om iets gratis te krijgen.

  Antwoord
  • Celine

   Daar heb je helemaal gelijk in! Al helemaal niet alles aannemen vind ik belangrijk.

   Antwoord
 8. Jess

  Super goed idee! Eens bijhouden wat er binnen komt en buiten gaat!

  Antwoord
  • Celine

   Ik ben er al druk mee bezig!

   Antwoord
 9. Sabine | so far so Sabine

  Ja en als mensen echt brutaal worden komt de volgende vraag; kun je niet een gratis horloge (of wat) voor mij regelen.
  “Ja hoor tuurlijk” denk ik dan hahaha 😉
  Meestal zeg ik dat ze lekker zelf een blog moeten beginnen. Ja en dat is dan teveel werk.
  Hmmm toch gek!

  Xo Sabine

  Antwoord
  • Celine

   Heb je serieus zo’n vraag gekregen? Ik zou wel verwachten dat zo’n vraag in iemands hoofd rondspookt, maar het echt opnoemen is natuurlijk iets heel anders.

   Antwoord
 10. Andreia

  Leuk om te lezen, ik heb zelf nog geen artikelen gehad maar dat heb ik ook niet nodig, ik vind bloggen in het algemeen al heel leuk!

  Antwoord
  • Celine

   Natuurlijk is bloggen in het algemeen ook heel leuk! Soms is het reviewen van een nieuw product ook hartstikke leuk.

   Antwoord
 11. Kim

  Heel herkenbaar! Al vind ik het zelf wel lastig om dan die omschakeling te maken naar geld vragen.

  Vind jij dat ook?

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Daar heb je inderdaad gelijk in, maar toch moet je een beetje respect voor jezelf en je blog houden..

   Antwoord
 12. Sarah

  You make such a good point, it’s not for free, blogging is hard work and a big commitment!

  Antwoord
 13. sherry

  Een mooie blog heb je geschreven.

  Antwoord
 14. Candice - Desert to Jungle

  I understand what you are saying. I write about travel on my blog and also for luxury travel sites. So I get a lot of high value stuff for ‘free’ – hotels, excursions, spa treatments, meals etc. I love what I do and never complain but it’s not the same as being on holiday. I may laze by the pool for while during a stay at an amazing hotel but I’m also spending hours working each day.

  As jobs go, it’s hard to beat, though!

  Antwoord
 15. Engelina

  Super dat je dit artikel schrijft, vooral voor beginnende bloggers is dit erg duidelijk zo.

  Antwoord
 16. Mejuicychoose

  Echt een rare vraag die mensen stellen en ja je hebt gelijk je werkt ervoor! Leuk geschreven ❤️

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *