Instagram fouten die je moet voorkomen. Maak jij deze?
2 Comments

Written by Celine Klooster

augustus 26, 2018

Instagram is denk ik het meest gebruikte social media platform onder bloggers. Instagram gebruik ik vaak om mijn blog te promoten en het werkt dan ook erg goed. Toch heb ik in het verleden veel Instagram fouten gemaakt en heb ik deze gelukkig allemaal weten te voorkomen. Benieuwd naar deze Instagram fouten? Lees dan deze blog.

Instagram fouten

Horizontale afbeeldingen

Het gebruik van horizontale afbeeldingen is echt een grote fout. Maak alsjeblieft gebruik van vierkante afbeeldingen of verticale afbeeldingen. Ik heb zelf als voorkeur vierkante afbeeldingen, omdat dit ook mooi in je feed staat.

Zo voorkom dit

Maak met je camera zo foto’s, dat je ze niet meer hoeft in te kroppen. Zo heb je dus geen last van te kleine foto’s en vallen je foto’s dus meer op.

Het gebruiken van niet genoeg hashtags

Op Instagram mag je maximaal 30 hashtags gebruiken. Maak daarom ook gewoon gebruik van die 30 hashtags. Ik hoor van veel mensen dat het gebruik van 30 hashtags juist niet goed is of juist wel weer. Zelf heb ik hier wat mee getest en voor mij werken deze 30 hashtags het beste.

Zo voorkom je dit

Zelf heb ik een lijst gemaakt van allerlei hashtags die ik per post type gebruik. Zo gebruik ik deze lijst met hashtags. Daarnaast heb ik in Later een lijst met hashtags voor mijn beauty, fashion en travel posts.

Niet regelmatig posten

Hier ben ik zelf ook schuldig aan. Het is natuurlijk erg lastig om regelmatig te posten, vooral als je weinig tijd hebt. Zo is het handig om een vast schema te hebben om regelmatig te posten.

Lees tip: Gratis Auto Posting Instagram posts

Zo voorkom je dit

Maak zeker gebruik van Later. Dit is een gratis Instagram schedule programma, die jouw posts automatisch publiceert. Heel handig dus, want zo hoef je er niet meteen aan te denken als je een Instagram post moet plaatsen. Zo krijg je het voor elkaar om regelmatig te posten.

Het niet gebruiken van een call to action

Heel veel mensen schrijven een Instagram beschrijving zonder een call to action. Een call to action is echter heel belangrijk en zorgt ervoor dat mensen bijvoorbeeld doorklikken naar jouw blog.

Zo voorkom je dit

Ik schrijf van te voren meestal een call to action en ik post foto’s die ik kan verwijzen met een call to action. Zo schrijf ik meestal iets in de richting van “klik op de link in bio om meer te weten te komen over dit product!”.

Instagram fouten

Te vaak posten

Je kan natuurlijk te weinig posten, maar ook te vaak. Post maximaal gewoon één keer per dag en als je echt veel foto’s hebt, dan is twee foto’s per dag ook nog wel toegestaan. Zelf probeer ik één keer per dag te posten, maar soms nog wat minder, omdat ik natuurlijk mijn volgers niet wil irriteren.

Zo voorkom je dit

Stel een limiet in voor jezelf en kijk goed naar de foto die je wil posten. Als je twee foto’s per dag posts, probeer deze dan te verspreiden. Daarnaast is het handig om gebruik te maken van Later en hier gewoon je post tijden instellen.

Geen niche hebben

Kijk, natuurlijk hoef je geen specifieke niche te hebben. Instagram moet natuurlijk leuk blijven. Probeer echter wel aan enkele onderwerpen te houden. Zo post ik beauty en fashion foto’s en schrijf ik ook regelmatig een persoonlijke update op Instagram. Het heeft echter geen zin om eerst een foto van je hond te plaatsen, dan van kleding, dan van een voetbal en vervolgens van de natuur. Je volgers moeten wel iets hebben om aan vast te houden.

Geen interactie

Geen interactie is echt een grote valkuil. Je kan dan wel een foto plaatsen, maar dan ben je er nog niet. Je wilt natuurlijk volgers krijgen en die krijg je alleen door interactie terug te geven.

Zo voorkom je dit

Zelf doe ik regelmatig een like rondje. Je moet natuurlijk niet als een spammer eruit zien, maar probeer gewoon regelmatig foto’s te liken die je leuk vindt. Ik laat ook regelmatig reacties achter bij foto’s die echt mijn aandacht roepen.

Aan welke Instagram fouten ben jij schuldig?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

2 Reacties

 1. Yara

  Wat een handig artikel! Ik post soms ook niet zo regelmatig, ik moet echt dringend beginnen met een aantal instagram foto’s op voorhand te maken & bewerken.
  Liefs,
  Yara

  Antwoord
 2. Ester

  Leuke tips, ik vind alleen die over horizontale foto’s wat merkwaardig. Waarom zou dat een grote fout zijn? De reden waarom staat er niet bij… Veel natuurfotografen gebruiken op Instagram horizontale foto’s omdat landschappen op die manier vaak beter tot zijn recht komen dan met een vierkant kiekje. Instagram biedt inmiddels ook al geruime tijd de mogelijkheid om foto’s in andere formaten dan vierkant te plaatsen zonder dat je daar allerlei noodgrepen voor uit moet halen. Sowieso worden foto’s die niet vierkant zijn wel gecropt in de timeline, zodat het geen rommelig overzicht wordt.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *