SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!
Maken Pinterest volgers uit? De volgers-tab uitgelegd
0 Reacties

Geschreven door Celine Klooster

september 22, 2019

Maken Pinterest volgers uit? Dat is een vraag die ik regelmatig in mijn inbox krijg. Voorheen legde de smart feed weinig nadruk op volgers, omdat je toch niet de pins van de mensen die je volgde zag. Nu is dit veranderd, maar maakt dit uit voor jouw Pinterest strategie?

Sinds maart 2018 is er een verandering in de smart feed gekomen, waardoor volgers toch wat belangrijker beginnen te worden op Pinterest. Dit is de reden waarom jij moet werken aan jouw volgers op Pinterest.

Wil je meer volgers en bezoekers krijgen via Pinterest? Lees dan deze posts:

Wat is de Pinterest volgers tab?

De Pinterest volgers tab is een nieuwe feed van pins en dan alleen van de mensen die jij volgt. Handig natuurlijk, want zo heb je een duidelijk overzicht van de mensen die jij volgt. Zo zorg ik ervoor dat ik op mijn Pinterest alleen mensen volg die pinnen over bloggen, waardoor ik makkelijk en snel deze pins kan repinnen om zo een actiever Pinterest account te hebben.

Zelfs met een klein volgeraantal kan jij dus al meer bezoekers krijgen op Pinterest. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat jij ervoor zorgt dat je goed denkt aan je SEO en de juiste trefwoorden gebruikt.

Hoe werkt de Pinterest volgers tab?

Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoe de Pinterest volgers tab werkt. Deze is eigenlijk heel makkelijk te bereiken.

Maken Pinterest volgers uit

Als eerste ga je naar Pinterest en druk je op de ‘following’ tab bovenaan. Als je op deze tab klikt, dan kom je vanzelf op de following smart feed.

Maken Pinterest volgers uit

Dit is de volgers smart feed. Zoals je kan zien volgt ik zo veel mogelijk mensen in de blog sectie. Wel ga ik meer mensen volgen, zodat ik een grotere variatie heb tussen de mensen die ik volg. Ook ga ik nog mensen ontvolgen, omdat er soms pins tussenzitten die niks te maken hebben met bloggen.

Om mensen te ontvolgen, klik je op de button links van de rode pijl. Zo krijg je te zien welke mensen op dit moment in je smart feed zichtbaar zijn.

Maken Pinterest volgers uit

Vervolgens krijg je deze pagina die laat zien welke mensen je precies volgt. Zo kan je makkelijk en snel de mensen ontvolgen die niks te maken hebben met de niche waarover je blogt. Ook is het aanrader om naar de volgend tab via je profiel te gaan, omdat je hier helaas niet het volledige overzicht van alle mensen die je volgt krijgt.

Hoe kan de Pinterest volgers tab jouw Pinterest strategie veranderen?

Pinterest volgers betekenen natuurlijk niet alles. Je moet nog steeds letten op je keywords, een goede beschrijving en de juiste pin. Toch kan een volgersaantal wel zorgen voor iets met tractie.

 1. Probeer je volgersaantallen te groeien

Pinterest geeft aan dat het belangrijk is om aan je volgersaantal te werken. Je kan bijvoorbeeld in je blog posts aangeven om je te volgen op Pinterest. Ook kan je gebruik maken van mijn Facebook groep, waarin je een volg thread kan aanmaken, om zo mensen te vinden in jouw niche die je kan volgen.

Pin voor later

2. Pinterest zal jouw content eerst aan je volgers laten zien

Pinterest zal jouw content als eerste aan jouw volgers laten zien. Die eerste paar dagen zijn heel belangrijk voor jouw pin en daarom is het belangrijk om jouw volgersaantal te laten groeien. Als je pin het namelijk in de eerste paar dagen goed doet, dan zal Pinterest jouw pin ook aan anderen laten zien.

3. Pinterest laat jouw account aan andere bloggers zien

Pinterest helpt om jouw volgersaantal te laten groeien. Regelmatig wordt jouw account aan andere bloggers laten zien als ‘aanrader’. Zo kunnen andere bloggers beslissen om jouw account wel of niet te volgen. Handig dus!

Dus.. Maken volgers echt uit?

Ja, volgers maken echt uit op Pinterest. De nieuwe volgerstab laat jouw content aan mensen zien die jouw volgen. Heb je dus geen volgers, dan wordt jouw content minder snel gerepind. De meer (actieve!) volgers je hebt, de meer interactie je krijgt op jouw content. En interactie is natuurlijk goud waard op Pinterest.

Promoot dus actief jouw Pinterest account, zodat andere mensen deze ook echt gaan volgen. Dit kan door het promoten op sociale media of het gebruiken van jouw blog voor promotie (dus hey, volg me even op Pinterest!).

Wist jij al dat Pinterest volgers echt uitmaken?

Hey!

Ik ben Celine. Enthousiast, gepassioneerd en een beetje perfectionistisch, maar ik houd vooral van bloggen.  Ik houd er vooral van om mijn passies hier te delen en ik houd er ook van om andere mensen te helpen. Ga naar mijn over mij pagina om meer te weten.

De beste aanraders

Populaire blogs
Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Blog promoten in 2020 | Zo doe je dat!

Het is de laatste maand van 2019 en daarom is het belangrijk om je weer voor te bereiden op je blog promoten in 2020. Ik ga het zeker weer anders aanpakken en dan ook mijn promotie strategie. Er zijn een hoop verschillende manieren om je blog te promoten, maar wat...

Betere foto’s maken voor blog | Zo doe je dat!

Betere foto’s maken voor blog | Zo doe je dat!

Goede foto's op een blog zijn erg belangrijk. Deze foto's trekken mensen aan en lezers verwachten dan ook goede foto's op jouw blog. Ze willen je gezicht zien, mooie foto's van producten en andere blog-gerelateerde foto's. Maar wat als je geen fotograaf bent? Kan je...

Meer blogs

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This