Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Je blog promoten is redelijk lastig, vooral als je de verschillende manieren om jouw blog te promoten niet kent. Zo heb ik heel lang gestruggeld met het promoten van mijn blog en dat doe ik eigenlijk nog steeds. Sinds een aantal maanden gaat mijn blog traffic met een stijgende lijn omhoog en haal ik al mijn goals die ik voor mezelf stel. Benieuwd naar de beste manieren om jouw blog te promoten? Lees dan dit artikel.

Twitter

Met Twitter kan je heel veel mensen bereiken, tenminste als je het goed doet. Ik gebruik Buffer om mijn tweets in te plannen. Je hebt nog heel veel andere manieren om tweets in te plannen, maar daar komt later een artikel over online. Vergeet geen hashtags te gebruiken bij je tweets en het is ook erg handig om soms mensen te mentionen in je tweets. Meestal retweeten mensen jouw tweets dan weer. Ik promoot ook vaak blogs van andere bloggers om mijn Twitter profiel en dit kan natuurlijk ook erg in mijn voordeel werken.

Pinterest

Ik denk dat iedereen ondertussen wel weet dat ik van Pinterest houd. Toch kan dit echt niet ontbreken in mijn lijstje. Wist je dat Pinterest de meeste traffic naar mijn website brengt? Het is mijn nummer één traffic generator en dat na een half jaartje. Moet je nagaan hoe groot mijn blog kan worden als ik langer op Pinterest zit.

Facebook

Ik denk dat elke blogger wel eens van Facebook gehoord heeft. Ik raad het sowieso aan om een Facebook pagina aan te maken als je dat nog niet hebt gedaan. Daarnaast zijn er ook een hoop Facebook groepen waar je je blog in kan promoten. Het is erg handig om hier gebruik van te maken. Binnenkort komt er een uitgebreide post over Facebook en hoe je dit het beste kan gebruiken.

Instagram

Voor Instagram heb ik al een aantal tips gedeeld. Klik hier voor het eerste deel van deze tips en klik hier voor het tweede deel van deze tips. Ik gebruik Instagram te weinig en daar moet zeker verandering in komen. Ik wil meer gaan posten en ik zit erover na te denken om in September elke dag te gaan posten om mijn Instagram pagina echt een boost te geven. Het is een kleine moeite om een foto te plaatsen met een goede beschrijving en een aantal hashtags, maar het probleem is meer de foto's zelf. Ik heb niet genoeg foto's om elke dag een foto te plaatsen, maar eigenlijk is dit wel erg goed om te doen.

blog promoten

Offline

Ik denk dat heel veel bloggers vergeten hoe handig het is om offline te promoten. Dan heb ik het natuurlijk niet over elke dag over je blog praten tegen andere personen, maar denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes. Als je bijvoorbeeld naar een persevenement gaat of een ander evenement waar je over gaat schrijven op je blog, dan kan je heus een aantal visitekaartjes meenemen. Ik heb altijd een aantal visitekaartjes in mijn cameratas, want je weet maar nooit. Ik moet alleen nog de moed verzamelen om deze visitekaartjes te geven.

Reddit

Toen ik Reddit gebruikte, schoten mijn bezoekersaantallen omhoog. Ik merk dat veel te weinig bloggers Reddit gebruiken en ik vergeet het ook vaak om te doen. Weet je niet wat Reddit is? Lees dan even deze post.

Reacties

Het helpt ook heel erg om reacties achter te laten bij andere bloggers. Wanneer bloggers bij mij reacties achterlaten, dan klik ik vaak door naar hun site om te weten te komen wie er achter die blog zit. Het is alleen wel belangrijk dat je reacties post die je normaal ook zou posten. Post dus geen reacties als "leuk" of reacties die niet eens over het artikel gaan, dat heeft gewoon geen zin.

Welke manier gebruikte jij nog niet?

42 gedachten over “7 manieren om je blog te promoten in 2017

 1. Handige tips!! Ik gebruik voornamelijk Facebook en Instagram (stories). Ook lees ik veel blogs van anderen en wanneer deze me aanspreken laat ik altijd een reactie achter! Ik ga nΓΊ je artikel over Reddit lezen want daar heb ik nog nooit van gehoord πŸ™‚

 2. Interessante blog weer. Ik lees wel vaker mee, maar laat eigenlijk nooit zo vaak een reactie achter. Pinterest vind ik nog steeds een lastig platvorm ofzo. Om zelf dingen op te zoeken vind ik het echt heel leuk en handig, maar om mijn eigen blog/vlog op te promoten vind ik het dan toch moeilijk om mee te werken. Gaaf dat het voor jou zo veel verkeer genereert

 3. Ik hoor juist dat steeds minder bloggers Twitter succesvol gebruiken.

  Welke kanalen goed werken hangt ook af van je doelgroep natuurlijk. Twitter en LinkedIn werken voor mij als zakelijk blogger bijvoorbeeld prima.

  Gaatbloggen kan ook goed werken.
  En inderdaad, wel actief zijn. Net zoals je onder andere blogs kunt reageren, merk ik ook dat het goed werkt om op FB en Insta te reageren.

 4. Leuk! Toch vind ik het qua FB groepen dubbel, voor jou is het super handig want je doelgroep zit er. Maar in mijn geval (ik doe het wel) deel ik mijn blog met bloggers wat in principe niet meteen mijn doelgroep is. Dat ik steeds vaker erover twijfel.

 5. Wat een handige blog! Dankjewel! Onlangs heb ik Twitter aangemaakt, maar nog helemaal niks mee gedaan, net zoals Pinterest. van Reddit had ik nog niet gehoord, maar ik zal er eens een kijkje op nemen. Met mijn blog focus ik me vooral op Facebook en Instagram. (:

 6. Thanks voor deze tips! Zelf gebruik ik alleen nog maar Instagram en Facebook, maar ik weet dat ik hierdoor heel veel kansen en bezoekers laat schieten. Binnenkort moet ik er maar eens even goed voor gaan zitten om me te verdiepen in de andere manieren.

 7. Reddit heb ik nooit aan gedacht, ik weet nauwelijks wat het is dus ik ga meteen even kijken! Oh enne, reacties achterlaten onder andere blogposts, bij deze dus hihi πŸ™‚ Bedankt voor de tips!

 8. Ik haal met stip de meeste bezoekers uit Google, al doet Facebook het ook wel aardig.

  Reddit en Pinterest heb ik niet. Soms komt er iemand vanuit die kanalen op mijn blog, dus blijkbaar delen anderen ook. Leuk! Ik heb er zelf geen tijd voor.

  P.S. Ik verwacht nu natuurlijk ook een reactie van jou op mijn blog :p

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!