Blog promoten in 2017 | Hoe doe je dat?
42 Comments

Written by Celine Klooster

augustus 27, 2017

Je blog promoten is redelijk lastig, vooral als je de verschillende manieren om jouw blog te promoten niet kent. Zo heb ik heel lang gestruggeld met het promoten van mijn blog en dat doe ik eigenlijk nog steeds. Sinds een aantal maanden gaat mijn blog traffic met een stijgende lijn omhoog en haal ik al mijn goals die ik voor mezelf stel. Benieuwd naar de beste manieren om jouw blog te promoten in 2017? Lees dan dit artikel.

Twitter

Met Twitter kan je heel veel mensen bereiken, tenminste als je het goed doet. Ik gebruik Buffer om mijn tweets in te plannen. Je hebt nog heel veel andere manieren om tweets in te plannen, maar daar komt later een artikel over online. Vergeet geen hashtags te gebruiken bij je tweets en het is ook erg handig om soms mensen te mentionen in je tweets. Meestal retweeten mensen jouw tweets dan weer. Ik promoot ook vaak blogs van andere bloggers om mijn Twitter profiel en dit kan natuurlijk ook erg in mijn voordeel werken.

Blog promoten in 2017 met Pinterest

Ik denk dat iedereen ondertussen wel weet dat ik van Pinterest houd. Toch kan dit echt niet ontbreken in mijn lijstje. Wist je dat Pinterest de meeste traffic naar mijn website brengt? Het is mijn nummer één traffic generator en dat na een half jaartje. Moet je nagaan hoe groot mijn blog kan worden als ik langer op Pinterest zit.

Facebook

Ik denk dat elke blogger wel eens van Facebook gehoord heeft. Ik raad het sowieso aan om een Facebook pagina aan te maken als je dat nog niet hebt gedaan. Daarnaast zijn er ook een hoop Facebook groepen waar je je blog in kan promoten. Het is erg handig om hier gebruik van te maken. Binnenkort komt er een uitgebreide post over Facebook en hoe je dit het beste kan gebruiken.

Instagram

Voor Instagram heb ik al een aantal tips gedeeld. Klik hier voor het eerste deel van deze tips en klik hier voor het tweede deel van deze tips. Ik gebruik Instagram te weinig en daar moet zeker verandering in komen. Ik wil meer gaan posten en ik zit erover na te denken om in September elke dag te gaan posten om mijn Instagram pagina echt een boost te geven. Het is een kleine moeite om een foto te plaatsen met een goede beschrijving en een aantal hashtags, maar het probleem is meer de foto’s zelf. Ik heb niet genoeg foto’s om elke dag een foto te plaatsen, maar eigenlijk is dit wel erg goed om te doen.

blog promoten

Offline

Ik denk dat heel veel bloggers vergeten hoe handig het is om offline te promoten. Dan heb ik het natuurlijk niet over elke dag over je blog praten tegen andere personen, maar denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes. Als je bijvoorbeeld naar een persevenement gaat of een ander evenement waar je over gaat schrijven op je blog, dan kan je heus een aantal visitekaartjes meenemen. Ik heb altijd een aantal visitekaartjes in mijn cameratas, want je weet maar nooit. Ik moet alleen nog de moed verzamelen om deze visitekaartjes te geven.

Blog promoten in 2017 met Reddit

Toen ik Reddit gebruikte, schoten mijn bezoekersaantallen omhoog. Ik merk dat veel te weinig bloggers Reddit gebruiken en ik vergeet het ook vaak om te doen. Weet je niet wat Reddit is? Lees dan even deze post.

Reacties

Het helpt ook heel erg om reacties achter te laten bij andere bloggers. Wanneer bloggers bij mij reacties achterlaten, dan klik ik vaak door naar hun site om te weten te komen wie er achter die blog zit. Het is alleen wel belangrijk dat je reacties post die je normaal ook zou posten. Post dus geen reacties als “leuk” of reacties die niet eens over het artikel gaan, dat heeft gewoon geen zin.

Welke manier om je blog te promoten in 2017 gebruikte jij nog niet?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

42 Reacties

 1. Marla

  Super dank je wel voor dit artikel. Ik ga Twitter vaker gebruiken. Facebook gebruikte ik al. Redding nog nooit van gehoord dus maar eens erover lezen. Hier kan ik wel wat mee!

  Antwoord
 2. Laura | I scream beauty

  Handige tips!! Ik gebruik voornamelijk Facebook en Instagram (stories). Ook lees ik veel blogs van anderen en wanneer deze me aanspreken laat ik altijd een reactie achter! Ik ga nú je artikel over Reddit lezen want daar heb ik nog nooit van gehoord 🙂

  Antwoord
 3. Willem Meester

  Bedankt voor deze handige tips. Een aantal gebruik ik al, waaronder twitter,fb,inst en pinterest. Ik vind het alleen nog lastig om dat effectief te doen.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Dat heb ik soms ook hoor! Eigenlijk is het gewoon een beetje oefenen 🙂

   Antwoord
 4. Marie-Lise

  Handige blogpost! Ik wist niet dat Reddit ook meer en meer in ons taalgebied gebruikt werd.
  Zal het zeker eens checken 🙂

  Antwoord
 5. Kelly

  Interessante blog weer. Ik lees wel vaker mee, maar laat eigenlijk nooit zo vaak een reactie achter. Pinterest vind ik nog steeds een lastig platvorm ofzo. Om zelf dingen op te zoeken vind ik het echt heel leuk en handig, maar om mijn eigen blog/vlog op te promoten vind ik het dan toch moeilijk om mee te werken. Gaaf dat het voor jou zo veel verkeer genereert

  Antwoord
 6. Charlotte Meindersma

  Ik hoor juist dat steeds minder bloggers Twitter succesvol gebruiken.

  Welke kanalen goed werken hangt ook af van je doelgroep natuurlijk. Twitter en LinkedIn werken voor mij als zakelijk blogger bijvoorbeeld prima.

  Gaatbloggen kan ook goed werken.
  En inderdaad, wel actief zijn. Net zoals je onder andere blogs kunt reageren, merk ik ook dat het goed werkt om op FB en Insta te reageren.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Dat is inderdaad ook waar! Gastbloggen doe ik helaas (nog) niet. Daar heb ik de tijd niet voor..

   Antwoord
 7. Sharon

  Leuk! Toch vind ik het qua FB groepen dubbel, voor jou is het super handig want je doelgroep zit er. Maar in mijn geval (ik doe het wel) deel ik mijn blog met bloggers wat in principe niet meteen mijn doelgroep is. Dat ik steeds vaker erover twijfel.

  Antwoord
 8. Yalou

  Wat een handige blog! Dankjewel! Onlangs heb ik Twitter aangemaakt, maar nog helemaal niks mee gedaan, net zoals Pinterest. van Reddit had ik nog niet gehoord, maar ik zal er eens een kijkje op nemen. Met mijn blog focus ik me vooral op Facebook en Instagram. (:

  Antwoord
 9. Laura

  Super handige tips! Ik hou dit artikeltje in gedachten! 😉

  Antwoord
 10. Saavi Aaryan

  Only Reddit is Remaining. going to try.
  Thank you for this informative post.

  Antwoord
 11. Leen

  Bedankt voor de tips, ga ik ook gebruiken!

  Antwoord
 12. Mirjam Hart

  Thanks voor deze tips! Zelf gebruik ik alleen nog maar Instagram en Facebook, maar ik weet dat ik hierdoor heel veel kansen en bezoekers laat schieten. Binnenkort moet ik er maar eens even goed voor gaan zitten om me te verdiepen in de andere manieren.

  Antwoord
 13. Sylvia

  Hoi Hoi, Ik post zelf ook op Facebook, Twitter, Pinterest, Google+, instagram en ook op Flipboard,te leuke magazine!!. En Reddit ga ik eens nalezen.
  Thnx voor dit artikel..liefs

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Hmm Flipboard.. Daar heb ik wel eens van gehoord. Krijg je daar veel traffic door?

   Antwoord
 14. Giulia

  Reddit heb ik nooit aan gedacht, ik weet nauwelijks wat het is dus ik ga meteen even kijken! Oh enne, reacties achterlaten onder andere blogposts, bij deze dus hihi 🙂 Bedankt voor de tips!

  Antwoord
 15. marlies

  Ontzettend leuk artikel. Ik heb nog nooit van Reddit gehoord, dus ik heb weer wat nieuws geleerd! Dank je wel voor alle info 🙂

  Antwoord
 16. Jasmin

  Very nice *_* Thank you for charing this i Like it *_*

  Antwoord
 17. Jenny

  Ik haal met stip de meeste bezoekers uit Google, al doet Facebook het ook wel aardig.

  Reddit en Pinterest heb ik niet. Soms komt er iemand vanuit die kanalen op mijn blog, dus blijkbaar delen anderen ook. Leuk! Ik heb er zelf geen tijd voor.

  P.S. Ik verwacht nu natuurlijk ook een reactie van jou op mijn blog :p

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik krijg ook redelijk veel bezoekers van Google, maar Pinterest is nog steeds mijn nummer 1 !

   Antwoord
 18. Michael Bach

  Thanks for the tips, I do most of those already. Will check out your Instagram article, I haven’t tried that out yet!

  Antwoord
 19. Melissa

  Hi Celine,

  Deze tips zijn echt te gek! Die van Reddit kende ik nog niet. Ga er gelijk mee aan de slag! Bedankt 🙂

  Groetjes Melissa.

  Antwoord
 20. Debbythechocoholic

  Zo een handige tips! Ik ben wel benieuwd naar Reddit. Misschien wel handig!

  Antwoord
 21. Marine

  Cool post. I didn’t know Reddit but I will check your article for sure! I’ve been trying to increase traffic

  Antwoord
 22. Jolien

  Dankjewel voor de tips! Ik had er nooit aan gedacht om Twitter te gebruiken om te promoten. Dat zal ik nu zeker proberen!

  Antwoord
 23. Sanchay Khatri

  Actually M Currently focused on Seo nd Fb But Yeah This Post Definitely Opened my mind To all social network websites, Specially about Reddit nd Pinterest , I will show this to my freinds too 🙂

  Antwoord
 24. Elles

  Ik heb vaker gehoord dat Pinterest erg handig is. Maar hoe gebruik je het nou door zoveel bezoekers erdoor te krijgen?
  Liefs,
  Elles

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik heb een aantal artikelen geschreven over Pinterest. Als je wilt kan je die even bekijken 🙂

   Antwoord
 25. Maxime

  Heel fijn artikel om even te lezen! Vooral Reddit had ik zelf nog niet aan gedacht

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *