SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Voorkom deze SEO fouten en rank hoger in Google!

SEO is een belangrijk onderdeel van je blog en je moet er dan ook voor zorgen dat je SEO zo goed mogelijk is. Vaak zie ik bij bloggers fouten voorbij komen die je eigenlijk heel makkelijk kan voorkomen. Vandaag schrijf ik dan ook over de meest voorkomende SEO fouten die je Google ranking verlagen. Het zijn fouten die snel worden gemaakt, maar die je makkelijk kan voorkomen!

Wat is SEO?

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization. SEO is hoe Google je blog rankt en hoe hoog je dus komt in de zoekresultaten. Veel factoren spelen hierbij een rol, zoals verschillende zoektermen die je kan gebruiken, hoe informatief je blog post is, of je website mobiel-vriendelijk is en of je correcte links in je blog posts gebruikt. Een ding is zeker: als je hoog in Google rankt, dan krijg je meer bezoekers naar je blog.

De 3 meest voorkomende SEO fouten

Niet gebruiken van Google Search Console

Meest voorkomende SEO fouten

Google Search Console is een gratis tool om je SEO te verbeteren. Zo laat het de prestatie van je website zien en ook de dingen die je kan verbeteren.

Toen ik me voor het eerst aan had gemeld voor Google Search Console, kreeg ik regelmatig mailtjes dat er dingen zijn die ik kon verbeteren om zo hoger in de zoekresultaten te komen. Handig natuurlijk, want zonder Google Search Console was ik nooit achter deze problemen gekomen.

Lees tip: Gratis SEO tools om je blog traffic te verhogen

Niet gebruiken van lange trefwoorden

Lange trefwoorden zijn echt hartstikke belangrijk. Zo zorg ik ervoor dat mijn trefwoord bestaat uit drie tot vier woorden. Vijf is dan net weer iets te veel, maar vier is eigenlijk perfect. Voor dit artikel heb ik bijvoorbeeld het trefwoord ‘Meest voorkomende SEO fouten’. Als ik bijvoorbeeld alleen het trefwoord ‘SEO’ of ‘fouten’ had gebruikt, dan zouden er zo veel meer resultaten komen, waar tegen ik allemaal zou moeten vechten om hoger in de zoekresultaten te komen. Gebruik dus langere trefwoorden en zorg voor minder concurrentie!

Pin voor later

Meer tips om je SEO te verbeteren? Lees dan deze blogs:

SEO fouten: je mist Yoast SEO op je blog

Meest voorkomende SEO fouten

Geloof me, Yoast SEO is de plugin die je moet hebben. Deze plugin analysseert je posts en geeft vervolgens aan waar de verbeteringspunten zitten. Zorg je ervoor dat alle bolletjes groen zijn, dan heb je een grotere kans om hoger in de zoekresultaten terecht te komen. Vaak vergeet ik bijvoorbeeld mijn meta beschrijving, maar dan geeft Yoast SEO snel aan dat ik deze dus nog moet toevoegen. Handig!

Welke meest voorkomende SEO fouten heb jij gemaakt?

Pin It on Pinterest

Share This