Redenen waarom jouw blog niet groeit (en hoe je het oplost!)
0 Comments

Written by Celine Klooster

februari 17, 2019

Denk jij regelmatig: mijn blog groeit niet.. Dan ben je zeker niet alleen! Heel veel bloggers hebben hier last van en zijn dan ook altijd op zoek naar een oplossing. Dit is dan ook de reden waarom ik alle redenen op een rijtje heb gezet waarom jouw blog niet groeit. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Deze post bevat affiliate links. Je kan mijn disclaimer hier zien. Bedankt voor je support!

Je blog groeit niet, doordat ..

Je gebruikt geen automatische tools

Geloof me, automatische tools zijn zo belangrijk. Deze tools zorgen ervoor dat je regelmatig je blog promoot en dit is natuurlijk erg lastig. Zo gebruik ik Tailwind om mijn pins in te plannen en Later voor Instagram.

Je ziet jezelf niet als een expert

Het is zo belangrijk dat je jezelf als expert ziet. Hoe moeten anderen je geloven als je zelf niet eens in jezelf gelooft?

Geen mooie foto’s

Ik klik op een post voor twee redenen: een goede titel en mooie foto’s. Het is dan ook heel belangrijk om mooie foto’s te maken. Zo maak ik regelmatig gebruik van stock photos.

Design

Een design is gewoon zo belangrijk. Je website moet er heel simpel, mooi uitzien om uiteindelijk die lezers op je website te houden.

Dit zijn mijn favoriete websites om thema’s op te kopen:

Blog groeit niet

Geen doelgroep

Weet je hoe belangrijk het is om een doelgroep te hebben? Een tijdje geleden, toen ik nog maar één blog had. Blogde ik op één blog over beauty/fashion en over blog tips. Zo krijg je het nooit voor elkaar om een duidelijke doelgroep voor ogen te hebben en dat is dan ook de reden waarom ik niet genoeg groeide met mijn blog.

Je promoot te weinig

Promoten is lastig, ik weet het. Je hebt er veel tijd voor nodig en het is gewoon lastig om elke dag weer te promoten. Toch is het heel belangrijk om dit te doen. Zo promoot ik elke dag in een aantal Facebook groepen, post ik dingen op Twitter, post ik minstens 3x per week een foto op Instagram (dit moet eigenlijk vaker gebeuren!) en post ik elke dag minimaal 50 pins op Pinterest.

Wil je weten hoe ik elke dag zoveel pin? Lees dan zeker deze blogs:

Je hebt geen duidelijk doel

Het is zo belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Zo heb ik momenteel een aantal doelen voor ogen die ik heel graag in 2019 wil behalen. Dit zijn een hoop doelen en ik moet hiervoor dan goed mijn tijd besteden. Dat is een ding waar ik helaas nog veel aan moet werken.

Lees tip: Je blog doelen behalen | Zo doe je dat!

Je hebt geen email lijst

Ik heb zo’n spijt dat ik niet meteen ben begonnen met het opstarten van een email lijst. Het hebben van een email lijst is zo belangrijk en je kan zoveel meer mensen bereiken met zo’n lijst. Alsjeblieft, begin er nu gewoon meteen aan!

Lees tip: Email Service Provider | Welke is het beste?

Blog snelheid

Je blog snelheid is zo belangrijk. Binnenkort wil ik de snelheid van The Blog Boss ook flink verhogen en daar hoop ik dan ook binnenkort meer tijd voor vrij te maken. Gelukkig is mijn blog snelheid al redelijk, maar het kan altijd beter. Benieuwd hoe je jouw blog snelheid verhoogd? Lees dan zeker deze blog over website snelheid.

Pin voor later

This is why you blog isn't grow! Are you frequently wondering .. Why doesn't my blog grow?! Then I have the answer for you! In this blog post I will talk about the best tips and tricks, and ideas for beginners and for business. In this blog post I will talk about writing, WordPress and beauty, fashion, travel and food blogs. Wondering how you can start a successful blog? Then read this blog! Wix | Photography | & Tools | Beginner | Nederlands | #BloggingTips #BloggingForBeginners #BloggingAdvice

Geen duidelijk merk

Het is zo belangrijk om een duidelijk merk te hebben. Zo maak ik op The Blog Boss gebruik van drie verschillende kleuren, heb ik een duidelijk en herkenbaar logo en is mijn website ook deel van mijn merk. Zorg er dus voor dat je een duidelijk merk voor ogen hebt en dit ook terug laat komen in je blog design.

Niet genoeg freebies

Freebies zijn echt hartstikke belangrijk! Zo deel ik als je lid wordt van mijn email lijst, regelmatig freebies. Denk hierbij aan, handige templates, webinars, ebooks en nog veel meer!

Je content is saai

Wie heeft er nou zin om saaie content te lezen? Nou, niemand dus. Het is zo belangrijk om goede en leerzame content te maken. Zonder die goede content kom je namelijk echt nergens.

Je neemt teveel hooi op je vork

Hier ben ik echt schuldig aan. Neem alsjeblieft niet teveel hooi op je vork. Je kan je beter op één ding focussen dan tien dingen tegelijk. Zo is het belangrijk dat je altijd maar op één social media tegelijk focust. Zo zou ik beginnen met Pinterest, omdat je hier het meest uit kan halen.

Denk jij ook regelmatig: mijn blog groeit niet.. En waarom groeit jouw blog niet?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *