SIGN UP FOR THE NEWSLETTER TO BECOME A BLOG BOSS YOURSELF! Yes Please!

Youtuber worden? Moet dat als blogger?

Ik zie steeds meer bloggers youtuber worden. Dit lijkt echt zowat een verplichting te worden, maar waarom eigenlijk? Moet je als blogger ook opeens een youtuber worden? Misschien om je bereik te vergroten?

Natuurlijk doen bloggers dit om hun bereik te vergroten en omdat ze het gewoon leuk vinden. Toch heb ik het idee dat dit een verplichting is, want iedereen veranderd in een youtuber zowat. Ik zie vaak bloggers die veranderen in een youtuber en dan vervolgens veel minder of helemaal niet meer gaan bloggen. Sommige bloggers lijken dit zelfs te doen, omdat youtube simpelweg een bekender platform wordt.

Youtuber

Het wordt al vaak gezegd, je blogt toch gewoon, omdat je het leuk vind en dus niet voor het aantal bezoekers? Kijk, ik vind het hartstikke leuk om reacties en bezoekers te ontvangen, maar ik houd er vooral van om mijn mening te uiten en gewoon lekker te schrijven over van alles. Alles wat bij bloggen hoort vind ik geweldig. Niet alleen het bloggen zelf dus, maar ook de lay-out en zelfs het promoten. Ik begrijp die bloggers niet die gaan youtuben, alleen maar omdat het bekender wordt en soms zelfs, omdat het beter verdiend. Als jouw passie meer bij youtube en videos maken ligt, dan begrijp ik het compleet. Ik begrijp het alleen niet als je gaat youtuben voor het geld of simpelweg voor het aantal bezoekers.

Lees tip: De meest gestelde vragen over bloggen

Youtube is trouwens helemaal niets voor mij. Ik zie mij echt niet op een zondagmiddag mij omkleden en vervolgens een video filmen, daar ben ik echt te lui voor. Of wanneer je bijvoorbeeld van een lange dag werk of een lange schooldag thuis komt en dan nog een Youtube video moet filmen.. Dat is echt niets voor mij.. Ik zit liever lekker in mijn joggingbroek een paar blogs te schrijven en ik ben vast niet de enige.. Tenminste dat hoop ik dan.

Ik zeg trouwens niet, dat jij zo’n youtuber bent. Jij weet zelf het beste waarom je op Youtube zit en waarom jouw passie daar het meeste ligt.

Hoe kijk jij aan tegen Youtube en merk jij zelf ook dat er steeds meer bloggers overstappen naar Youtube?

Meer tips lezen? Bekijk dan mijn Facebook.

 

Pin It on Pinterest

Share This