Must haves voor bloggers | Deze heb je zeker nodig!
37 Comments

Written by Celine Klooster

februari 12, 2017

Als blogger heb je helaas niet alleen een laptop nodig om te kunnen bloggen. Nou ja, het kan natuurlijk wel, maar meestal komt hier toch wat meer bij kijken. Ik heb een lijstje opgezet met de must-haves voor bloggers die jij zeker nodig hebt en wat gewoon super handig is om mee te bloggen.

Must-Haves voor bloggers

Falcon eye ringlamp

Dit staat echt als eerste op mijn wenslijst. Ik wil zo graag een ringlamp, maar helaas is deze echt heel duur. Met deze ringlamp kan je echt prachtige foto’s maken en eigenlijk kan je dan ook nog in het donker of de schemer foto’s maken. Echt een perfecte lamp!

Lees tip: Softbox review | Verbeter je foto’s!

Notitieboekjes

Ik kan echt niet genoeg notitieboekjes hebben. Ook al gebruik ik ze niet veel, ik wil ze toch meer gebruiken. Ik gebruik nu vooral Evernote voor het opslaan van mijn ideeën en om eigenlijk alles te noteren.

Must-Haves voor bloggers

Camera

Een camera is echt een must-have voor bloggen. Ik gebruik deze camera niet alleen om te bloggen, maar ook voor vakantie en schoolopdrachten. Als je erover nadenkt om een camera te kopen, dan zou ik het echt zeker doen. Een camera is echt onmisbaar.

Een mobiele telefoon

Ik denk dat iedereen wel een mobiele telefoon heeft, maar ik noem het toch. Als ik mijn laptop niet bij me heb, dan doe ik eigenlijk alles op mijn telefoon. Als ik bijvoorbeeld in de trein zit, dan schrijf ik daar blogposts op of als ik even een mijn blog wil checken, dan doe ik het ook daar op. Mijn telefoon is echt heel belangrijk en ik kan eigenlijk niet zonder.

Statief

Eerlijk gezegd gebruik ik mijn statief niet vaak. Meestal leg ik mijn camera gewoon op mijn kast, maar misschien moet ik maar eens meer mijn statief gebruiken. Hierdoor komt mijn camera op gelijke hoogte en misschien kan ik hierdoor wel meer foto’s maken. Een statief is sowieso erg handig wanneer je iets wil filmen of natuurlijk voor foto’s.

Boeken over bloggen

Oké, ik zeg niet dat je dit persé nodig hebt, maar het lijkt me altijd wel leuk om te hebben. Ik zit nu via Ipay en Euroclix te sparen voor wat extra zakgeld voor mijzelf, zodat ik een paar leuke boeken kan kopen. Het gaat zeker goed, want ik heb al bijna 35 euro.  Ik wil denk ik de blog bijbel kopen en ook nog een boek van Joey Graceffa (maar dat heeft natuurlijk niets met bloggen te maken haha 😉 )

Lees tip: Blog boeken die je nodig hebt om je blog te groeien

Planner

Ik maak ik nog steeds gebruik van mijn printables om te plannen. Dit gaat hartstikke handig, maar ik wil misschien een planner kopen die ik gewoon op mijn bureau kan neerzetten. Ik ga binnenkort even bij de Action kijken of ik dat kan kopen.

Liefde

Natuurlijk is er veel liefde nodig om te bloggen. Als je het niet leuk vindt om te bloggen, waarom doe je het eigenlijk dan? Ik vind bloggen echt geweldig en ik ga daar echt niet mee stoppen. Alleen maar bloggen voor de gratis spulletjes is dus echt een no go..

Welke must-haves voor bloggers gebruik jij?

Hey!

I am Celine. Enthusiastic, passionated, and a bit perfectionistic, but I especially love blogging. I love to share my blogging and social media tips and to help other people. Go to my about me page to get to know me.
The best recommendations
Popular blogs
Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen. Vandaag zet ik dan ook de beste manieren op...

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Earn money online in 2020: This is how you do that!

Now that we are all at home and we sometimes have some extra time, it might be nice to earn extra pocket money. I do this regularly and I think it is a nice way to earn money. So today I am listing the best ways to earn money online in 2020. This post contains...

More blogs

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Sponsored Link Yoast SEO: Wat is het?

Toen ik mijn nieuwe blog posts schreef, nadat ik mijn plugins had geüpdate, kwam ik al snel ergens achter. Yoast heeft een nieuwe optie, namelijk dat je kan aangeven dat het om een gesponsorde link gaat of niet. Handig...

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Online geld verdienen in 2020: Zo doe je dat!

Nu we allemaal een beetje thuis zitten en we soms wat extra tijd over hebben, is het misschien wel leuk om een extra zakcentje te verdienen. Ik doe dit regelmatig en ik vind het dan ook een fijne manier om geld te verdienen....

37 Reacties

 1. Carmen

  Ik heb het boek, How blogs work van stephanie duval ook echt een aanrader!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik wil misschien ook wel een boek over Pinterest kopen! Ik ben de laatste tijd daar heel erg mee bezig!

   Antwoord
 2. Nicole

  Ik heb geen boek over bloggen, misschien toch eens een keertje naar kijken

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik wil ook een aantal boeken kopen! Ik weet alleen nog niet welke..

   Antwoord
 3. Cynthia

  Heeeel veel liefde, mijn telefoon en laptop. Een goede camera staat op mijn planning. Alleen welke?

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik gebruik zelf de Canon sx60 hs. Die kan 64x inzoomen, ook echt perfect voor vakanties!

   Antwoord
 4. Anouk

  Super leuk artikel! Bij de Hema hebben ze handige planners! Ik gebruik die ook altijd 🙂

  Antwoord
 5. Anne

  Ik heb sinds een kleine maand het Wetboek voor bloggers in huis, en dat is echt een fijn boek! Zeker een aanrader. Hier staat echt van alles in over bloggen, alle belangrijke details op een rijtje. Ik had nog nooit gehoord over die Ringlamp, maar het klinkt wel interessant. Jammer dat hij zo duur is…

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Oehh dit maakt me eigenlijk wel nieuwsgierig.. Ik zie nu net dat die ook bij de bibliotheek te halen is, dus ik ga zeker even daar langs!

   Antwoord
 6. Jenny - IkReis

  Liefde, camera’s en mijn telefoon…. ik kan niet zonder.

  Ik neem het liefst zo min mogelijk mee als ik op pad ga. Ik heb een ringflits maar gebruik hem zelden. Foto’s worden snel zo plat.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik wil echt heel graag een draagbare foto studio! Ik zag er eentje op bol.com, dus daar zit ik nu voor te sparen!

   Antwoord
 7. Aneta

  Ik ben aan het sparen voor een camera. Ik maak alle foto’s met mijn telefoon. Is op zich niks mis mee maar een camera is gewoon een hebbeding. Ja, notitieboekjes, daar ligt mijn huis helemaal vol mee! Die Blogbijbel, daar ga ik toch even naar kijken. Ik hoor er mensen vaak over praten.

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Camera heeft toch net ietje meer. Met mijn telefoon kan ik helaas niet echt mooie foto’s maken..

   Antwoord
 8. Chantal

  Mijn Musthaves zijn mijn laptop, canon 700D en mijn telefoon. Misschien is een handboek ook wel erg handig. Ik ga eens kijken.

  Antwoord
 9. Quinty

  Ik gebruik de camera van papa, mijn laptop en mijn telefoon. Zo’n ringlamp zou ik heel graag willen maar ik vind ze ook zo duur!

  Antwoord
 10. Kool family

  Ik heb vooral veel liefde (en een laptop, gsm, camera en notitieblokjes uiteraard ook), boeken nog niet, moet ik misschien eens in investeren…!

  Antwoord
 11. clara

  Loved the post very much. Really helpful! <2

  Antwoord
 12. Aileen

  Ik gebruik zelf softbox lampen ipv een ringlamp. Een stuk goedkoper en ze geven een prachtig effect.

  Antwoord
 13. Mariëlle in de Keuken

  Handige tips. Voor mijn foodfoto’s gebruik ik in simpele daglichtlamp van Falcon Eyes in een lamphouder met klem, in totaal een paar tientjes. Mijn statief gebruik ik bijna altijd.

  Antwoord
 14. Linda | travellersoftheworld

  Ik gebruik evernote heel veel, om ideeën in op te slaan en ook om artikelen op te delen met mijn vriend, zodat we stukken van elkaar kunnen nakijken (vooral bij samenwerkingen doen we dit). Verder natuurlijk mijn camera, maar dat heb ik vooral voor het reizen, niet speciaal voor het bloggen. Verder heb je naast passie voor het bloggen in mijn ogen niet zo heel veel nodig

  Antwoord
 15. Chelf

  lighting is so important. Unfortunately I haven’t yet invested in a ring lamp

  Antwoord
 16. Carolien

  Eigenlijk gebruik ik enkel mn laptop, camera en een notitieboekje. Heel veel meer heb ik eigenlijk ook niet nodig.

  Antwoord
 17. Marga

  Leuke tips! Voor het bloggen gebruik ik inderdaad een camera (het statief heb ik al om zeep geholpen), daglichtlampen voor mijn foto’s en mijn mobiele telefoon. Ik wil nog graag het Wetboek voor Bloggers kopen.

  Antwoord
 18. MC Kleuver

  Notitieboekjes genoeg te vinden op mijn kamer. Daarnaast komen er ook steeds meer boeken bij, haha. Hoe zou dat toch komen? Haha.

  Antwoord
 19. Johanne

  Ik heb laatste Blogboek van Kelly Deriemaeker doorgebladerd en die zag er echt superinteressant uit! Het boek is onlangs geupdatet, dus voorzien van de nieuwste info. Ik denk dat ik die binnenkort ga kopen!

  Antwoord
 20. Irene

  Haha ik gebruik ook geen statief. Gewoon dezelfde creatieve oplossing als jou. Ik maak ook geregeld foto,s met mijn mobiele telefoon.. oeps!

  Antwoord
 21. Elisa

  Mijn musthaves zijn een camera, statief, smartfone met goede camera (Huawei vind ik erg scherpe foto’s maken en natuurlijk een laptop. Notities, planners etc maak ik in mijn telefoon :-). Handig lijstjw trouwens!

  Antwoord
  • Celine Klooster

   Ik heb helaas geen telefoon met een goede camera, maar ik denk dat ik dat ook niet nodig heb. Ik ga als het nieuwe schooljaar weer start, meer gebruik maken van notitieboekjes.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *