Wil je gratis printables ontvangen?

Word dan gratis lid!

Blogger

Waarschijnlijk al weer een jaar geleden ben ik overgestapt van Blogger naar Wordpress. Dit heeft serieus mijn wereld in het bloggerleventje geopend, maar waarom? Ik raad tenminste elke blogger aan die op Blogger nu zijn blog heeft over te stappen naar Wordpress.

♥ Dan zou ik het maar eerst hebben over de duizenden plugins die je met Wordpress krijgt. Je kan serieus alles in een simpele stap aanpassen als het gaat om je Sidebar of andere widgets. Geen gekloot meer met irritante html codes of andere css elementen, gewoon een simpele druk op de knop!

♥ Ik weet nog wel toen ik dagenlang zat de kloten met mijn menu. Ik wilde graag een uitklapbaar menu, maar dat kreeg ik maar niet voorelkaar, omdat ik op Blogger zat. Ik was ook niet echt de handigste in html etc (wat nu echt wel is verbeterd!), dus dan is het al helemaal moeilijk. Met Wordpress(.org) kan je heel makkelijk met een klik op de knop een menu maken.

♥ Een mooiere lay-out. Dit was een van de redenen waarom ik graag wilde overstappen van Blogger naar Wordpress. Met Wordpress heb ik het veel makkelijker voor elkaar gekregen om een mooie en cleane lay-out te maken. Dit komt vooral door de vele plugins die ik al eerder heb vermeld, maar ook door alle duidelijke tutorials op internet.

♥ Alle informatie over plugins, thema's, widgets en ondersteuning zijn helemaal gratis!

♥ Er zijn nu al meer dan 70.000 mensen die gebruik maken van Wordpress.

Oke, genoeg over de voordelen van het gebruik van Wordpress(.org). Even een paar waarschuwen. Ik maak ten eerste gebruik van Wordpress.org dus niet van Wordpress.com. Dit is een erg groot verschil en vooral, omdat je al de voordelen die ik eerder heb verteld waarschijnlijk niet bij Wordpress.com krijgt. Bij Wordpress.org moet je een eigen hosting kopen dit is dus niet gratis! Een hosting kan variëren van een tientje per jaar tot ongeveer 25 euro per jaar. Ik vind dat een hosting met een eigen domein er veel mooier en professioneler uit ziet, maar dat is mijn mening.

Als je wilt overstappen van Blogger naar Wordpress, vergeet dan niet je eerst heel goed te verdiepen in de tutorials om het over te zetten. Voor mij was dit niet heel moeilijk, maar je moet er wel rekening mee houden dat je een compleet nieuwe lay-out moet maken. Vergeet vooral niet om eerst een backup te maken, want als er iets verkeerds gaat en je hebt geen backup, dan ben je ook meteen alles kwijt.

Als je meer wilt weten over mijn ervaringen laat dan gerust een reactie achter.
signature

Volg mij via: Bloglovin | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

18 gedachten over “Overstappen van Blogger naar WordPress, waarom?

  1. Ik ben begonnen op blogger en ben overgestapt naar wordpress wat ik ook fijner vind werken. Een van de redenen waarom ik overstapte was dat ik toevallig ontdekte dat al mijn artikelen eigendom zouden blijven van blogspot (Google) en zonder enig inspraak kunnen ze je blog verwijderen.

  2. I have been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this information So im happy to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make sure to dont forget this website and give it a glance regularly.

  3. Ik ben net overgestapt van wordpress.com naar blogger. WordPress beperkte mij in een aantal zaken die ik bij blogger wel kan. WordPress.org installeren op mijn mac was een hele uitdaging dus ik ben begonnen met blogger. Eerlijk gezegd ben ik er echt wel tevreden van. Ik kan alles doen wat ik wil met mijn thema en blog. Momenteel houd ik het bij blogger, moest ik ooit overstappen dan zal het zijn omdat ik mijn blog mijn carriere wil maken. Maar dat is momenteel nog niet aan de orde ;-)!

  4. Leuk artikel! Ik wil ook al een tijdje overstappen naar wordpress! Ik gebruik nu weebly en ik loop tegen te(!) veel dingen aan die ik niet kan doen.. & op Google kan ik niks vinden over het verhuizen vanaf weebly.. heelluuuup!

  5. It worth it, if you can afford it. Lots of bloggers ( including me) can’t afford that 6-10 euros per month due to exchange rates. But once you start earning with your blogger blog, you can now upgrade to WordPress.

Een reactie plaatsen

Over mij

Hi! Ik ben Celine. Ik blog al ruim vier jaar en heb daarom veel geleerd van bloggen. Dit is dan ook de reden waarom ik jou veel meer wil leren over bloggen.

Word snel lid voor gratis printables!